Skocz do zawartości

Fire Emblem Fates

Gość ragus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fakt jest jednak taki, że 84-85% w porównaniu do 92,5 jakie ma Awakening jest troszkę zastanawiające i też bym się chętnie dowiedział o co chodzi. Zwłaszcza, że gram teraz w Awakening i jestem zachwycony

Opublikowano (edytowane)

Również bym na ten temat chętnie podyskutował, może ktoś śledzi dokładnie recki czy nawet grał w wersję USA. Po to jest ten temat, do dyskusji. Niestety dwóch syfiarzy woli tutaj robić CW. Mam nadzieję, że moderacja odpowiednio zareaguje.

Edytowane przez Tankietka
Gość ragus
Opublikowano

Na limitkę się nie załapałem dlatego gry biorę oddzielnie. Na pierwszy ogień idzie Birthright.

Tego co się zorientowałem, to Birthright jest łatwiejsze i bardziej przystępne dla świeżych graczy. Conquest to o wiele bardziej skomplikowane cele misji a i sama gra to raj dla starych wyjadaczy. Tak czy inaczej obie świetne.

Birthright na około 30-35h

Conquest 30h

Revelations na 20h.

:obama:

Gość ragus
Opublikowano

Kolejność jest taka:

Birthright/Conquest -> Revelations

BR i CQ opowiadają tę samą historię z 2 rożnych perspektyw, a Revelations to kontynuacja, pewnego rodzaju True Ending.

Gość ragus
Opublikowano

Żeby tylko tak gierki szatkowano że się ma 3 kampanie po 30h.

Gość ragus
Opublikowano (edytowane)

Ja biorę tylko jedną, a drugą jako DLC za 20$. Także 220zł za 60h gry :cool:

Edytowane przez ragus
Gość ragus
Opublikowano

Spoko znając mnie trochę mi zajmie jedna kampania. Jezu wreszcie 3DSa wyjmę z szafy. Dzisiaj aż wytarłem z niego kurz xD.

Najpierw Shantae z Bundla jeszcze ogram bo zapowiada się spoko.

Gość ragus
Opublikowano

U mnie czysta karta. W sumie fajne uczucie. Teraz płynnie będę przechodził z FE, na DQVII, pokemony i inne monster huntery :fsg:

Druga połowa 2016 zdecydowanie na korzyść tego staruszka.

Opublikowano

Ja załapałem się na limitkę z jakiegoś francuskiego sklepu 2 miesiące temu. Teraz tylko 18 dni obsesyjnego sprawdzania skrzynki mailowej czy czasem nie anulowali i będzie mesjasz. A właściwie trzech.

Opublikowano

Ja najpierw kończę Awakening (11 chapter), a potem biorę Fates.

Pytanie do znawców: to mój pierwszy kontakt z serią, warto brać się za starsze tytuły, czy nie ma sensu?

Opublikowano

Ej to w koncu ile trzeba pudełek kupić żeby mieć wszystkie kampanie? W sklepach widze przewaznie dwie wersje. Można dokupić całą grę jako DLC? Jak to działa. Nie interesowałem się nowym FE żeby sie nie nadziać na spoilery bo wiedzialem ze po genialnym Awakening to dla mnie must have ale jak tak czytam wasze rozkminy co do wersji to nie chce zaliczyć faila i zacząć grać w Fates od dupy strony. Help. Plusa rozdam.

Opublikowano

Dwie wersje pudełkowe, trzeci scenariusz wyjdzie pozniej w wersji cyfrowej. W usa 20 dolcow, u nas pewnie 80zł.

Limitka ma na jednym karcie wszystkie trzy.

Kolejnosc ogrywania podawał ragus strone temu.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Ok podziękował. Pora na jakis pre-order. Ceny widze spoko jak na pudełka. W love-game sobie zamowię. 

E: rozumiem, że premiera obu pudełek w ten sam dzien?

Edytowane przez pawelgr5
Gość ragus
Opublikowano

Shen źle mówi. Wystarczy jedna pudełkowa, drugą możesz kupić jako dlc za połowę ceny, tak samo trzecią.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

skończyłem pchoenix vs layton (dobra giera) i czekam. Hype mam bo uwielbiam fire emblem. Zakupiłem jedną z wersji. Liczę że do piątku gra przyjdzie. Mam zamiar zrobić całą armie genetycznie dobranych przeze mnie dzieciaków :D Cholera w tym roku hype mam tylko na 3 rzeczy FE, DLC do wieśka i Deus Ex.