grzybiarz 10 315 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 JA PIERDZIELE, ładowarka mi nie ładuje. Konsola nowa wyjęta z pudełka, nie wiem co teraz, ja (pipi)e!!!! Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Nie świeci Ci się dioda po podłączeniu? Co to za ładowarka? Oryginalna NIny czy jakieś badziewie? Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Jakieś badziewie made in china 2-Tech. Nie świeci się dioda. Kur.wa, laska przyjdzie z roboty, chciałem jej pokazać nową zabawkę, a tu bateria na low:/ Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 (edytowane) Kup oryginalna za chyba 40zl, a nie chinskie go.wno, tak sie konczy oszczedzanie. Miałem to samo. Edytowane 26 czerwca 2015 przez Shen Cytuj
Rayos 3 187 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Tak się kończy cebulowanie na ladowarkach Nie masz gdzieś w pobliżu znajomego co by miał oryginalną ładowarkę, żeby przetestować? Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Kup oryginalna za chyba 40zl, a nie chinskie go.wno, tak sie konczy oszczedzanie. Miałem to samo.Już zaraz bedą wszyscy posądzać o . Wybrałem aukcję "gratis ładowarka", skąd mogłem wiedzieć, że przyjdzie chiński badziew. Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 26 czerwca 2015 Opublikowano 26 czerwca 2015 Cóż, można było się tego spodziewać. Albo kupisz ładowarkę na allegro, albo poszukasz jakiegoś sklepu w okolicy co sprzedaje rzeczy Niny. Na Śląsku jest o to najłatwiej Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 27 czerwca 2015 Opublikowano 27 czerwca 2015 (edytowane) Byłem w jednym lombardzie i gościu mi pomógł, bo bez problemu sprawdził, czy ładowarka z 2DSa zadziała i zadziałała. Mogłem go z godzinę zagadywać (w tym czasie konsola by się ładowała), ale nie zrobiłem tego i teraz weekend bez 3DSa;/. --- A w pudełku powinny być te vipowskie punkty? Edytowane 27 czerwca 2015 przez grzybiarz Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Dobra dopadła mnie chęć na zakup 3ds i tu mam parę pytań do obeznanych w temacie. Pewnie pojawiały się one już wiele razy ale szukajką nie umiem się chyba obsłużyć i pokazuje pogodę;/ Czy jest sens silić się na zakup New 3DS czy poszukać jakiejś dobrej oferty na zwykłego 3DS ? Teraz pytanie najbardziej kontrowersyjne zapewne, jak ma się Vita do 3DS ? Mam w domu Ps4 i przydała by mi się jakaś odskocznia w postaci handhelda stąd pomysł na 3DS, ale analizując ceny Vita jest po prostu tańsza, czy to kwestia tego że to bardziej popularny sprzęt, nie ma na nią gier czy jak? Zakładając że nowy New 3DS to jakieś 820zł co jeszcze muszę doliczyć w pakiecie na start, oprócz ładowarki jak wyczytałem wcześniej ? Jakieś serio niezbędne akcesoria ? Czy znajdę gdzieś jakiś katalog spis gier na 3DS/Vite celem porównania? Nie powiem najbardziej nastawiam się na jakieś proste i przyjemne platformówki, ale bardzo mnie podjarał fakt że na 3DS jest MGS 3 więc to wielki plus. Wypowie się ktoś kto może miał obie konsolki ? Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 (edytowane) Na vite też jest mgs3 no i do tego mgs2, portable ops, peace walker, mgs1. Do wyboru do koloru. Gierki na Vite są pytanie tylko w jakich gustujesz. Na Vicie znajdziesz sporo niszowych jrpgow, dużo indyków, gierki z psp, ps1 i niektóre z ps2. Gier na wyłączność nie ma zbyt dużo, ale też nie jest tak że nie ma ich wcale. No i problemem może być coraz to mniejsze wsparcie dla tej konsolki, więc nie ma co oczekiwać dużej liczby nowych gier. Będą to pewnie tylko indyczki i jakieś gry z Japonii. 3ds natomiast cały czas dostaje gry i będzie dostawał. Do platformowek nada się idealnie. New 3ds od tych starszych modeli jest lepszy pod względem wykonania i bebechów. Jeżeli masz fundusze to osobiście polecam, jeżeli nie to starszy 3ds też spoko a można go wyrwać dosyć tanio. Do tego ładowarka do kupienia to mus, no i w zależności od chęci można wziąć sobie futerał i folię na ekrany. Edytowane 16 lipca 2015 przez ireniqs Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Co do tej ilości nowych gier na 3DSa to też bym się tak nie nastawiał, bo konsola zwalnia i to widać. Z drugiej strony jeżeli ktoś nie miał ani Vity ani 3DS'a, to bez względu co kupi i tak będzie zadowolony, bo obie konsole oferują fajne gry, których ukończenie no cóż zajmuje sporo godzin. Cytuj
Velius 5 756 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 (edytowane) Gdzie zwalnia? Tyle pre orderow z VGP dawno nie zlozylem Etrian Odyssey 2 Untold Fafnir, Senran Kagura 2 Deep Crimson (wkoncu po angielsku), Hatsune Miku Project Mirai DX (to samo xd), Rodea Sky Soldier, Legend of Legacy, Stella Glow, Return to Popolocrois, Project X Zone 2, Pokemon Super Mystery Dungeon, Fire Emblem Fates, Lord of Magna Maiden Heaven. Fakt, malo tytułow stricte Mario itp, ale nie powiedzialbym ze zwalnia, akurat w tym roku czesciej skladalem pre order niz w poprzednim. Edytowane 16 lipca 2015 przez Velius Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Nawet nie wiedziałem, że tyle tegow drodze Z drugiej strony europejskiego 3dsa nie opłaca się kupować Cytuj
Kogut 308 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Generalizując, jeżeli mnie raczej klimaty "chińskich bajek" nie rajcują to lepszym wyborem będzie Vita? Są na nią jakieś warte uwagi platformówki pokroju mariana czy bez szans ? Cytuj
Rayos 3 187 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Generalizując, to właśnie na odwrót. Jeśli Cię klimaty chińskich bajek nie rajcują to unikaj Vity jak ognia Z platformówek na vitę to masz dużo indie, z "duzych" tytułów masz LBP, trylogie Ratcheta, trylogie Slya + 4, trylogie Jaka, Raymany oba, tearaway ... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Zależy. "Chińskie bajki" to bardziej domena Vity. Wejdź sobie tutaj http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/3ds?sort=desc i przejrzyj gierki. Masz i platformówki i chińskie bajki. Cytuj
Rayos 3 187 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Tearaway nie grałem jeszcze, zawsze wydawało mi się, że to siakaś platformówka jest? Cytuj
Velius 5 756 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Kupsztal to jest Nigdy nie zapomne jak kolega dal swojemu 8 letniemu synowi vite, zalaczyl tearaway a ten po 20 minutach prosil zeby to wylaczyc bo nudne i glupie. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 (edytowane) No, mniej więcej taka jak LBP i Ratchety od 2 wzwyż. Edytowane 16 lipca 2015 przez ragus Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 (edytowane) Jesli masz PS4 i plusa od dłuższego czasu to bierz Vite masa dobrego grania za frajer. Edytowane 16 lipca 2015 przez kes Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 (edytowane) Tak robię sobie listę gier jakie ograłem na wszystkich platformach;) i na PSXie było najwięcej bijatyk i samochodówek. To była konsola, która przeniosła salony gier na salony do domu, tzn. wtedy pokój gracza nie był salonem, a małym, ciemnym, zapierdziałym pokojem. Idąc dalej, dochodzę do NDSa, tutaj rządzą rpgi. Ta konsolka stworzona jest do rpgów. A 3DS? Przyznam, że tak za bardzo nie chce się wyjmować stylusa, smartfony i tablety, przyzwyczaiły do mazania paluchem. Ciekawe, czy następna przenośna konsola, będzie już z takim właśnie ekranem - obsługiwanym bez stylusa? Edytowane 16 lipca 2015 przez grzybiarz Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Sorki ale dla mnie stylus >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> paluchy. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Dla mnie tez stylus wymiata, a europa wcale zle noe wypada z premierami o ile sie potwierdza rewelacje z dragon questami Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 16 lipca 2015 Opublikowano 16 lipca 2015 Zależy. "Chińskie bajki" to bardziej domena Vity. Wejdź sobie tutaj http://www.metacritic.com/browse/games/score/metascore/all/3ds?sort=desc i przejrzyj gierki. Masz i platformówki i chińskie bajki. Akurat meta to złe miejsce do porównania gier na vite i 3DSa, bo wiele tytułów ma zaniżoną ocenę przez recenzentów. Poza tym jak ktoś kupuje 3DS'a to serio polecam zrobić jak Velius i kupić wersje US, bo u nas wiele gier albo tylko w cyfrze albo premiera pół roku później np. Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 z drugiej jednak strony takie Bravery dostaliśmy szybciej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi