Kris77 433 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 Kto z Państwa ma classica new 3ds i mial wczesniej classic i / lub XL i moze sie wypowiedziec na temat różnic w ekranie oraz wygodzie korzystania? Ja wymieniłem 3DS XL na New 3DS. Tak samo wygodnie mi się z niego korzysta, nie jest on znowu dramatycznie mniejszy. Ekrany są mniejsze i to sporo. Ale dzięki temu jest mniejsza pixeloza - mi to akuratnie odpowiada. Wszystko jest dzięki temu ostrzejsze i wyraźniejsze. Efekt 3D jest dużo lepszy, widoczny pod rożnymi kątami. Ja jestem zadowolony z wymiany z XL na mniejszego NEW. Osobiście polecam wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 14 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 lutego 2015 Wydalem dzis sporo na rozmowy telefoniczne, ale przynajmniej sprawa zostala wyjasniona. Amazon przysle mi kolejna konsole, a za koszty beda scigac RoyalMail. Nie odpuscilem dopoki nie uslyszalem konkretow wiec uspokoili mnie troche, ale nie bede w pelni rozluzniony dopoki nie dostane paczki z konsola do rak. To tyle tytulem smutkow. Mam nadzieje, ze kiedy odezwe sie tutaj nastepnym razem bede mial juz pewien bagaz wrazen, ktorymi bede mogl sie podzielic. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtekmarchewka 0 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 Hej koledzy chcę być szczesliwym posiadaczem New 3DS ,od N64 i Gameboy nie miałem nic od Nintendo i w związku z tym mam pytanie która wersję polecacie małą czy XL ,czy rzeczywiście na dużym ekranie jest widoczna pikseloza ,jak z komfortem widzenia i grania jeżeli chodzi o dwa rózne ekrany ,znalazłem w progamingshop.pl wersję XL Zelda w cenie 1033zł i właśnie ku niej skłaniam się najbardziej,z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 511 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 Chciałbym dodać jeszcze, że biały n3ds z białym cover plate wygląda obłędnie! Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 Hej koledzy chcę być szczesliwym posiadaczem New 3DS ,od N64 i Gameboy nie miałem nic od Nintendo i w związku z tym mam pytanie która wersję polecacie małą czy XL ,czy rzeczywiście na dużym ekranie jest widoczna pikseloza ,jak z komfortem widzenia i grania jeżeli chodzi o dwa rózne ekrany ,znalazłem w progamingshop.pl wersję XL Zelda w cenie 1033zł i właśnie ku niej skłaniam się najbardziej,z góry dzięki za odpowiedzi Kwestia gustu, jedni Ci powiedza ze XL to pikseloza i lepszy classic, inni ze classic nie wygodny i lepszy XL, a ja osobiscie wole XL i nie widze tam zadnej pikselozy, jest bardziej ostro i mnie wygladzone wzgledem classic, ale wole wiekszy ekran i wiecej szczegółów. Najlepiej potrzymac oba w łapach ale w Polsce ciezko o to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 Grałem sobie dzisiaj w autokarze w Majorę z 3d rozkreconym na maksa. 3D pięknie działało bez żadnych zakłóceń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 15 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 lutego 2015 Mam okazję miętolić w dłoniach zarówno n3DS Classic, jak i n3DS XL i w zasadzie nie czuję różnicy w wygodzie. Zakładając, że masz dłonie przeciętnych rozmiarów i nie grasz trzymając konsolkę w powietrzu, bo wtedy przy XL pewnie szybciej zmęczą się łapki, ale chyba każdy gra z jakimś oparciem, więc nie przejmowałbym się tym. Inna sprawa to rozmiary ekranów i przyznam, że tradycyjny rozmiar jest ok... dopóki nie złapiesz tego XL. Wtedy może się okazać, że nie masz ochoty wracać do małego ekranu. Ja tam nie dostrzegam żadnej pikselozy, ale może to zależy od gry. Być może większy ekran uzyskano kosztem jakości obrazu, ale prawda jest taka, że jeśli w ogóle to odczujesz, to w minimalnym stopniu i tylko w przypadku, gdy masz materiał porównawczy, czyli tę samą grę odpaloną na dwóch konsolach. Ogólnie nie ma jednoznacznej recepty, która konsola jest lepsza i jeśli nie jesteś sprzętowym fetyszem, dla którego wygląd konsoli jest najważniejszy (Classic jest śliczny, ma wymienne panele, ładniejsze guziczki i jest poręczniejszy), to skłaniałbym się chyba jednak do XLa. Mniejsze ryzyko, że będziesz żałował. A jeśli wyjątkowo XL nie przypasuje, to potem łatwiej się zamienić z kimś na Classica, niż w drugą stronę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 W New 3DS XL zrobili troche wiekszy odstep przy zawiasach zeby nic nie pekalo tak jak np. w przypadku NDS Lite:http://www.youtube.com/watch?v=taMy55ABP3A Troche duza ta szpara, zauwazyliscie to w swojej konsoli ? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtekmarchewka 0 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 Dzięki chłopaki za odpowiedź,skuszę się na wersję XL, a czy Nintendo rozwiązało problem z odbiciem dolnej ramki ekranu na górnym ekranie? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 lutego 2015 Tak, tego problemu już nie ma w nowym 3DSie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 17 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 lutego 2015 Recka Archona: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Meser 12 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 Bardzo dobra recenzja. Tym bardziej cieszę się, że parę dni temu kupiłem 3ds xl (400 zł stan bardzo dobry jeszcze na gwarancji). Cpad kusi ale nie za taką dopłatą…. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 Gdzie można kupić pokrowiec i folie do New 3DS-a? Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 http://www.ultima.pl/ct/new-nintendo-3ds/gr/new-3ds/ Na wersję XL te akcesoria będą dostępne od 6 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 511 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 Ja mam zamówiony ten z wzorem pada do nesa na amazonie. Jutro wysyłają. 100 zł. Pasuje do N3DS Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) Ja jako pokrowiec używam tę piankę, w którą zapakowana jest konsola. Polecam serdecznie. Wrzucam do kurtki/plecaka i nic się mu nie stanie. Edytowane 18 lutego 2015 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 Robie tak samo jak Ragus. Cytuj Odnośnik do komentarza
Di 839 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) http://www.ultima.pl/ct/new-nintendo-3ds/gr/new-3ds/ Na wersję XL te akcesoria będą dostępne od 6 marca. Niestety, nie ma folii do zwykłej wersji New 3DS-a . Boli tym bardziej, że ekrany są większe niż w klasycznym, podczas gdy ekrany XL-a chyba nie zmieniły się. Czy ktoś z Was wymienił już w swoim N3DS-ie panele? Ja kupiłem z Yoshim i co prawda wyglądają świetnie, ale jednocześnie są z innego plastiku niż te standardowe - ślizgają się i ogólnie wydają się tańsze. Edytowane 18 lutego 2015 przez Di Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) http://www.ultima.pl/ct/new-nintendo-3ds/gr/new-3ds/ Na wersję XL te akcesoria będą dostępne od 6 marca. Niestety, nie ma folii do zwykłej wersji New 3DS-a . Boli tym bardziej, że ekrany są większe niż w klasycznym, podczas gdy ekrany XL-a chyba nie zmieniły się. Myślę że jeżeli są w ofercie folie XL to za jakiś czas pojawią się też normalne. Z tego co widzę to w magiczny sposób wyparowały, bo jak zamawiałem konsolkę to jeszcze były w ofercie (żeby była jasność - zamawiałem i mam XL). Folii też jeszcze nie mam, ale kupię jak się tylko pokażą w ultimie. Edytowane 18 lutego 2015 przez ireniqs Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 511 Opublikowano 18 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lutego 2015 @Di Mam cover plate white i jest świetny. W ogóle nie mam wrażenia, że jest z innego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtekmarchewka 0 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 Gdzie można kupić pokrowiec i folie do New 3DS-a? Ja do swojej XL zakupiłem na allegro i widzę że ten sam gość ma do NEW 3DS także za 10 zł niby Hori ale czy oryginał to nie mam pojęcia ,na Ultimie były po 45 zł http://allegro.pl/folia-ochronna-2-szt-na-ekrany-gora-dol-new3ds-i5094107060.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Taikun 60 Opublikowano 19 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 lutego 2015 Ktoś przesiadał się z XL na new3DS? Chciałbym wiedzieć czy przesiadka z większego na mniejszy ekran ma sens i nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 23 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 lutego 2015 Już prawie miałem kupować New 3DS XL, ale naszły mnie kolejne refleksje Czy rozmiar ekranu XL względem normalnego, robi az tak dużą różnicę? Przecież w obu przypadkach rozdzielczość jest ta sama. Więc jedyna różnica to większy ale bardziej rozciągnięty obraz. A zastanawiam się, czy od większego ekranu nie lepsze są wymienne panele w standardowej wersji. Przecież panel z Mario, to mistrzostwo świata. Jak myślicie?No i jeszcze dwa pytania mi się nasuwają. Jakie maksymalnie karty microSD obsługuje New 3DS? Oraz, czy przenoszenie danych między kartami nie stwarza problemu? Czy wystarczy, że kartę wsadzę w laptopa, zgram zawartość na dysk, potem skopiuje na nowa kartę, wsadzę w konsolę i będzie działać? Czy to może bardziej skomplikowanych procedur wymaga?Chciałbym w tym tygodniu zakupić konsolę, ale wciąż walczę czy brać XL (większy ekran - ale może zbędny?), czy standardowy rozmiar ale z wymiennymi panelami Cytuj Odnośnik do komentarza
Maciejjy 92 Opublikowano 24 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2015 No i jestem też na pokładzie! Śmieszne uczucie, bo moją ostatnią konsolką przenośną był Gameboy chyba z 15 lat temu. Tym bardziej beka, bo nigdy wcześniej tej konsoli nie trzymałem w rękach. Szczerze mówiąc, myślałem, że będzie o wiele większa skoro to XL, no i porównując do Wii, które widziałem gdzieś w sklepie. Jednak leży w łapach dobrze i swoje waży. Ale na początek kurka pytanie musi być... To jest normalne, że ekran główny, obojętnie czy ustawiony na pierwszą, czy drugą pozycje ma luzy? Tzn. jak ustawie ekranik, to mogę nim poruszać delikatnie w górę i w dół i nie wiem czy tak powinno być. W domu to nie problem, ale np. w autobusie, gdzie trzęsie to może być kłopot. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 24 lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2015 Mam to samo. Jest lekki luz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi