Opublikowano 28 lutego 201510 l Jaką kartę 32 lub 64 gb micro SD kupić do Nowego 3DS-a? Czy każda class 10 będzie ok?
Opublikowano 3 marca 201510 l Nowy FW zablokował exploit w przeglądarce web który pozwalał m.in. na odpalanie gier z innych regionów.
Opublikowano 9 marca 201510 l Jak robić print screeny z gier? Uruchamiam grę, wchodzę do menu przyciskiem home... A tam info, że nie mogę zrobić print screena na zawieszonej aplikacji. Mogę tylko dolny ekran pstryknąć.
Opublikowano 9 marca 201510 l Nie da się w ten sposób xD. Jak masz odpaloną grę to wchodzisz do Miiverse i tam wstawiasz obrazek. Potem wchodzisz na przeglądarce na miiverse.com i stamtąd pobierasz zdjęcie.
Opublikowano 10 marca 201510 l Lepsze takie niz zadne - w sumie i tak dobrze, ze nie trzeba kopiowac z konsoli na kompa i samemu gdzies uploadowac. Edytowane 10 marca 201510 l przez saptis
Opublikowano 10 marca 201510 l A czemu nie można bezpośrednio, tak jak w Vicie? Pstryk i mam screena a nie jakieś gówniane kombinowanie. Beznadzieja.
Opublikowano 10 marca 201510 l Zapytaj Nintendo.Na PS Vita musisz za to samemu uploadowac, a na 3DS nie.
Opublikowano 16 marca 201510 l W koncu dostalem swojego New 3DS XL (foto w temacie zakupy growe).Zaskoczylo mnie to, ze lista znajomych korzysta z tych glupich Friendcodes, mogli to zrobic tak jak na Wii U i tyle czyli normalne dodawanie znajomych przy pomocy nicka. Sama konsola bardzo mi sie podoba, jest duza i dosyc ciezka - odczuwalnie ciezsza od PS Vita Slim, ale dobrze sie ja trzyma. C-Stick jest ciekawy - nie czuc wychylenia, ale dziala jak nalezy, jednak nie tak lekko jak analog i trzeba przylozyc troche sily zeby ruszyc kamera. Tak jak normalny analog w konsoli jest on pokryty gumowa powloka i niestety ma ona gladka powierzchnie i troche sie slizga - powinni je pokryc troche bardziej szorstka powloka jak np. w joypadach dualshock. Wyswietlacze sa ok. - nie jest zle, ale PS Vita ma lepsza jakosc glownie dzieki wyzszej rozdzielczosci. Sprawdzalem gry z Nintendo DS i taki More Brain Training wyglada lepiej na wiekszym ekranie, ale Zelda: Phantom Hourglass wyglada po prostu zle - jest na maksa rozmazana, wiec jesli bede gral to na NDS Lite. Sprawdzalem rowniez Nintendo Zone - od razu po wlaczeniu konsoli pokazalo mi info o wykryciu polaczenia i "zainstalowalo" odpowiednia ikonke w menu, nastepnie dostalem info z kodem na temat menu z Zeldy: Majora's Mask - swietna sprawa. Mam juz w sumie 7 gier (pudelka) na 3DS, wiec mam zapewnione granie na dluuuugi czas. Tak, te luzy to w porzadku. Zreszta ja nie czuje tego przy uzytkowaniu i mi to nie przeszkadza. Mi bardziej chodzi o te luzy gora/dol. Czy jak opuscisz szybko swoja konsole a potem podniesiesz do gory, to czujesz, ze ekranik przez chwile jest w bezwladnosci? Nie wiem, czy to reklamowac czy nie. Sprawdzilem i tez tak mam - inni posiadacze New 3DS XL maja to samo, nawet Nintendo na swojej stronie pisze, ze to normalne. Ma to zapobiec pekaniu zawiasow, wiec konstrukcja nie ma byc za sztywna. Edytowane 16 marca 201510 l przez saptis
Opublikowano 16 marca 201510 l Wyswietlacze sa ok. - nie jest zle, ale PS Vita ma lepsza jakosc glownie dzieki wyzszej rozdzielczosci. Sprawdzalem gry z Nintendo DS i taki More Brain Training wyglada lepiej na wiekszym ekranie, ale Zelda: Phantom Hourglass wyglada po prostu zle - jest na maksa rozmazana, wiec jesli bede gral to na NDS Lite. Nie wszystkie gry wygladaja dobrze po upscale, lepiej Zelde odpalac w natywnej rozdzielczosci, wtedy wyglada normalnie.
Opublikowano 16 marca 201510 l Dzieki.Czy ma ktos z was jakis futeral na New 3DS XL ? - ja wlasnie sie rozgladam, widzialem fajne od firmy BigBen z motywami z gier Nintendo, ale nie wiem czy beda pasowac do New - wazne zeby bylo wystarczajaco miejsca na rogach tak zeby przyciski "R" i "L" same sie nie naciskaly. Edytowane 16 marca 201510 l przez saptis
Opublikowano 16 marca 201510 l Na ten moment chyba te są najlepsze: http://konsoleigry.pl/akcesoria/3293-new-3ds-xl-hard-pouch-retro-nes-design-873124005295.html?content_only=1 Dziś Nintendo wysyła nową partię do sklepów więc pojawią się też w innych miejscach.
Opublikowano 16 marca 201510 l No wlasnie to taki jest - BigBen, praktycznie takie same robi Hori.Zastanawiam sie tylko czy nie jest za ciasny na New 3DS XL i czy sie te przyciski na rogach nie beda same naciskaly.
Opublikowano 16 marca 201510 l Nie, są jeszcze luzy spokojnie, zresztą zobacz na YT na recenzje, widać, że konsola ma miejsce. I bez problemu pasują do New 3DS XL (te nowe będą miały chyba nawet już zmienione naklejki na pudełku "pasuje do..."). Edyta: wolę te od Hori bo mają więcej miejsca na kartridże. Edytowane 16 marca 201510 l przez Rudiok
Opublikowano 16 marca 201510 l One nie są foliowane (Hori) więc w najgorszym wypadku kup, spróbuj i zwróć jak nie będą Ci pasować.
Opublikowano 16 marca 201510 l Wlasnie o to chodzi, ze one sa zip'em zamkniete i zaczepione o zamek i nie da sie tego otworzyc, a nie chce tak po chamsku rozrywac.Najwyzej w sklepie zapytam, moooze bedzie sie dalo jakos sprawdzic.
Opublikowano 16 marca 201510 l Najlepszy futerał to ta folijka w ktora jest zapakowany 3DS, ja tego uzywam w domu i sie sprawdza
Opublikowano 16 marca 201510 l Ja tez tego uzywam obecnie z PS Vita, a z Nintendo DS Lite od wielu lat. Chce jednak miec twardy futeral ktory bedzie mozna spokojnie wrzucic do plecaka. Edytowane 16 marca 201510 l przez saptis