Yano 3 697 Opublikowano 17 lutego 2015 Autor Opublikowano 17 lutego 2015 (edytowane) kurde napalałem się na lance z teostry bo ma wybuchowy status jak bronie z bracha, tylko że więcej. teostra jest pod koniec wioski i dziś chciałem do niej dojść, ale chyba wychodzi na to że to nic nie da bo tą lecne sie robi z highrankowej zardzewiałej broni. a nie z normalowej. wiec szybko jej nie zrobie. z normalowej chyba można zrobić lance kushaladory. odwrotnie jest z młotami - więc może młot chociaż bym zrobić, ale lanca lepsza bo szybkie ciosy i statusy lepiej wchodzą. ale tak czy siak pofarmił bym bracha żeby z niego zrobić jakieś bronie. chociaż nie wiadomo jak działają wybuchy w 4. w 3U były mocno kozackie i SA z bracha przeszedlem całą gre na luzie. teraz mogli troche osłabić efekt wybuchów żeby nie był OP. chociaz nie wiadomo czy coś pogorszyli już nawet pomijam to że najpierw trzeba wyfarmić zardzewiała lance albo młot, a rust shardy lecą bardzo rzadko Edytowane 17 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 17 lutego 2015 Opublikowano 17 lutego 2015 po 20:30 bede i mozna pofarmic jesli z pajakiem nie damy rady 1 Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 17 lutego 2015 Opublikowano 17 lutego 2015 Zaproście mnie do swej grupy na tym hangoucie jak będzie czas. W sumie mogę pruć i high rank i uzupełniać low rankowe rzeczy(Brachydios ) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lutego 2015 Autor Opublikowano 17 lutego 2015 Ja jestem w maku. Jem kolacje. Ok 20:35 powinienem byc gotowy dogry. Musialem isc do maka bo wczoraj nic nie jadlem wieczorem a w pracy tez niewiele. I dzis pewnie to samo by bylo Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 17 lutego 2015 Opublikowano 17 lutego 2015 Ja bede za jakies 20 minut. Jesli mamy robic pajaka to moze wez yano mlot, uspi sie i pod morde beczki postawi zeby rozwalic te kły 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lutego 2015 Autor Opublikowano 17 lutego 2015 Mozemy alr jak zrobimy ze dwa brachy i bronie nich to moze byc nawet lepiej bo wybuchy fajnie rozwalaja czesci ciala. Mi wustarczy jeden brach do lancy Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 17 lutego 2015 Opublikowano 17 lutego 2015 Mozna, bo tez go chetnie pofarmie, tylko mam malo czasu, na 8 do roboty jutro. 1 Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 glowa gypcerosa mi potrzebna, ma ktos ochote przyfarmic dziada po godzinie 17? 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 Ugh, wczoraj przez godzinę ponad farmiłem tę głowę na multi (pipi)any desire sensor Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 ja niestety odpiero po 20 moge grac online po powrocie z pracy, ale jak do tej pory nie wyfarmisz to oczywiscie pomoge rayos dodaj mnie w koncu do friendlisty i daj maila do kontaktów przez google hangouts a co do desire sensor - dlatego ja nigdy nie robie rzeczy po kawałku. np jak mam zbroje do zrobienia zbieram wszystkie składniki na wszystkie części i dopiero wtedy robie. jeśli chce zrobić broń gdzieś głębiej w ścieżce rozwoju tak że musze ją ulepszyć ze 3 razy żeby zdobyć tą pożądaną to też najpierw zbieram na wszystkie stadia. bo jeśli jest w grze jakiś algorytm który widzi co ostatnio stworzyliśmy i na podstawie dalszego wykonywania questów domyśla się że potrzbujemy czegoś "do kompletu" to przy moim podejściu gra nie wie co planuje zrobić. chociaż taki sposób tworzenia wynikał pierwotnie z tego że nie chciałem mieć sytuacji że coś mi sie odwidziało i jednak postanowiłem zrezygnować, albo np okazało się za słabe itp. i już miałem połowe zrobioną i surowce zmarnowane Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) Dodam może dziś Was w końcu tylko powtarzam - generalnie nie gram narazie na multi a co do maila to walcie na kras.kryspin@gmail.com w sumie mogę pomóc z tą głową gypcerosa, ale tylko na questach 1* Edytowane 18 lutego 2015 przez Rayos Cytuj
firana140 621 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 a co do desire sensor - dlatego ja nigdy nie robie rzeczy po kawałku. np jak mam zbroje do zrobienia zbieram wszystkie składniki na wszystkie części i dopiero wtedy robie. jeśli chce zrobić broń gdzieś głębiej w ścieżce rozwoju tak że musze ją ulepszyć ze 3 razy żeby zdobyć tą pożądaną to też najpierw zbieram na wszystkie stadia. to klocki lego tez musza byc samoswiadomym bytem bo tez nigdy nie moglem znalezc tej jednej czesci ktora potrzebowalem a chyba nie ma algorytmu na rozsypanie klockow po pokoju Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) no chyba! xD jak ktoś ma mniej czasu albo przesyt przedwczorajszym nedzeniem do 2 w nocy to zawsze może wpaść na godzinke, apre questów porobimy itp ja jak zwykle ok 20:30 bede gotowy Edytowane 18 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 Jak cos piszcie tam gdzie zawsze, ja troche wioske porobie 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) ja woczraj wieczorem jeszcze wioske porobiłem, doszedłem do morgana w wiosce i zrobiłem, to był taki troche finałowy quest low ranka. oczywiście nie ostatni, ale taki kolejny urgent. niestety okazało się że teostra sie odblokuje dopiero po przejściu jeszcze kolejny 5-6 questów z frienzy potworami (a myślałem że własnie po morganie już bedzie). może zdołam dziś dojść do teostry i sprawdzić czy da się z nią walczyć w normalowej zbroi swoją drogą żeby sie dowiedzieć kiedy sie pojawi teostra musaiłem to googlować na japońskiej wikipedi o monsterze bo w tej naszej zupełnie nie ma info o tym. jest tylko pokazane że taki quest istnieje ale nie ma warunków do jego pojawienia się. przebijanie się przez japońską wikipedie przetłumaczoną koślawo google tłumaczem na angielski było dosyć trudne, no ale udalo sie, i to nie pierwszy raz grzebie sie w japońskim w sprawie monstera Edytowane 18 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 10 łbów gypcerosa rozwalilem i nic, 30% my ass 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) dziwne nawet japońska wiki mówi że 30% za rozwalenie łba, no takie coś to nietypowa sprawa żeby żaden nie wyleciał z drugiej strony patrze teraz na 2 japońskich stronach - jedna mówi że dziób najarali ma 8% a druga 10% za rozwalenie głowy, więc nawet oni nie są w pełni wiarygodni. Edytowane 18 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 (pipi)e, juz mi sie nie chce, 8 razy zrobilem questa z dwoma gypcerosami, 16 łbów i nic, moze wioskowy nie dropi? ;d jak wam sie chce to mozemy w multi zrobic. 1 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 możemy zrobić i niestety jest możliwość że w wiosce nie dropi, wcześniej w monsterach było kilka przedmiotów, tych rzadszych które nie mogły wypaść w najprostszych questach z danym potworem. z tego co pamiętam w którymś monsterze w gildii był zestaw easy-questów na jednej gwiazdce czy coś w tym stylu, był tam głównie te podstawowe potwory ale była też rathian która w normalnej wersje pojawiała sie dopiero kilka gwiazek później, miała mniej życia niż zwykły gildiowy quest i nie pozwała wydropić jakichś rzadszych przedmiotów. pewnie było to zrobione dlatego że ten quest był dostęny od samego początku gry - wystarczyło iść do gildii i odrazu był. gdy normalnie zgodnie z "fabułą" postać musiała najpierw przedrzeć się przez pierwsze kilka gwiazdek żeby dotrzeć do rathian pamietam to bo potrzebowałem właśnie czegoś z rathian we wczesnej fazie gry i myślałem że to zrobie łatwym sposobem i gdzieś wyczytałem ze sie nie da Cytuj
firana140 621 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 rathalos/ian byly na 2* w mhf2/unite i dropily tylko flame sac, scale, wyvern fang/claw Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 no własnie o to mi chodzilo tylko giazdki pomieszalem Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 Firana, miałeś mnie w znajomych czy co? jak się do nas dostałes xD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi