KUBUŚ 49 Opublikowano 20 stycznia 2015 Opublikowano 20 stycznia 2015 Ktoś może podsunąć tutorial do połączenia PC (win XP) z xbox ( XBMC ). W jaki sposób mogę wgrać swoją oryginalną grę na dysk konsoli? Wkłądając płytę nie widzę żadnej opcji aby ją skopiować na dysk. Czy jedyną możliwością jest połączenie z PC i poprzez eksplorator w konsoli skopiowanie na dysk? Piszę od razu że nie piracę a chcę stworzyć kopię oryginalnych gier na swoją konsolę. By nie było. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 20 stycznia 2015 Opublikowano 20 stycznia 2015 Jak chcesz zrzucać gry z płyt, musisz wrzucić na konsolę px hdloader. Cytuj
KUBUŚ 49 Opublikowano 20 stycznia 2015 Autor Opublikowano 20 stycznia 2015 W jaki sposób? Przez przewód rj-45? Jeśli tak to cross czy zwykły. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 20 stycznia 2015 Opublikowano 20 stycznia 2015 Możesz nagrać na CD (zakładając, że Twój napęd je czyta)/DVD i skopiować z poziomu mediaplayera do folderu gdzie trzymasz aplikacje (nie wiem jakiego masz dasha, w evoxie defaultowo było bodajże E:\APPS). Albo kablem sieciowym, crossowanym, łączysz się przez klienta FTP ze swoją konsolą (login:hasło to zazwyczaj xbox:xbox - na pewno w opcjach swojego dasha znajdziesz). Polecam jeszcze ustawić IP konsoli na sztywno. Cytuj
KUBUŚ 49 Opublikowano 22 stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 stycznia 2015 Ustawiałem według tego i lipa http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/XBX_ftp/index.php Na laptopie wykryło połączenie , wpisałem co miałem wpisac i przeszedłem dalej czyli do menu media center w xboxie http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/XBX_ftp/strona2.php . Brak opcji serwery oraz przy opcji sieć- przypisanie po wybraniu domyślne dashboard nie mam możliwości wpisania dresu IP itd. Jakiś inny sposób na połączenie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi