Mustang 1 747 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Edge jest szybkie bo to przegladarka bez pluginow, bez dodatkow, z przepisanym i podkreconym silnikiem Trident z poprzednich IE. Jest szybka i w sumie nic poza tym. U mnie od zawsze tylko Maxthon i Chrome jako zapas. Chyba się przerzucę na tego edge'a. Zawsze korzystałem z Chrome'a (jedyny plugin to adblock) ale w porównaniu z Edgem to chrome chodzi jak IE... Microsoft? Zawsze szanowałem A z adblocka zrezygnujesz? Trochę beka z opłatami za pasjansa bez reklam, do tego w formie abonamentu. Ciekawe co dalej? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Pasjans na abonament? OMG, wyobrażacie sobie jak budżet naszego państwa na tym ucierpi ? Cytuj
teddy 6 888 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Nie ucierpi, w urzędach dalej na XP jadą i nie planują zmian dopóki babki z prlu nie przejdą na emeryturę/umrą Cytuj
_Shaman_ 868 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Wpisz w pole wyszukiwania clear type. Dałem sobie poradzisz. Tylko że ClearType nie ma nic do tego. Nowe aplikacje używają DirectWrite. 1 Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 (edytowane) Dobra problem Sam sie rozwiazal. Po jakis 40 restartach komp wrocil do win 7. Uffff. Nie bede ukrywal,ze lekki atak paniki juz mialem. Edytowane 3 sierpnia 2015 przez Zaqair Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 tu są ciekawe wskazówki dotyczące windows 10: https://www.youtube.com/watch?t=18&v=oE7MnjwoZBI 2 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 dobra myslalem ze mi lapek wariuje ale to chyba sterowniki do tacz pada - jak rozwiązaliście ten problem? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Ja zainstalowałem na lapku te pod Win 7, od razu zaczęło to działać jak należy. Nie wiem tylko jaki masz problem w sumie ;/. ten filmik to jest sztos, typek nawet nieźle gada o tym wszystkim i na końcu zaczyna odmawiać Ojcze Nasz xDD Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Opublikowano 3 sierpnia 2015 Surface 3 i Win 10 i to przelaczanie sie miedzy desktop a tablet view... do tego szokens ze na surface normalnie giereczki mi dzialaja... this war of mine, civ 5, miodzio... musze starcrafta sprawdzic. Bateria troche slabo trzyma ale ogolnie jest cacy. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Ściągam Windowsa, dochodzi do 100%, potem coś tam przygotowuje i po kilku % wyskakuje "Instalator nie może zainicjować katalogu roboczego". Po kliknięciu ok, ściąga od nowa. Wyczytałem, żeby przenieść ściągnięte pliki na inny dysk (SSD mam zawalony) tylko no właśnie, gdzie on zapisuje te pliki? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Ukryte foldery $windows.~BT i jeszcze jeden z innymi literami na końcu jak dobrze pamiętam, na dysku C: Cytuj
da$io 110 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Mnie również nie zaktualizował się automatycznie. Trzeba ściągnąć programik ze strony Microsoftu. Ten program też nie zadziałał ale ściągnął wszelkie dane do ukrytego katalogu $windows_WS. Tam klikamy na setup i jedzie. Ogólnie ładuje się szybciej od 8.1 i działa w miarę bezproblemowo, na razie. Poza tym,że w chrome nie mogę wyłączyć tego dziadowskiego zarządzania profilami. Na win 8.1 działało a tu jakaś kapa. Aha no i sklep nie działa Pytanie do Zeratula: rozumiem że Surface dostał pełnoprawnego Win 10 a ten kastrat RT pozostał wspomnieniem? Cytuj
Kryman 1 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Używam Win10 od premiery. Jak na razie nie mam z nim żadnych problemów, co więcej, znacząco przyspieszył mój komputer, wszystko działa znacznie płynniej. Sam wygląd również na plus Cytuj
pawelgr5 1 473 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 @da$sio Windows 10 jest tylko w jdnej wersji - nie ma żadnego RT ani mobile. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 używate tego systemu od premiery i tak: - jak wyłączyć pasek języka przy zegarku? (raz mi się udało, ale powrócił)- czy na laptopach też macie problemy z baterią? Na windows 7, lapek trzymał mi 3.5~4h pracy, a teraz ledwo 2.5h. - touchpad nie wykrywa gestów i czasem sie zacina na 2-3s. najbardziej brakuje mi scrollowania jednym palcem... ale odkryłem, ze dwoma działa x) a ogolnie to spoko system, szybko działa (Laptop Dell Precision) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 (edytowane) Ukryte foldery $windows.~BT i jeszcze jeden z innymi literami na końcu jak dobrze pamiętam, na dysku C: Dzięki, przeniosłem ale nadal jest problem. Tym razem dochodzi do 100% także po raz drugi, potem na środku ekranu mam granatowe okienko z logiem WIny, idzie 3% i znowu ten sam błąd. KUR>WA MAĆ. Może to dlatego że mam lewy kod na 8.1 z allegro? edit: dobra, zwolniłem miejsce na SSD i poszło. system śmiga. Edytowane 4 sierpnia 2015 przez ragus Cytuj
Shankor 1 624 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Autor Opublikowano 4 sierpnia 2015 - jak wyłączyć pasek języka przy zegarku? (raz mi się udało, ale powrócił) Usuń pozostałe języki. Łącznie z drugim polskim. Zostaw sobie tylko Polski (programisty) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Jakiś szybki sposób na wyłączenie dźwięków systemowych? Coś tam znalazłem w opcjach, ale trzeba odhaczać oddzielnie każdy dźwięk. btw. Wyszukiwanie wreszcie przypomina to z OSXa, bardzo mi się to podoba. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Tak mały protip 1) Podejdźcie do laski 10/102) spytajcie czy nie zainstalowc jej win 10 na kompie bo ponoć to trudne 3) zgadza się Cytuj
Hum 3 700 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 (edytowane) Podryw na Windowsa XD ja wczoraj na swoim kilkuletnim laptopie zainstalowałem dziesiątkę i w zasadzie wszystko śmiga. Teraz mam dylemat - zostać przy operze, czy dąć szansę tej nowej przeglądarce? Edytowane 4 sierpnia 2015 przez Hum Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 edge jeszcze nie jest dostepny - to co jest to zwykły IE z nowa ikonką Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Ja poki co nie mam problemu z gierkami - apache air assault, assasins creed black flag, far cry 3 oraz ff7 pc remake dzialaja bez problemu. Moj custom logon screen: Jak go ustawiles ? Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 http://www.howtogeek.com/223875/how-to-change-the-login-screen-background-on-windows-10/ Cytuj
Xord 50 Opublikowano 4 sierpnia 2015 Opublikowano 4 sierpnia 2015 A mnie dziś 1 raz pojawiła sie informacja o błędzie i menu start i Cortana nie działają ale po wylogowaniu co proponowała informacja działa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi