Mustang 1 741 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Ostatnio 2 razy Blue Screen na 10 po wybudzeniu. Dziwne. Sam się restartował, zero problemów później. Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Pewnie nie ma żadnego problemu ale dla pewności zapytam: czy we wbudowanym w Win 10 narzędziu "Zarządzanie dyskami" można bezpiecznie, bez ryzyka utraty istniejących danych, zwiększyć jedną partycję zmniejszając drugą? Chciałbym zwiększyć partycję systemową. Można, ale niestety nie w każdej konfiguracji, tzn jeżeli systemowa jest pierwsza, a na drugiej są dane, to może być problem. Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 ostatnia aktualizacja z wczoraj ogarnęła moje wcześniejsze problemy z 10, zobaczymy na jak długo Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 można gdzieś znaleźć info, co zmienili?wkurza mnie to, samo się instaluje, nic nawet nie piszą, co dodali/zmienili. Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 nie wiem , ale z tego co zaobserwowałem to naprawili sterowniki od bluetootha, zniknęło to powiadomienie ze system nie oryginalny(pomimo że mam oryginał) Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 (edytowane) można gdzieś znaleźć info, co zmienili? wkurza mnie to, samo się instaluje, nic nawet nie piszą, co dodali/zmienili. http://www.instalki.pl/aktualnosci/software/21863-windows-10-build-10586-218.html Dość konkretne patche jak na comiesięczne poprawki. Niedawno zapowiedziano również większą, rocznicową aktualizację Win10 na lipiec\sierpień: http://www.dobreprogramy.pl/Rocznicowa-aktualizacja-Windows-10-zmiany-w-Menu-Start-i-powiadomieniach,News,71963.html Edytowane 16 kwietnia 2016 przez Frantik 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Pewnie nie ma żadnego problemu ale dla pewności zapytam: czy we wbudowanym w Win 10 narzędziu "Zarządzanie dyskami" można bezpiecznie, bez ryzyka utraty istniejących danych, zwiększyć jedną partycję zmniejszając drugą? Chciałbym zwiększyć partycję systemową.Można, ale niestety nie w każdej konfiguracji, tzn jeżeli systemowa jest pierwsza, a na drugiej są dane, to może być problem. Hmm, tak właśnie mam ale dane z drugiej partycji mogę tymczasowo przenieść na inny dysk. Wtedy z systemową nie powinno być problemu aby ją powiększyć? Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Pewnie nie ma żadnego problemu ale dla pewności zapytam: czy we wbudowanym w Win 10 narzędziu "Zarządzanie dyskami" można bezpiecznie, bez ryzyka utraty istniejących danych, zwiększyć jedną partycję zmniejszając drugą? Chciałbym zwiększyć partycję systemową.Można, ale niestety nie w każdej konfiguracji, tzn jeżeli systemowa jest pierwsza, a na drugiej są dane, to może być problem. Hmm, tak właśnie mam ale dane z drugiej partycji mogę tymczasowo przenieść na inny dysk. Wtedy z systemową nie powinno być problemu aby ją powiększyć? Tak, o ile ta druga to partycja podstawowa. 1 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 16 kwietnia 2016 Opublikowano 16 kwietnia 2016 (edytowane) Pewnie nie ma żadnego problemu ale dla pewności zapytam: czy we wbudowanym w Win 10 narzędziu "Zarządzanie dyskami" można bezpiecznie, bez ryzyka utraty istniejących danych, zwiększyć jedną partycję zmniejszając drugą? Chciałbym zwiększyć partycję systemową.Można, ale niestety nie w każdej konfiguracji, tzn jeżeli systemowa jest pierwsza, a na drugiej są dane, to może być problem. Hmm, tak właśnie mam ale dane z drugiej partycji mogę tymczasowo przenieść na inny dysk. Wtedy z systemową nie powinno być problemu aby ją powiększyć? Tak, o ile ta druga to partycja podstawowa. Tak podstawowa, dzięki, dam znać jeśli coś spartolę Edit: to tak, w "Zarządzanie dyskami" o ile da się zmniejszać woluminy tak, jak się okazuje, nie da się powiększyć systemowej, opcja jest zablokowana. Ale ściągnąłem darmowy program do partycjonowania AOMEI Partition Assistant i poszło bez problemu. Edytowane 18 kwietnia 2016 przez Brolin Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Wyskoczyło mi dziś okienko ze standardowym zapytaniem "Czy chcesz zezwolić następującemu programowi na wprowadzenie zmian na komputerze?" Program: Win10. Lel, nope Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Mam dość starego laptopa, z 2010 roku bo używam go tylko do torrentów, poczty i forumka. Jakiś czas temu zainstalowałem ten Win 10 i byłem zadowolony ale kilka dni temu gdy za akceptowałem takie zmiany, Win 10 ściągnął 6 giga aktualizacji, po uruchomieniu Laptop przestał reagować jak tylko chciałem uruchomić jakiś program, zawieszał się. Zrobiłem restart i próbowałem jeszcze kilka razy ale zawsze było to samo więc zostawiłem włączonego laptopa ma 3 godziny, sądziłem że są jeszcze jakieś aktualizacje w tle. Ale nic to nie dało. Wkur(pipi) się i pojechałem do sklepu, kupiłem Dysk SSD, i kieszeń, taką którą montuje się w miejsce napędu płyt, wsadziłem dysk na miejsce tego z zaktualizowanym systemem. Zainstalowałem Win 10 od nowa na czysto. Zainstalowałem kieszeń włożyłem starty dysk i poprzenosiłem co ważniejsze pliki z tego starego dysku (5400 rpm, wolne (pipi)), usunąłem wszystkie partycje, zrobiłem tylko jedną. Teraz widzę taką opcję i boję się ponownie uruchomić Aktualizacje. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 Jak z wydajnością w gierkach wypada dziesiątka w porównaniu do siódemki? Bo mam kilkuletniego laptopa, na którym piąta cywilizacja działa tak sobie i nie chciałbym większej utraty wydajności na nowym systemie. Znajomi są podzieleni na dwa obozy: jedni namawiają do zmiany niczym powiadomienia Microsoftu, drudzy mówią, żeby zostać przy 7 i ewentualnie strzelić formata. Aktualizować? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 nie widzę różnicy. na 7 wszystko mi zapier,dalało, na 10 też zapie,rdala :czesc: Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 Jak z wydajnością w gierkach wypada dziesiątka w porównaniu do siódemki? Bo mam kilkuletniego laptopa, na którym piąta cywilizacja działa tak sobie i nie chciałbym większej utraty wydajności na nowym systemie. Znajomi są podzieleni na dwa obozy: jedni namawiają do zmiany niczym powiadomienia Microsoftu, drudzy mówią, żeby zostać przy 7 i ewentualnie strzelić formata. Aktualizować? Ja to bym wykonał czystą instalkę. Po co przenosić śmiecie na nowy system. Mam 10-tkę i nie narzekam. W czasie instaslacji będzie pytanie, czy zezwalasz Microsoftowi na monitorowanie tego co piszesz (czy coś w tym stylu), wiadomo co wybrać , tak samo aktualizacje będą chciały pobierać się przez p2p, więc to też będziesz musiał odznaczyć (mi p2p na starym necie, muliło nieźle neta). A po instalacji, zainstaluj Spybot Anti-Beacon. W sumie ten programik blokuje wyżej wymienione pierdoły + wiele więcej. PS. Znajomy ma lapka za 1000 zł i z 8.1 "sama" zainstalowała mu się dziesiątka i mówi, że wszystko chodzi lepiej:) Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 Tego beacona trzeba za każdym razem włączać czy sam się uruchamia i działa w tle? Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 czerwca 2016 Opublikowano 11 czerwca 2016 Włączysz, aktywujesz co strzeba i już gotowe . On modyfikuje rejestr, zawsze możesz go odpalić, ale raczej Windows nic potem nie zmienia. Cytuj
Bielik 730 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 (edytowane) http://allegro.pl/windows-10-pro-pl-32-64-bit-automat-24-7-fv23-i6258917216.html czy taka aukcja to nie jest jakaś lewizna? Bo cena kusi mocno Edytowane 16 czerwca 2016 przez Bielik Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Wszystkie te automaty 24/7 to lewizna. Ale ryzykuj - ja kupiłem "oryginalnego" 8.1 za 40 zł i Bill Gates jeszcze się nie skapnął. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Post grzybiarza propaguje piractwo, prosze moderatora o interwencje. Wszystkie klucze z allegro i te niby licencje esd to jeden wielki walek. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Jak to w ogóle funkcjonuje? Nie, żebym interes szykował. Ciekawy jestem tylko Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 W sumie w CDA napisali artykuł o tanich kodach od g2a i kinguin, to możesz se poczytac:) Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Zgaduje, że najpierw musiałbym kupić tą paściarską gazetke za 15 pesos Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 17 czerwca 2016 Opublikowano 17 czerwca 2016 Studenciaki sprzedają klucze z dreamsparka pewnie albo coś w ten deseń Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 Myślałem, że poczytam sobie hejty na dziesiątkę, a rejwen tylko o kolegach z roku napisał. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 25 czerwca 2016 Opublikowano 25 czerwca 2016 Jak zrobić format całkowity partycji systemowej ? Widzę jakieś opcje by przywrócić do stanu fabrycznego ale z tego co pamiętam pełno poinstalowanych rzeczy mi zostało gdy tak zrobiłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi