Opublikowano 25 czerwca 20168 l Jak zrobić format całkowity partycji systemowej ? Widzę jakieś opcje by przywrócić do stanu fabrycznego ale z tego co pamiętam pełno poinstalowanych rzeczy mi zostało gdy tak zrobiłem.Tylko podczas rozruchu systemu. Jak instalujesz Windowsa z cd czy usb to masz podczas instalacji wybór i możliwość sformatowania partycji. Ewentualnie jakiś program który da się odpalić przed systemem, bootowalny do zarządzania partycjami. Edytowane 25 czerwca 20168 l przez ireniqs
Opublikowano 30 czerwca 20168 l Podobno 2 sierpnia dostaniemy Anniversary Update aka Redstone: http://antyweb.pl/windows-10-anniversary-update-2-sierpnia/ Zmiany i nowości prezentują się ciekawie, a to pewnie nie wszystko Edytowane 30 czerwca 20168 l przez Frantik
Opublikowano 1 lipca 20168 l Myślałem, że poczytam sobie hejty na dziesiątkę, a rejwen tylko o kolegach z roku napisał. Wiadomo, 10 gó,wno obesrane, tylko 8.1u1. Ostatnio musiałem jakimiś komendami resetować windows update, bo zawiesił się na instalowaniu jakiejś aktualizacji i było "przygotowywanie do instalacji" w nieskończoność. Z tych zmian to nic ciekawego.
Opublikowano 4 lipca 20168 l mam 8.1, poważnie pytam czy w laptopie typu yoga który często słuzy w formie tabletowej warto instalować mimo wszystko windows 10?
Opublikowano 4 lipca 20168 l Kumplowi się w nocy zainstalowała "10", na jakimś lapku za 1000zł i teraz gość zachwala, że chodzi zaje.biście.
Opublikowano 5 lipca 20168 l na razie jest bardzo ok, nawet edge nie jest zły, sciaganie innej przegladarki jeszcze nie było tak przyjemne. dla mnie polaczenie idealne, w formie laptopa to windows 7, w formie tableta 8.1, koniec z koszmarem wychodzenia do ekranu z kwadratami.
Opublikowano 7 lipca 20168 l W 8.1 mogłeś tak ustawić, że nigdy byś kafelków nie widział. Prawym na pasek stanu i tam były opcje.
Opublikowano 18 lipca 20168 l Stary kupił notebooka lenovo z w10, przez kilka dni normalnie smigal po necie a teraz dupa. Mam go u siebie i tez nie moge sie podlaczyc. Wifi odpalone, haslo wpisuje na 100% poprawne, wszystko mi w domu na tej sieci smiga a na tym gownie ciagle "Klucz zabezpieczeń sieci jest niepoprawny. Ponów próbę." Nie mam pojecia o co biega.
Opublikowano 19 lipca 20168 l Autor Może masz zabezpieczony router. Filtrowanie mac lub coś w tym stylu. Albo karta sieciowa padła. Edytowane 19 lipca 20168 l przez Shankor
Opublikowano 31 lipca 20168 l Bizon, to jak to jest z tą aktywacją Win 10? Jak kiedyś już miałem Win 10 na swoim kompie to mogę go teraz zainstalować na czyściocha i mi się aktywuje? Czy np. muszę użyć klucza ze swojego obecnego Win 8.1? Czy trzeba było po prostu zaktualizować te parę dni wcześniej i teraz nie męczyć buły ;/?
Opublikowano 31 lipca 20168 l Jezeli zrobiles upgrade do win10 w czasie trwania promocji i nastepnie go usunales to aktywacja jest juz zapamietana na serwerze MS. Sprawdzilem to u siebie instalujac ponownie win10 dopiero 2 miesiace temu. Wczesniej wrocilem do Win7.
Opublikowano 4 sierpnia 20168 l 29 lipca minął termin rocznej, darmowej aktualizacji Windowsów 7 i 8 do dziesiątki, tym niemniej nadal można legitnie aktywować Windows 10 podając przy instalacji klucz z naszego starszego Windowsa: http://www.instalki.pl/aktualnosci/software/23010-windows-10-aktywacja-starym-kluczem.html Także jeśli komuś smutno, że nie zdążył\nie zdecydował się na upgrade, to jeszcze nic straconego. Bezpłatna aktualizacja została przedłużona jedynie dla osób korzystających z ułatwień dostępu w Windowsie, co ponoć rozmaici Janusze skrzętnie wykorzystują na masową skalę. MS zapowiedział już rychłe ukrócenie procederu: http://www.dobreprogramy.pl/Razace-naduzycia-aktualizacji-dla-niepelnosprawnych.-Microsoft-reaguje,News,75198.html Z innej beczki: Ma już ktoś na pokładzie Anniversary Update? Opinie w Sieci są dosyć mieszane, bo nie brakuje oczywiście ludzi z problemami po aktualizacji. Często da się słyszeć o ustawicznym freezowaniu ekranu, niewytłumaczalnie dużym obciążeniu dysków SSD z systemem, czy nachalnie instalującym i samoczynnie uruchamiającym się kliencie Skype.Ja osobiście czekam, aż paczka zawita w Windows Update. Nie chce mi się jakoś robić formata Edytowane 4 sierpnia 20168 l przez Frantik
Opublikowano 5 sierpnia 20168 l Autor Mam nowy update i nie mogę sobie poradzić z ekranem logowania. Wcześniej za pomocą kluczy w rejestrze mogłem wyłączyć ten durny ekran, przed ekranem logowania (co trzeba wcisnąć enter) i tylko wpisać sobie hasło. Teraz nie mogę tego zwalczyć. Próbowałem harmonogramem zadań, ale to nic nie daje. Chujnia z grzybnią. Edytowane 5 sierpnia 20168 l przez Shankor
Opublikowano 6 sierpnia 20168 l Mam nowy update i nie mogę sobie poradzić z ekranem logowania. Wcześniej za pomocą kluczy w rejestrze mogłem wyłączyć ten durny ekran, przed ekranem logowania (co trzeba wcisnąć enter) i tylko wpisać sobie hasło. Teraz nie mogę tego zwalczyć. Próbowałem harmonogramem zadań, ale to nic nie daje. Chujnia z grzybnią. lol omg Dobrze ci radze, lepiej juz nic nie proboj bo jeszcze sobie biedy narobisz...
Opublikowano 6 sierpnia 20168 l Mam nowy update i nie mogę sobie poradzić z ekranem logowania. Wcześniej za pomocą kluczy w rejestrze mogłem wyłączyć ten durny ekran, przed ekranem logowania (co trzeba wcisnąć enter) i tylko wpisać sobie hasło. Teraz nie mogę tego zwalczyć. Próbowałem harmonogramem zadań, ale to nic nie daje. Chujnia z grzybnią.Wujek Google powinien ci pomóc. Wystarczy zmienić pewne rzeczy w ustawieniach logowania.
Opublikowano 6 sierpnia 20168 l Autor Wujek google znajduje tylko edycje rejestru (która już nie działa) oraz bzdury z harmonogramem, które też nie działają. W opcjach logowania nie ma opcji, żeby przechodził od razu do wpisywania hasła. Jeśli ktoś wie jak to zrobić, to niech napisze jak człowiek, bo wasze czcze pisanie nie pomaga.
Opublikowano 6 sierpnia 20168 l Odpuść harmonogram zadań całkowicie. Raz, że różne wersje (Home/Pro) mają różne ustawienia, dwa że jest za dużo zmiennych uruchamiania aby ten mod działał prawidłowo.
Opublikowano 3 września 20168 l Mając windowsa 10 jest w tej chwili możliwość przywrócenia dziesiątki do stanu fabrycznego bezproblemowo czy będzie prosił o klucze, płytki itp? Mam oryginalnego, ale był już zainstalowany jak kupowałem lapka, więc wolę się upewnić.
Opublikowano 3 września 20168 l Jeżeli przywracasz system przez recovery na dvd lub wbudowanej partycji to nic nie musisz robić. Gorzej jakbyś chciał to zrobić używając oficjalnego narzędzia Microsoftu do stworzenia obrazu systemu i wgraniu go na pendrive'a - generalnie w fabryce często są instalowane brandowane/customowe windowsy i może być kłopot z aktywacją czystego systemu instalowanego z pena.
Opublikowano 3 września 20168 l Bardziej miałem na myśli reset przez ustawienia -> aktualizacja i zabezpieczenia -> odzyskiwanie -> resetuj ustawienia komputera do stanu początkowego. Do tego też trzeba pendrive'a?