raven_raven 12 013 Opublikowano 8 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2016 ehhh żeby cytować posta z tej samej strony https://www.microsoft.com/pl-pl/accessibility/windows10upgradeoj tam nie można, sam Microsoft wciąż zostawił furtkę Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2016 Leci raport za nieczytanie, a co. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 8 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2016 czyli żeby cebula się zgadzała to najlepiej kupić win7 albo win 8 oem jak najtaniej, zainstalować a potem uatkualnić do win 10 trzymając w drugiej ręce orzeczenie o inwalidztwie? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2016 (edytowane) Win7 nie jest już oferowany a kupno z allegro czy sklepu stacjonarnego za 100-300zł skutkuje nielegalnym systemem. Kupno wersji BOX (używka) jest już ok. Tylko znaleźć używkę BOX na allegro to trudny temat bo to co jest to są wersje tylko Upgrade. Tutaj jest fajna oferta i można powiedzieć, że okazja pod warunkiem, że poprzedni właściciel odinstalował swoją kopie a nawet jeśli nie, to MS teoretycznie może nic nie zrobić. http://allegro.pl/microsoft-windows-10-box-usb-pl-i6565993433.html#thumb/1 Edytowane 8 listopada 2016 przez M.Bizon24 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2016 (edytowane) Jak wyłączyć automatyczne instalowanie sterowników w Win10? Automatyczne pobieranie sterowników z Windows Update mam już wyłączone, ale system i tak instaluje sterowniki, które są gdzieś na dysku. Edytowane 6 grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 6 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2016 Jeśli chcesz wylaczyc automatyczne wykrywanie i instalowanie sprzetu to tak jakbys chcial wylaczyc system windows. Nie po to tyle czasu i pieniedzy poszlo na system plug and play aby mozna to bylo wylaczyc : - \ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2016 Czyli się nie da, no trudno, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 12 marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 marca 2017 (edytowane) Mam dziwny problem. Windows 10. System przy uruchomieniu prosi o płytę instalacyjną z Win10, inaczej się nie załaduje. Jak próbuję wybrać dysk z windowsem (C:) to mam komunikat, żeby wybrać dysk z zainstalowanym systemem. Z płytą w napędzie idzie bez problemu. Ktoś ma jakieś pomysły? Edytowane 12 marca 2017 przez Shankor Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 Jakiś program podobny do Windows Live Mail 2012 pod Windows 10? Chciałem zainstalować Windows Live Mail z pakietu Windows Essentials ale nawet go nie można już pobrać xD Chodzi też o to że muszę zaimportować pocztę z 2016 roku której już nie ma na serwerze i jest pobrana przez Outlook Express na XP. Live Mail oferował import z plików .dbx i sobie dzielił pocztę na pojedyncze pliki a ponoć ten z Win10 nie ma takiej opcji... Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 3 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 kwietnia 2017 https://www.tenforums.com/browsers-email/24354-windows-10-mail-app-import-windows-live-mail.html Albo ściągnąć eMClient, zaimportować sobie do niego i wtedy będziesz miał wszystkie wiadomości jako *.eml w bazie i dalej można już zrobić z nimi wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 Używam u siebie Linux Mint, ale rozglądam się za kluczem do Windows 10. Może gdzieś dostać poniżej 300zł? Te na allegro są legitne? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 Nie. Lepiej już ukraść, za free. Cytuj Odnośnik do komentarza
maksiu432 5 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 (edytowane) No nie wiem... po co kraść na purepc jest jakiś temat i tam właśnie typ sprzedaje niby legalne za na bank poniżej 300 zł. Napoje energetyczne z logo firmy Świeżo palona kawa Poznań Edytowane 13 kwietnia 2017 przez maksiu432 Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 Po co za trzysta jak mozna miec za 150 niby legalne na bank za 150zl legalne full legit 100% pewniak tylko u mnie faktura marza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 Warto instalować windę w wersji N czy nie bawić się w to? Nie jestem hakierem, potrzebuję winde do gier, multimediów i internetu, z tego co wiem wersja N ma pewne rzeczy wycięte, ale czy akurat te przydatne do wskazanych rzeczy? Konkretnie Windows 10 Home N. Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 W wersji N nie ma playera multimedialnego. Instalowałem obie wersje, brak różnic w wydajności, nie widzę powodu aby się upierać przy tej wersji. Korzystam z normalnej, pełnej i krzywda się nie dzieje. Jeżeli komuś klauzula sumienia nie pozwala mieć systemu z windows media playerem to dla niego wersja N jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 A do czegoś mi jest potrzebny ten WMP? W sensie, nie zastąpie go innym playerem, bo są jakieś blokady nałożone? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 kwietnia 2017 Zastąpisz. Po prostu instalując system masz już od razu wgrany player do obsługi mediów od microsoftu, co nie wszystkim się podobało. Głównie Unii Europejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 6 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 maja 2017 Jak wyglada sprawa instalacji i aktywacji systemu po wymianie płyty głównej i procesora, dysku? Dodam, ż system aktywowany z 8.1 wersji BOX? Realne czy szykuj 500zl na nowy system piękny kawalerze? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 23 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 Jak to jest z tymi pulpitami. Chcę mieć jak w telefonie, trzy pulpity na jednym monitorze i zmieniać to w zależności od zadań - jeden do gier, drugi do pracy z wywalonymi folderami, a trzeci czysty samą tapetą. Na razie to mam 3 pulpity z czego wszystkie wyglądają tak samo, poza tym, że inne zadania można uruchamiać, ale tak to do niczego to nie jest mi potrzebne. ? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 23 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 To nie tak działa. Może tapety można mieć różne na różnych pulpitach, ale ikony zostaną te same. Pulpit to dodatkowa przestrzeń na okna, a więc możesz mieć excela na jednym, przeglądarkę na drugim i pasjansa na trzecim. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 23 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 maja 2017 Czyli o kant doopy rozbić takie rozwiązanie;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 3 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 (edytowane) Panowie, w ciągu trzech ostatnich dni miałem trzy różne (biały, pomarańczowy i fioletowy) ekrany śmierci, wszystkie bez jakiegokolwiek komunikatu, kodu błędu itd., po prostu pusty ekran. Według ESETu i Malwarebytes nie ma żadnych śmieci na systemie, wszystkie sterowniki w najnowszej wersji itd. Jakieś pomysł, co to może być? Dodam, że wszystkie trzy pojawiły się robiąc coś totalnie codziennego, nie obciążającego ani cpu ani gpu. Edytowane 3 czerwca 2017 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 3 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 Obstawiałbym grafikę. Problem może być też z monitorem - zmień kabel zasilający. Sprawdź też na innym złączu (HDMI, VGA, najlepiej na displayport). Cytuj Odnośnik do komentarza
kultywator 2 083 Opublikowano 3 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2017 https://community.spiceworks.com/topic/1722156-orange-screen-of-death Link odnośnie pomarańczowego ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi