gekon 1 787 Opublikowano 7 czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 czerwca 2017 Wiem, że to nie czasy windowsa xp, ale czy istnieje teraz na win10 możliwość, żeby w jednym - TYLKO W JEDNYM FOLDERZE zrobić tak, żeby pliki w tym nie układały się w kolejce? Chodzi mi o to, żebym mógł je ustawiać tak jak na pulpicie Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 14 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2017 Ale mi przed chwilą zassało aktualizację, przetwarzała się ponad godzinę po odpaleniu systemu. Teraz mi ten system zamula, no jutro pier.dolę formata, nie ma co dłużej czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Microsoft podał listę rzeczy, które znikną z systemu wraz z Fall Creators Update: 3D Builder Apndatabase.xml Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) Outlook Express Aplikacja Reader Lista czytania Funkcja wygaszacza ekranu w motywach Syskey.exe Silnik TCP Offload Tile Data Layer Zarządzanie hasłami właściciela Trusted Platform Module (TPM) Zarządzanie kompatybilnością IIS 6 Autoryzacja IS Digest Microsoft Paint Szyfrowanie RSA/AES dla IIS Synchronizacja ustawień System Image Backup (SIB) Solution Szyfry TLS RC4 Zdalne zarządzanie Trusted Platform Module (TPM) Funkcja wdrażania Windows Hello dla biznesu z użyciem System Center Configuration Manager Windows PowerShell 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 Podobno chcą zabrać Painta :[ :[ :[ Jedyny program którego mi brakuje na OSX, a oni takie coś chcą odje,bać Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 Paint zostaje https://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/apps_windows_10-winapps-appscat_productivity/ms-paint-zostaje/4eb70295-914e-4059-8028-0b62165062d0 Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 Z czego wiem to ma byc jego nowa wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 po aktualizacji creators update paint zostanie usunięty z systemu ale zagości w sklepie i zainteresowani mogą go sobie pobrać Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 Nie rozumiem czemu wywalają PowerShella. Świetny, bardziej rozbudowany zamiennik CMD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 Ale po w ogóle usuwać? Za dużo miejsca zajmuje? Obciąża system? Painta usuwają, a po instalacji Windows pobierają się i instalują jakieś góvna typu Candy Crush. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 Na ile rozumiem informatykę, to są stare kody, z którymi nie da się wiele zrobić. Te aplikacje mają swoje nowsze wersje, w przypadku Painta jest to Paint 3D, którego w życiu nie włączyłem, ale podejrzewam, że jest beznadziejny. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 No jak zarzucą wsparcie danego produktu to znaczy, że nikt nad nim nie siedzi. A że taki PowerShell ma jakieś ogromne możliwości, to gdyby leżał tak odpowiednio długo w systemie bez żadnych poprawek i ludzi aktywnie go łatających, to po odpowiednio długim czasie znalazł by się jakiś pasjonat o złych intencjach, który odkryłby jakąś słabość i potrafił za jej pomocą zainfekować wszystkie maszyny z takim przestarzałym programem. Łatwiej więc jest go wywalić i w ten sposób zmniejszyć zagrożenie w przyszłości, szczególnie, że ma być wypuszczona jego druga wersja. To samo na mniejszą skalę z Paintem, chociaż to jest tak mały i nieskomplikowany program, że nie rozumiem tego ruchu do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2017 (edytowane) Czy wczoraj była cicha aktualizacja dziesiątki? Komputer zwolnił tak, ze nie da sie z niego korzystac, a nic nie sciagalem/instalowalem od dluzszego czasu. Przykladowo klikniecie na 'start' skutkuje kilkusekundowym lagiem, to samo jest przy otwieraniu nowych kart w chrome, albo nawet przy kliknieciu na ikone glosnika do sterowania glosnoscia. Wczesniej wszystko smigalo bez problemow. odpale teraz ccleanera, moze cos pomoze e: komp tez odpala sie o wiele dluzej, wczesniej to bylo kilka sekund, a teraz wisi 20-30s na niebieskim tle przed pojawieniem sie pola do wpisania hasla. Edytowane 2 sierpnia 2017 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 2 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 sierpnia 2017 Oznaki troche jak za dlugiego kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 października 2017 Gdyby ktoś już teraz chciał pobrać finalną (RTM) wersję Redstone 3 oznaczoną numerem 16299.15 za pomocą Media Creation Tool, tutaj jest instrukcja jak to zrobić: https://pastebin.com/itVTsF2V Ja pobrałem, zainstalowałem, wszystko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza
czapa 651 Opublikowano 13 października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 października 2017 Czy wczoraj była cicha aktualizacja dziesiątki? Komputer zwolnił tak, ze nie da sie z niego korzystac, a nic nie sciagalem/instalowalem od dluzszego czasu. Przykladowo klikniecie na 'start' skutkuje kilkusekundowym lagiem, to samo jest przy otwieraniu nowych kart w chrome, albo nawet przy kliknieciu na ikone glosnika do sterowania glosnoscia. Wczesniej wszystko smigalo bez problemow. odpale teraz ccleanera, moze cos pomoze e: komp tez odpala sie o wiele dluzej, wczesniej to bylo kilka sekund, a teraz wisi 20-30s na niebieskim tle przed pojawieniem sie pola do wpisania hasla. to samo na windows 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Po najnowszym update windowsa mam problem z kilkoma programami... Tidal nie działa (tzn działa ale panel graficzny nie działa i wszystko robi sie na slepo)... to samo z operą i innymi przgladarkami niz edge i chrome Przeinstalowałem opere i to samo. co ciekawe, po zrobieniu screenshota, zawartośc strony jest widoczna... co robić, jak zyc? Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Czekać aż naprawią , ja wróciłem do poprzedniej wersji po tym jak fps w grach poleciały o 50% a sam system zaczął ślamazarnie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 to jest jakis dramat... Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 567 Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Ja dopiero zamierzam zaaplikować sobie ten update, ale po tym, co tu widzę lepiej chyba spróbuję instalacji na czysto po uprzednim formacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Ja nie wiem skąd wam się te problemy biorą. U mnie system instalowany na czysto i żadnych problemów z przeglądarkami i spadkiem fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 21 października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Problemy biorą się z faktu, że aktualizacje (i sam system Windows 10) są niedopracowane i wydawane na prędce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 No ale skoro u mnie działa jak należy (Firefox i żadnych spadków klatek) to chyba wina nie lezy po stronie systemu tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 21 października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Jeśli uważasz, że problemy z programami i grami po aktualizacji systemu są winą użytkowników, to się nie dogadamy. Wys.rywają te update-y bez należytego testowania i ludzie mają problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 października 2017 Udostępnij Opublikowano 21 października 2017 Dlatego podkreśliłem, że nie aktualizowałem systemu, a instalowałem na czysto, z obrazu. Możliwe, że proces aktualizacji niesie ze sobą jakieś problemy, tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 22 października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 października 2017 "U mnie działa", niezawodna odpowiedź na wszystkie błędy oprogramowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi