Skocz do zawartości

Shankor

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli kupno win 7 jest najtańszym wyjściem posiadania oryginalnej wersji WIN 10? I jak to jest z wersjami tego win10? Chce przejść na niego ale słyszę że jakieś reklamy wyskakują  , że jakieś programy szpiegujące są no i która wersja jest najlepsza/najbardziej opłacalna(zależy mi na wmontowanym WMP)?

Opublikowano

Jak wciśniesz menu start, to masz pogodę, niusy z kraju, czy zachętę do pobrania candy crash saga. Wszystko da sie usunąć. Co do wyłączenia szpiegowania, to jest programik spy bacon, twórców kultowego spybota.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam se laptopa z win7 i zastanawiam się nad upgradem do Win10. W tym momencie pytanie:

1) Jak zrobię darmowy upgrade to nie ma odwrotu, czy jak zmienię dysk to również będę mógł korzystać z tego systemu w laptopie?

Opublikowano

Mam se laptopa z win7 i zastanawiam się nad upgradem do Win10. W tym momencie pytanie:

1) Jak zrobię darmowy upgrade to nie ma odwrotu, czy jak zmienię dysk to również będę mógł korzystać z tego systemu w laptopie?

Jak zrobisz obraz partycji systemowej z win7 to będziesz mógł wracać zawsze. Do tego czysta instalka i wpisanie cd keya z naklejki dalej jest możliwa pomijając licencje, która zabrania Ci takiego procederu i masz miesiąc okresu na wypróbowanie win10 i decyzję czy go chcesz zostwić czy nie.

Hardware konfig możesz zmieniać po upgradzie i/lub czystej instalacji win10. Jeżeli zrobisz upgrade, dodasz/odejmiesz drugi hdd i będziesz chciał zrobić czystąinstalkęwin10 z pena to bardzo możliwe, że system się nie będzie mógł aktywować.
  • Plusik 1
Opublikowano

Byłem zadowolony z Win10 dosyć mocno, dopóki nie zesrała się nagle wydajność w 3D. Nawet stary half life wczytywał się minutę i chodził nagle w 15fps. Prawdopodobnie winna jakaś aktualizacja więc czekam na wyjście jakiegoś "service packa" i wtedy wróce znowu. Póki co win7 nie jest wcale taki zły.

Opublikowano (edytowane)

Miał ktoś z Was problemy z przeglądarkami na win10? Po jakimś czasie od upgradu z win7 przestał się uruchamiać Edge. Zainstalowałem chrome i to samo. Następną przeglądarką był firefoks, który też po jakimś czasie przestał działać.

Edytowane przez Tomek P.
Opublikowano

Użyj jakiejś przeglądarki dla ludzi a nie to guwno od ms. Nie wiem firefox albo chrome stary. 

Opublikowano

Jak widzialem twojego posta najpierw to nic w nim nie było o chromie i reszcie. 

Opublikowano (edytowane)

Przy przechodzeniu z Windowsa 7 lub 8 na 10 twój główny profil może się źle skonfogurować. Stwórz w Windowsie 10 nowe konto. Zmiań w ustawieniach aby nowe konto było tym pierwszym podstawowym kontem. przenieś swoje pliki na nowe kotno, usuń stare. Problemy powinny zniknąć. Miałem tak na swoim Lapku. Pasek star się nie otwierał, niektórych programów nie otwieral ale po zmianie konto wszystko jest już ok i śmiga rewelacyjnie.

Edytowane przez Frredy
Opublikowano

Miałem zainstalowany oryginalny Windows 10 ale coś zaczął przymulać więc zrobiłem format i zainstalowałem W7 (załóżmy, że z nie do końca pewnego źródła). Znalazłem źródło problemu i teraz chcę wrócić do W10. Czy po usunięciu siódemki mogę go normalnie zainstalować czy muszę najpierw gdzieś wyrejestrować klucz z pierwszej jego instalacji albo coś? Aby nie było, że niby są 2 kopie Windowsa na tym samym kluczu.  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MS zaczął wypychać win10 jako security update, więc jak macie ustawione automatyczne update to nie zdziwcie się jak zmieni się wam system w nocy :newell: