KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2 minuty temu, Wredny napisał(a): K#rwa, tego mogliby remake zrobić, bo ciężko teraz takiego starocia bez skrzywienia odpalić na dużym TV Raz jeden jedyny to przeszedłem. Tak jak Residenty czy MGSy zaliczałem po piętnaście razy, tak SH tylko raz i mój młody umysł miał dość na lata Jest niestety ta obsrana moda na remake'i tytułów z PS2, Collosus to jeszcze rozumiem, ale sequele typu SH2 czy MGS3, pozostawiając pierwsze części z PSX to gówniana akcja jednak :/. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Znaczy ja nie mam nic przeciwko remake'om z ery PS2 - chętnie wciągnę wszystko, co mi dadzą z tamtych czasów, na SH2 mocno czekam, ale fajnie byłoby, gdyby jednak odświeżyli jedyneczkę. Szkoda, że to nigdy nie była dochodowa marka, bo jakby Bloobery jednak dowiozły i remake zgarnąłby wysokie noty to może i za część pierwszą by się ktoś wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 4 Czerwca Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2 minuty temu, Wredny napisał(a): Znaczy ja nie mam nic przeciwko remake'om z ery PS2 - chętnie wciągnę wszystko, co mi dadzą z tamtych czasów, na SH2 mocno czekam, ale fajnie byłoby, gdyby jednak odświeżyli jedyneczkę. Szkoda, że to nigdy nie była dochodowa marka, bo jakby Bloobery jednak dowiozły i remake zgarnąłby wysokie noty to może i za część pierwszą by się ktoś wziął. Tak, tylko o to mi chodziło, ale tej decyzji Konami nie rozumiem, bo jedynka byłaby szybsza, narażona na mniejszy hejt (przez brak statusu kultowej), to samo zresztą z MGS1, tutaj tylko pod kątem złożoności. No ale cóż, można się łudzić, że Silenta odświeżą, MGS wątpliwe, bo już takowe było, ograłem nawet, ale była to totalna kaszana, a nie remaster xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Fear & Hunger 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 129 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Jaki ten Mutant: Year Zero to jest złoto jest więcej takich kozackich turówek na kąkuterek? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Jest, jest. Nawet od tych samych twórców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 8 minut temu, Wooyek napisał(a): Jaki ten Mutant: Year Zero to jest złoto jest więcej takich kozackich turówek na kąkuterek? No właśnie po Mutancie nabrałem ochoty na turówki. Na oku mam coś z tego: Phoenix Point, Jagged Alliance 3 albo Wasteland 3 tylko nie wiem co z tego najlepsze. Podobno JA3 bardziej taktyczne a Wasteland ma elementy RPG Edytowane 5 Czerwca przez GearsUp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Turówek jest sporo ale takiego fajnego połączenia turówki z eksploracją poza bitką to już ze świecą szukać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 40 minut temu, GearsUp napisał(a): No właśnie po Mutancie nabrałem ochoty na turówki. Na oku mam coś z tego: Phoenix Point, Jagged Alliance 3 albo Wasteland 3 tylko nie wiem co z tego najlepsze. Podobno JA3 bardziej taktyczne a Wasteland ma elementy RPG Ja pierdole. Niby grałeś w Fallouty, a nie wiesz co to jest Wasteland? Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 8 minut temu, tjery napisał(a): Ja pierdole. Niby grałeś w Fallouty, a nie wiesz co to jest Wasteland? Jeszcze nie wiem, jak zagram to się przekonam ale wszędzie ta seria jest zestawiana z innymi taktycznymi grami a nie z pełnoprawnymi erpegami. Zakładam, że bliżej jej do Fallout Tactics czyli jakieś wypady na akcje z większych hubów. Pierwszym dwóm Falloutom to bliżej ATOM RPG raczej Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 1 minutę temu, GearsUp napisał(a): Jeszcze nie wiem, jak zagram to się przekonam ale wszędzie ta seria jest zestawiana z innymi taktycznymi grami a nie z pełnoprawnymi erpegami. Zakładam, że bliżej jej do Fallout Tactics czyli jakieś wypady na akcje z większych hubów. Pierwszym dwóm Falloutom to bliżej ATOM RPG raczej Fallout 1 jest inspirowany Wasteland 1. A Wasteland 3 to pełnoprawny RPG z turową walką. Świetna gra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Wiem, wiem, oglądałem długi film o tworzeniu Fallouta i wspominali o tym. Teraz czytam, że Wasteland 3 powinien tak naprawdę nazywać się Fallout 3, no lepszej rekomendacji nie można dać Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) Bardzo uogólniając to gry z elementami turowymi można podzielić na RPGi z turową walką jak Wasteland 3, Baldur 3, Pathfindery, Divinity i na gry w stylu Xcoma jak Phoenix Point czy JG3, gdzie głównie skupiasz się na turowej walce. A co do gier podobnych do Mutanta to tak jak pisał Pupcio, poza Miasimą raczej nic takiego nie ma. W sensie takie izometryczne ala przygodówki z turową walką. Edytowane 5 Czerwca przez tjery Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca Miasma mocno mi nie siadła po genialnym mutant zero kaczor down Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) 17 minut temu, tjery napisał(a): Bardzo uogólniając to gry z elementami turowymi można podzielić na RPGi z turową walką jak Wasteland 3, Baldur 3, Pathfindery, Divinity i na gry w stylu Xcoma jak Phoenix Point czy JG3, gdzie głównie skupiasz się na turowej walce. Ale po co mi to tłumaczysz? Myślałem, że Wasteland 3 podchodzi pod to drugie bo nie grałem a w necie jak wklepiesz best tactical games jest wymieniana właśnie w tej kategorii z Phoenixem i JG3 a nie z klasycznymi RPG. Edytowane 5 Czerwca przez GearsUp Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 6 minut temu, GearsUp napisał(a): Ale po co mi to tłumaczysz? Myślałem, że Wasteland 3 podchodzi pod to drugie bo nie grałem a w necie jak wklepiesz best tactical games jest wymieniana właśnie w tej kategorii z Phoenixem i JG3 a nie z klasycznymi RPG. Nie było to konkretnie z myślą o Tobie tak se ogólnie napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 5 Czerwca Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca W dzisiejszych czasach bardzo by się przydał remake Gorky 17 Rosyjska baza w polszy, pamiętam że sztosik turówka była Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) 9 godzin temu, Pupcio napisał(a): Turówek jest sporo ale takiego fajnego połączenia turówki z eksploracją poza bitką to już ze świecą szukać No rzeczywiście, Jagged Alliance 3, Wasteland 3, Baldur's Gate 3, Wartales, 40k: Rogue Trader, Pathfindery (tura w opcji), Pillarsy drugie (tura w opcji) te gry przeżywają teraz dosłownie złotą erę. 9 godzin temu, GearsUp napisał(a): No właśnie po Mutancie nabrałem ochoty na turówki. Na oku mam coś z tego: Phoenix Point, Jagged Alliance 3 albo Wasteland 3 tylko nie wiem co z tego najlepsze. Podobno JA3 bardziej taktyczne a Wasteland ma elementy RPG Tak, ale w JA3 jest naprawdę sporo eksploracji i są nawet wybory, rozwinęli to w tej części mocno. Polecam, ale nie jest to najwyższy poziom, głównie dla fanów gier taktycznych. Edytowane 6 Czerwca przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 272 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Zupełnie inne gry. Jedynie ta miasma którą wymienił Tjery jest podobna do mutanta Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 13 minut temu, Pupcio napisał(a): Zupełnie inne gry. Jedynie ta miasma którą wymienił Tjery jest podobna do mutanta W sensie na czym polega dokładnie ta inność tej konkretnej gry? Że można się poruszać dowolnie po mapie i eksplorować, ale z kolei elementy RPG są bardzo proste? Czy chodzi Ci o styl tego developera. Będę musiał wreszcie ograć, od dawna czeka w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 858 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Miasma jest teraz w monthly choice więc na pc będzie latać za parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 123 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) 25 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): W sensie na czym polega dokładnie ta inność tej konkretnej gry? Że można się poruszać dowolnie po mapie i eksplorować, ale z kolei elementy RPG są bardzo proste? Czy chodzi Ci o styl tego developera. Będę musiał wreszcie ograć, od dawna czeka w kolejce. Dokładnie tak jak napisał Krychu, nie wiem na czym ta odmienność ma polegać. W każdej z tych gier jest eksploracja poza walką. Jagged Alliance 2 kończyłem dawno temu ale nawet już tam były bardzo fajne przygodówkowe smaczki poza bitką. Mutant niczego nowego nie robi, nie kryje się z tym, że jest głównie taktykiem i to wychodzi mu najlepiej. Powiedziałbym wręcz, że jest uboższa pod względem eksploracji bo ma mało elementów interaktywnych na mapce, mało szafek itp można otworzyć, większość itemów porozrzucanych jest po skrawkach mapy. Edytowane 6 Czerwca przez GearsUp Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 614 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 10 godzin temu, XM. napisał(a): Fear & Hunger Daj znać gdzieś później jak tam Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 10 godzin temu, GearsUp napisał(a): No właśnie po Mutancie nabrałem ochoty na turówki. Na oku mam coś z tego: Phoenix Point, Jagged Alliance 3 albo Wasteland 3 tylko nie wiem co z tego najlepsze. Podobno JA3 bardziej taktyczne a Wasteland ma elementy RPG Obadaj Hard West i Hard West 2 (w którym spędziłem blisko 40 godzin). Walki turowe z eksploracją na podobnych zasadach, jak w Wastelandsach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Sprawdzam właśnie tego Mutanta, sterowanie rzeczywiście jakieś takie inne . @GearsUp a to DLC warto dokupić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi