GearsUp 122 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Sprawdzam właśnie tego Mutanta, sterowanie rzeczywiście jakieś takie inne . @GearsUp a to DLC warto dokupić? Ta bo to nie jest typowe dlc a przedłużenie głównej fabuły, nie wiem czemu pocięli i wepchnęli to jako dlc Grałem na najtrudniejszym bo ja lubię kombinować w trakcie walk i tylko jeden moment ta gra miała naprawdę trudny. Edytowane 6 Czerwca przez GearsUp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
magpie 41 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 11 hours ago, Pupcio said: Turówek jest sporo ale takiego fajnego połączenia turówki z eksploracją poza bitką to już ze świecą szukać Polecam Wartales. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2 minuty temu, magpie napisał(a): Polecam Wartales. obecnie -30% na Steam Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Starfield XSX 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca W dniu 4.06.2024 o 20:18, KrYcHu_89 napisał(a): Jest niestety ta obsrana moda na remake'i tytułów z PS2, Collosus to jeszcze rozumiem, ale sequele typu SH2 czy MGS3, pozostawiając pierwsze części z PSX to gówniana akcja jednak :/. Te remake'i są nieprzypadkowe - Silent Hill 2 jest jako jedyny standalone, historia jest zamkniętą całością, a od MGSa 3 zaczyna się chronologicznie historia Snake'a. edit: no dobra, SH4 też no ale bądźmy poważni, to nawet nie miał być silent hill Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 12 godzin temu, GearsUp napisał(a): W dzisiejszych czasach bardzo by się przydał remake Gorky 17 Rosyjska baza w polszy, pamiętam że sztosik turówka była Kupiłem, bo polecacie a ciekawość mnie zżera 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Gorky17 wyjebane, ale trudne fchuj Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) 6 godzin temu, GearsUp napisał(a): Dokładnie tak jak napisał Krychu, nie wiem na czym ta odmienność ma polegać. W każdej z tych gier jest eksploracja poza walką. Jagged Alliance 2 kończyłem dawno temu ale nawet już tam były bardzo fajne przygodówkowe smaczki poza bitką. Mutant niczego nowego nie robi, nie kryje się z tym, że jest głównie taktykiem i to wychodzi mu najlepiej. No nie bardzo, bo to, że coś ma turowy system walki nie oznacza od razu, że to podobna gra. Zupełnie czym innym są gry ala Xcom, a zupełnie czym innym RPGi z turowym systemem walki. A Mutant różni się od tych gier tym, że ani nie jest grą opartą na systemie znanym z Xcoma, a więc baza wypadowa/mapa to zarządzania i turowa walka, która jest esencją gry, ani nie jest grą RPG. W praktyce to taki izometryczny "walking sim", gdzie sobie chodzisz po tunelowych lokacjach z miejsca do miejsca i zbierasz po drodze loot (a zbieranie polega na zejściu parę metrów z głównej ścieżki) z turowymi walkami, do tego bardzo uproszczonymi. Co oczywiście nie jest minusem, bo to bardzo fajna gra, tyle, że na swój sposób inna od pozostałych gier z turową walką. Edytowane 6 Czerwca przez tjery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 122 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Jeżeli zaczniemy się bawić w nitpicking to wyjdzie na to, że każda turówka charakteryzuje się czymś innym. Mutant posiada bazę wypadową, którą jest Ark, jak odkryjemy więcej mapy to wręcz jesteśmy zmuszani żeby co chwilę do niej wracać bo co chwilę znajdujemy nowe upgrady sprzętu/artefakty, które możemy zaimplementować jedynie w tym miejscu + dokupywanie apteczek i inne przydatne rzeczy. Nie ma tak, że przechodzimy sobie z lokacji do lokacji bo byśmy za długo tak nie pociągnęli przez to, że nasza postać byłaby totalnie gimped. 24 minuty temu, tjery napisał(a): A Mutant różni się od tych gier tym, że ani nie jest grą opartą na systemie znanym z Xcoma, a więc baza wypadowa/mapa to zarządzania i turowa walka, która jest esencją gry, ani nie jest grą RPG. No i ja bym na twoim miejscu tez nie próbował klasyfikować turówek bo to jest strasznie wymieszane w różnych grach. W np pierwszych Pillarsach mamy teoretycznie bazę wypadową, za którą można uznać twierdzę Caed Nua, którą odbijamy na pewnym etapie gry a mimo wszystko nadal ta gra jest klasycznym RPGiem a nie Xcomo podobnym tworem. Tak wiem, pierwsze Pillarsy nie są turówką tylko mają aktywną pauzę ale to był przykład na to, że normalne RPGi też mogą mieć coś takiego jak baza wypadowa. Edytowane 6 Czerwca przez GearsUp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Mi w tych grach bazy wypadowe strasznie niszczą pacing tych gier. W mutancie jakoś tego nie odczułem, ale w tym miasma chronicles to bylo juz przegięte. Xcom pierwszy był fajny, ale oglądanie *do porzygu* tej samej animacji lotu i pieprzenia na starcie pod koniec gry strasznie mnie wymęczył. Mutant najlepiej to zbalansował przez co powtórze - nie męczył buły tym samym. A to nie są krótkie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 132 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 1 godzinę temu, GearsUp napisał(a): Jeżeli zaczniemy się bawić w nitpicking to wyjdzie na to, że każda turówka charakteryzuje się czymś innym. Mutant posiada bazę wypadową, którą jest Ark, jak odkryjemy więcej mapy to wręcz jesteśmy zmuszani żeby co chwilę do niej wracać bo co chwilę znajdujemy nowe upgrady sprzętu/artefakty, które możemy zaimplementować jedynie w tym miejscu + dokupywanie apteczek i inne przydatne rzeczy. Nie ma tak, że przechodzimy sobie z lokacji do lokacji bo byśmy za długo tak nie pociągnęli przez to, że nasza postać byłaby totalnie gimped. No i ja bym na twoim miejscu tez nie próbował klasyfikować turówek bo to jest strasznie wymieszane w różnych grach. W np pierwszych Pillarsach mamy teoretycznie bazę wypadową, za którą można uznać twierdzę Caed Nua, którą odbijamy na pewnym etapie gry a mimo wszystko nadal ta gra jest klasycznym RPGiem a nie Xcomo podobnym tworem. Tak wiem, pierwsze Pillarsy nie są turówką tylko mają aktywną pauzę ale to był przykład na to, że normalne RPGi też mogą mieć coś takiego jak baza wypadowa. Nie chodziło mi o sam fakt istnienia takiej czy innej bazy wypadowej tylko o strukturę gry, czyli klikasz sobie po ekranie na "bazie", zarządzasz, apgrejdujesz itd. i wysyłasz oddział, pojawiasz się na mapce do walki i walczysz, wracasz to ekranu bazy, znowu wysyłasz itd., czyli tak jak w Xkomie. Mimo, że Mutant ma Ark to gameplayowo jest to zupełnie coś innego niż Xcom. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Saints Row 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 7 Czerwca Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Banishers: Ghosts of New Eden (PC) Edytowane 7 Czerwca przez KrYcHu_89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 7 Czerwca Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca Shadow of Rome 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 8 Czerwca Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Hellblade 2 XSX 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Resident Evil Dead Aim i Leon po roku w rosji 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo1986 719 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Dying Light 2 (PS5) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Uncharted 4 (Wersja PS4 na PS5) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Gearsy 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
GearsUp 122 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 13 minut temu, XM. napisał(a): Gearsy Hard czy Insane? Te gry są za łatwe na normalu Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Cholerny Phil Spencer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Nowe Gearsy i Doomy to chłopaki w Wrednego się bawią Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Wredny zacząłby ogrywanie Dooma od pierwowzoru z 1993 r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca No i ja gram w cyfre A nie pudełko więc się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 10 Czerwca Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 28 minut temu, Dr.Czekolada napisał(a): Nowe Gearsy i Doomy to chłopaki w Wrednego się bawią Niestety u mnie cyfra i dawno ograna trylogia już trzy razy. 3 godziny temu, GearsUp napisał(a): Hard czy Insane? Te gry są za łatwe na normalu Normal - chce sobie tylko przypomnieć fabule i pobawić się, a nie irytować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi