Qbon 343 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Ja się ostatnio trochę bawię reshadem żeby go bardziej poznać i zajebiste jest to narzędzie. Można wiele rzeczy sobie dostosować pod własny gust, w Horizona ZD grałem dość dawno więc teraz nadarzyła się okazja a że grałem zawsze w tej standardowej palecie barw to spróbowałem czegoś innego. Gotowe presety też nie zawsze u każdego będą zdawać egzamin, bo różnie można mieć ustawiony sam wyświetlacz i też już nie będzie wyglądać tak jak u tego kto sam u siebie i pod siebie to robi dlatego najlepiej samemu poeksperymentować. Cytuj
tjery 1 237 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada (edytowane) 8 minut temu, Qbon napisał(a): Ja się ostatnio trochę bawię reshadem żeby go bardziej poznać i zajebiste jest to narzędzie. Można wiele rzeczy sobie dostosować pod własny gust, w Horizona ZD grałem dość dawno więc teraz nadarzyła się okazja a że grałem zawsze w tej standardowej palecie barw to spróbowałem czegoś innego. Gotowe presety też nie zawsze u każdego będą zdawać egzamin, bo różnie można mieć ustawiony sam wyświetlacz i też już nie będzie wyglądać tak jak u tego kto sam u siebie i pod siebie to robi dlatego najlepiej samemu poeksperymentować. No reshade to jedna z piękniejszych rzeczy na PC. Można w sekundę ustawić pod każdą grę dosłownie wszystko, od gammy, przez kontrasty, kolory, po HDR, wyostrzanie, praktycznie każdą rzecz związaną z obrazem. I nie tylko ustawić, ale też sporo gier "naprawić", bo masę gier ma problemy z gammą i kontrastem, na które suwaki z menu gry nic nie poradzą (tzw. mleko). Dajesz reshade, ustawiasz sobie gammę, czernie i inna gra. Cudowne narzędzie. Edytowane 11 listopada przez tjery 1 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 12 listopada Opublikowano 12 listopada Jeszcze trochę Horizon: Zero Dawn (PS5Pro) 3 2 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 13 listopada Opublikowano 13 listopada Nic nie wrzucacie to trzeba zapełnić. Ale już ostatnie, obiecuje. 2 3 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada Gerwalt nigdy się nie znudzi 2 4 Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada To jest ta netflixowa zbroja? Nie pamiętam, żeby tam był kapturek w zestawie Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada @oFi kapturek jest z moda. Byłby płaszcz ale do niego pasuje inny mod, którego na 4.04 nie potrafię zmusić do działania. 1 Cytuj
Qbon 343 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada 53 minuty temu, PiotrekP napisał(a): @oFi kapturek jest z moda. Byłby płaszcz ale do niego pasuje inny mod, którego na 4.04 nie potrafię zmusić do działania. Powinny normalnie działać te mody, ja używam tych. Można używać płaszcza z kapturem i bez. https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4751 https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/8989 https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4242?tab=description&BH=0 Wszystkie działają na 4.04, trzeba tam tylko scalić w script mergerze. 1 Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada @Qbon chodzi mi o ten dodatkowy mod do płaszczy i kapturów: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4788?tab=description Bronie na plecach znikają przy ubraniu płaszcza (mod killing monsters cloak) I można np. ustawić że po wyjęciu miecza to płaszcz znika i mamy na plecach tylko pokrowiec z wyciągniętego miecza. Cokolwiek bym nie zrobił, zmieniał nazwy jak radzą w postach- zawsze wywala błąd i gra się nie odpala, nawet po akcjach z script menger i braku błędów. Mam wersję z goga. Grałem wcześniej rok temu w lipcu i działało już na nextgenowym patchu. Cytuj
Qbon 343 Opublikowano 14 listopada Opublikowano 14 listopada 13 minut temu, PiotrekP napisał(a): @Qbon chodzi mi o ten dodatkowy mod do płaszczy i kapturów: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/4788?tab=description Bronie na plecach znikają przy ubraniu płaszcza (mod killing monsters cloak) I można np. ustawić że po wyjęciu miecza to płaszcz znika i mamy na plecach tylko pokrowiec z wyciągniętego miecza. Cokolwiek bym nie zrobił, zmieniał nazwy jak radzą w postach- zawsze wywala błąd i gra się nie odpala, nawet po akcjach z script menger i braku błędów. Mam wersję z goga. Grałem wcześniej rok temu w lipcu i działało już na nextgenowym patchu. Aa, czaję. Myślałem, że nie chce działać ten mod z płaszczem. Tego co wrzuciłeś nie używałem także nie wiem, wiem tylko, że z niektórymi modami do wiedźmina to jest problem żeby one działały, tam żeby nie wywalał ten błąd ze skryptami. Czasem trzeba inaczej je skleić gdy script merger sam tego nie zrobi i trzeba ręcznie. Miałem raz z jednym, że nie chciał działać gdy wrzucałem linijki z jednego z modów, które miał scalić ale gdy wrzuciłem z tego drugiego to odpalał. Cytuj
Paolo1986 753 Opublikowano 15 listopada Opublikowano 15 listopada Dorzucę coś z przygód Geralta (PS5 Fat), tyle, że bez kosmetyków 4 1 Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada (edytowane) 20 lat temu była to jedyna gra którą ukończyłem siedząc przy stacjonarnym PC. Odpalona dzisiaj również daje rade. Woda nadal wygląda jak życie Edytowane 17 listopada przez Dud.ek 7 1 1 Cytuj
Ukukuki 7 010 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Ten silnik swego czasu robił ogromne wrażenie. Do tego nie miał w cale dużych wymagań. W darmowym DLC został dodany jeszcze HDR. Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada I w tym wszystkim tylko zastanawia, za co @Plugawy dał minusa. Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Ta woda na screenie to przypadkiem nie z moda? Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Nie, to tak wygląda w grze z 2004 roku. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada Poczekajcie na RTX mod, niestety wciąż w piekarniku, już od bardzo bardzo dawna (mimo nazwy to nie tylko RT, ale też tekstury i więcej) 1 Cytuj
Pupcio 18 448 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada 28 minut temu, Bzduras napisał(a): I w tym wszystkim tylko zastanawia, za co @Plugawy dał minusa. Obstawiam za to że to gra na kąkuter chociaż tylko symuluje rozum konsolowca więc mogę sie mylić 1 1 Cytuj
GearsUp 202 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada za brak tytulu ale HL 2 to juz po samym UI powinno sie poznac 3 Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 17 listopada Opublikowano 17 listopada 2 godziny temu, Bzduras napisał(a): I w tym wszystkim tylko zastanawia, za co @Plugawy dał minusa. O gowno tutaj idziemy znowu. Screeny się podpisuje bo ja nie wiem czy to hl2, hl2 jakiś dodatek, alyx, czy jedynka na koksach. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi