Gość mastafaker Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 The Last of US na PC. Czemu nie? Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 alez ta gra jest brzydka i grywalna zarazem Dirt Rally 1 Cytuj
zloto 737 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 (edytowane) Absolutnie się nie zgadzam co do tej brzydoty, mamy tu całkiem przyjemne oświetlenie, fajne refleksy na aucie i zróżnicowane miejscówki. Natomiast z grywalnością jak najbardziej się zgadzam. Właściwie w przeciągu półtora miesiąca nabiłem ponad 50 godzin i jeszcze nie mam dość. Wyśmienita gierka, warto jest nabyć game pass'a, chociażby dla samego Dirt'a Edytowane 24 września 2017 przez zloto Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 Po prostu nie mogę się pozbyć wrażenia, ze stary Dirt 3 prezentował się o wiele ładniej, ale możne to kwestia idealizacji wspomnień. Również ogrywam w ramach Game Passa, pewnie gdyby nie ta usługa nigdy nie miałbym okazji zagrać obawiając się wysokiego progu wejścia, wiec dziękuje Panie Spencerze 1 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 24 września 2017 Opublikowano 24 września 2017 Po prostu nie mogę się pozbyć wrażenia, ze stary Dirt 3 prezentował się o wiele ładniej, ale możne to kwestia idealizacji wspomnień. Również ogrywam w ramach Game Passa, pewnie gdyby nie ta usługa nigdy nie miałbym okazji zagrać obawiając się wysokiego progu wejścia, wiec dziękuje Panie Spencerze Dirt 3 świecił się jak psu jajca. Dirt Rally się nie świeci, więc jest lepszy/ładniejszy. Cytuj
Daro^^ 653 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Jak dirt rally może się nie podobać kozak giera kupuję po wypłacie. Zobacz sobie na Dirt 1 gra wygląda jakby codemasters odkryło hdr :D Cytuj
yab 572 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 (edytowane) New Order?, bo gram obecnie w Old blood i na Old blood mi nie wygląda ten screen ;) Bardziej surowo wygląda Edytowane 26 września 2017 przez yab Cytuj
XM. 10 856 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 Si Senior. Old Blood tez będę musiał łyknać po przejściu. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 New order to total sztos, takie single w fps poprosze czesciej Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 26 września 2017 Opublikowano 26 września 2017 W New Order jedyne co ssie to replayability. Cholernie dobrze sie bawiłem w pierwszym przejściu dzięki filmowości tej gry, bo fabuła/postaci/umiejscowienie - wszystko jest przemyślane i dobrze zaprojektowane, ale wiadomo, jak już się to zna, to drugi playthrough traci. No i ten monolog: Mam co do niego mieszane uczucia, bo choć mi się spodobał (na tyle że wciąż po prawie 2 latach od przejścia gry o nim pamiętam), to jednocześnie jest wyczuwalnie niski w tym sensie, że jego temat jest o wiele mniej wyjątkowy i odkrywczy w porównaniu do tego jak jest zaprezentowany w tej scence. Niemniej od dawna jara mnie koncept ułudy wolnej woli i patrzenie na jaźń jako na próżnego obserwatora, a nie sprawcę czynu, który to czyn jest (jak to Tekla mówi) skutkiem dynamicznego procesu, a nie stanu. Procesu, który nawet nie jest ugruntowany w żadnym zdefiniowanym stanie wyzbytym z kategorii, tylko funkcjonującym niejako w oderwaniu od jakiejkolwiek podstawy. To jej ciągłe powtarzanie słowa "proces" właśnie najbardziej mi się podoba, wypowiada to słowo tak, jakby wierzyła że jakiś ciągły proces może istnieć w próżni, bez bytu/ducha go poprzedzającego. Słowem - ten monolog robi takie wrażenie (przynajmniej na mnie) bo łączy relatywnie wysoki koncept z (chciałbym wierzyć, że celowo) niską jego prezentacją w niskiej formie sztuki - strzelanka na videło. Z grami to zawsze tak chyba było, nigdy nie grałem w Xenogears, ale podobno sporo tam nawiązań do Nietzschego czy kogoś. I teraz pewnie są ludzie, którzy przedstawiają to jako arcydzieło, są też pewnie ludzie, którzy mówią, że w tej grze jest bazowa wiedza o filozofii i wywyższają się ponad tych pierwszych. Mnie obecność tego monologu w New Order ucieszyła, bo zobaczyłem że w wysokobudżetowym shooterze z 2014 może przejawiać się odwaga developerów, żeby spróbować zrobić coś niekonwencjonalnego jak na ten kaliber medium. I nawet jeśli ten monolog ostatecznie nie jest taki dobry jakbym sobie zachłannie życzył, to mam w świadomości, że ktoś zdecydował się wydać wartość nie tak małej ilości roboczogodzin w studiu AAA, żeby ta 3-minutowa scenka powstała. Cytuj
XM. 10 856 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 (edytowane) Niemniej od dawna jara mnie koncept ułudy wolnej woli i patrzenie na jaźń jako na próżnego obserwatora, a nie sprawcę czynu, który to czyn jest (jak to Tekla mówi) skutkiem dynamicznego procesu, a nie stanu. Wysiadam Edytowane 27 września 2017 przez XM. 6 Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Potrafi ktoś to przetłumaczyć na normalny język. Cytuj
SlimShady 3 380 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 To je wyższy stan świadomości dostępny, tylko dla małej garstki "wybrańców". Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 czy ja wiem, ten monolog byl spoko Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 kiedy ontologia wjeżdża za mocno... Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Mam co do niego mieszane uczucia, bo choć mi się spodobał (na tyle że wciąż po prawie 2 latach od przejścia gry o nim pamiętam), to jednocześnie jest wyczuwalnie niski w tym sensie, że jego temat jest o wiele mniej wyjątkowy i odkrywczy w porównaniu do tego jak jest zaprezentowany w tej scence. Niemniej od dawna jara mnie koncept ułudy wolnej woli i patrzenie na jaźń jako na próżnego obserwatora, a nie sprawcę czynu, który to czyn jest (jak to Tekla mówi) skutkiem dynamicznego procesu, a nie stanu. Procesu, który nawet nie jest ugruntowany w żadnym zdefiniowanym stanie wyzbytym z kategorii, tylko funkcjonującym niejako w oderwaniu od jakiejkolwiek podstawy. To jej ciągłe powtarzanie słowa "proces" właśnie najbardziej mi się podoba, wypowiada to słowo tak, jakby wierzyła że jakiś ciągły proces może istnieć w próżni, bez bytu/ducha go poprzedzającego. Słowem - ten monolog robi takie wrażenie (przynajmniej na mnie) bo łączy relatywnie wysoki koncept z (chciałbym wierzyć, że celowo) niską jego prezentacją w niskiej formie sztuki - strzelanka na videło. Z grami to zawsze tak chyba było, nigdy nie grałem w Xenogears, ale podobno sporo tam nawiązań do Nietzschego czy kogoś. I teraz pewnie są ludzie, którzy przedstawiają to jako arcydzieło, są też pewnie ludzie, którzy mówią, że w tej grze jest bazowa wiedza o filozofii i wywyższają się ponad tych pierwszych. Mnie obecność tego monologu w New Order ucieszyła, bo zobaczyłem że w wysokobudżetowym shooterze z 2014 może przejawiać się odwaga developerów, żeby spróbować zrobić coś niekonwencjonalnego jak na ten kaliber medium. I nawet jeśli ten monolog ostatecznie nie jest taki dobry jakbym sobie zachłannie życzył, to mam w świadomości, że ktoś zdecydował się wydać wartość nie tak małej ilości roboczogodzin w studiu AAA, żeby ta 3-minutowa scenka powstała. 9 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Kiedy przesadzisz z herbatka... Mate5? Szanuję. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 (edytowane) tłumaczenie dla niższej klasy: ch,uj k,urwa fajnie typiara z gierki prawi Edytowane 27 września 2017 przez raven_raven Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 nie mówcie że was przerósł ten post 1 Cytuj
ASX 14 626 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 tłumaczenie dla niższej klasy: ch,uj k,urwa fajnie typiara z gierki prawi ma chociaż fajne cycki? bo nie wiem czy włączać filmik od etam Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Ten post mate5 Jest jeszcze nadzieja dla tego forum. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Ja umiem tylko w gierki grać, takie koncepty ułudy wolnej woli mnie nie kręcą. Cytuj
REZOK 1 019 Opublikowano 27 września 2017 Opublikowano 27 września 2017 Przerost formy nad treścią. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi