gekon 1 787 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Gigantyczny i przedziwny problem z komputerem stacjonarnym mam ostatnio. Nie wiem czy mam wymienić kartę graficzną, czy to może płyta główna? Czasami ekran po prostu zamraża się. Pojawia się na nim jakby śnieg i po chwili komputer się wyłącza. Po tym nie chce się długo włączyć, bo przy logowaniu pojawia się blueskren. Włącza się dopiero kiedy wejdę na tryb awaryjny i go z tego poziomu zrestartuje. Albo wyłączę od prądu, zwykłe wyłączenie nie pomaga, i poczekam kilka minut. Ten śnieg pokazuje się podczas ekranu logowania, często też wyłącza mi się monitor. Jeśli już uda mi się coś z tym zrobić to działa przez godzinę, czasami cały dzień, czasem nie mogę go włączyć w ogóle. A ekran zamraża w bardzo różnych miejscach, np kiedy dziewczyna włączy simsy po ok 5 minutach, inne gry za to działają bez problemu. Najczęściej się to pojawia jak oglądam filmy na youtube. Zawsze po takiej akcji, jak już go odratuję to pojawia sie komunikat, że jest problem ze sterownikiem ekranu. Ale ja robiłem już reinstalkę, przeinstalowywałem też sterowniki karty graficznej. karta to stary radeon HD4400, system winda 7 WTF? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Sprawdzałeś testem jaką temperature ma karta? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Może masz wbudawną kartę zintegrowaną? Wtedy byś odpiął tego radeona, w biosie ustawił kartę zintegrowaną i zobaczył, czy dalej się je.bie. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 29 stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 stycznia 2015 Nie mam integry, spróbuję wyżulić od kogoś inną grafikę i wtedy sprawdzę. PS. Temperatura karty jest zapewne dość wysoka, bo od dawna nie działa w niej chłodzenie. Tylko, że te cyrki potrafią dziać się nawet po uruchomieniu, kiedy karta jest zimna. A czasami wszystko działa bezproblemowo nawet jak gram w grę z 5 godzin. Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 grafika. płyta główna, pamięć - sprawdzić musisz wszystko Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Racja, mi się kiedyś komp resetował po wczytaniu Windowsa, a okazało się że jedna kość RAMu była uszkodzona. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 29 stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 stycznia 2015 gad demit;/ myślałem, że po prostu potwierdzicie, że to karta, a ja dziś kupie nową i dalej bede grał w gry. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 No ja np. musiałem zapłacić 80 złotych "za diagnozę", a tu okazało się, że RAM uszkodzony. U Ciebie to raczej karta, ale z kompami, tak jak i dziewczynami "nigdy nic nie wiadomo" Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 29 stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 stycznia 2015 i szkoda, że nie można ich ruchać Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Poprzekładaj kości ramu w inne sloty jeśli masz w kilka kościach. Nie działa chłodzenie grafiki? Karta mogła zwyczajnie sie uszkodzić i teraz takie cyrki odstawia. To może być też sprawka zasilacza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi