grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Tak patrzę na swoją kolekcję gierek na PlayStation, to wygląda to brzydko, przez właśnie pudełka. Albo wyłamany zawias, albo ząbki trzymające płytę... Czy gdzieś istnieje jakaś strona, na której można kupić hurtowo takie pudełka? Albo chociaż tanie crapy w idealnych stanach? Zależy mi na europejskich pudełkach. Wrzucajmy tutaj linki do tanich crapów w idealnych boxach. Ping może Ty masz jakiś pomysł? Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Ping mowi że te pudełka to droga zabawa, dlatego lepiej zbierać gry z regionu ntsc, a ja mu wierze. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Tylko kupowanie zafoliowanych crapów z UK Cię ratuje, a ich jest coraz mniej, więc swoje kosztują. Wysyłka też winduje cenę w górę, no i w transporcie może się uszkodzić. Za duże ryzyko, mnie na to nie stać - wolę NTSC. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 stycznia 2015 W sumie można też pozbyć się niektórych tytułów na Allegro, a zakupić ich ładniejsze wersje z ebaya. W ogóle ten ebay, jakiś spierniczony - gry z ps2 i ps3 w kategorii psxa:/ Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Chcialbym wymienic pudelko w ff7. Sa jakies crapy wieloplytowe? Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 ja zawsze kupuje krapy za 5 zeta na allegro. najlepiej jakies sportówki. No ale z wielopłytowymi gierami to juz jest cienko Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Chcialbym wymienic pudelko w ff7. Sa jakies crapy wieloplytowe? ja zawsze kupuje krapy za 5 zeta na allegro. najlepiej jakies sportówki. No ale z wielopłytowymi gierami to juz jest cienko Wielopłytowe gierki to banał. Szukacie czegoś takiego: http://allegro.pl/pudelko-kolekcjonerskie-na-4-plyty-cd-10-szt-i4973959892.html Tyle, że weźcie nie oszczędzajcie, bo mi włączył się żydek i wziąłem właśnie te z aukcji powyżej. Są spoko, tyle że z cieniutkiego plastiku - jedno w rękach połamałem jak próbowałem włożyć do niego papiery. Ewentualnie polecam kupić sto jewel case'ów i przekładać ich tylnią część do tej czwórki. Budowa tego pudełka jest taka: _||_ <--- gruby środek to część unikalna, zaś skrzydło lewe i prawe to zwykły tył jewel case. 1 Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 stycznia 2015 Autor Opublikowano 29 stycznia 2015 (edytowane) Gry na 3CD, wydane w Europie (japońskich tytułów jest full, ale się różnią pudełkiem): Atlantis: The Lost Tales/Atlantis: The Lost Continent - musisz obczaić bo nie jestem do końca pewien D - tak to tytuł gry Riven: The Sequel to Myst Hmm, wydaje mi się, że były jakieś te przygodówki point 'n click na trzech płytach. Amerzone? -- Ping, ale na tym pudełku nie ma logo PLAYSTATION Edytowane 29 stycznia 2015 przez grzybiarz Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 29 stycznia 2015 Opublikowano 29 stycznia 2015 Nigdy nie widziałem pudełka 'czwórki' z logiem PlayStation . Jedyne czego nie ma to hologramu, który występuje wyłącznie na europejskich grach. No i owszem, zdarzają się gry, które pomimo grubego boxa, tak naprawde mają w środku miejsce na jedną płytę (Suikoden na przykład), ale szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to tak bardzo. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 30 stycznia 2015 Autor Opublikowano 30 stycznia 2015 Ja nawet na 2, czy 3CD nie widziałem oryginalnego pudełka:/ Ale planuję zakupić przygody Abe'a, to zobaczę Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Mam połamanego MGS'a palowego i nie ma na nim ani żadnego napisu playstation, ani naklejki z hologramem, to samo z Chrono Crossem ntsc, tak chyba wyglądały wszystkie pudełka na 2 cd. Da się dokupić identyczne grube pudełko gdzieś na allegro? Szybkie wyszukiwanie dało mizerny rezultat- same cienkie pudełka jak do płyt z muzyką, a mi zależy żeby było identyczne jak oryginalne. Czy szukać jakiegoś krapa na 2cd? Raz widziałem jakieś G-Police- to chyba było wydane na dwóch płytach, ale wszedłem w aukcję i pudełko zupełnie inne niż te mgs'owe... Wogóle z tymi pudełkami to nieźle szaleli na pierwszym playstation, żadnej konsekwencji, tak jak przykład suikodena, na jednej płytce, a włożone w grube pudło. Ciężko to ogarnąć. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 30 stycznia 2015 Autor Opublikowano 30 stycznia 2015 Wersje NTSC wyglądają jak zwykłe płyty audio. To tzw. black jewel case. A tego MGSa masz PALowskiego, to poszukaj Evil Dead - crap chyba 3/10 w PE, ale ukończyłem (inne czasy). Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) Aaa to mój Chrono Cross jest z edycji greatest hits (wiem, słabo ) i ma takie samo pudło jak palowski mgs, nie wiedziałem, że premierówki w ameryce były w jeszcze innych pudełkach. To podkreśla jeszcze bardziej jak powalone są pudełka na psx ^_^ Dzięki za info o evil dead, na pewno sprawdzę. e: No sprawdziłem tego evil deada i jest w takim samym pudełku jak g police więc bardziej opłaca się kupić to drugie bo znacznie taniej. To jak to jest z tym MGS'em? Mój jest w takim grubym pudełku z czarnym plastikiem na górnej i dolnej krawędzi. To on był tak wydany czy może już go kupiłem w jakimś zastępczym pudełku i nawet o tym nie wiem? A i MGS'a też nie mam premierówki tylko platinum (znowu, słabo) Edytowane 30 stycznia 2015 przez Alex van Cube Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Amerzone jest na dwóch płytach, Atlantis na trzech, a Riven na pięciu. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 1 lutego 2015 Autor Opublikowano 1 lutego 2015 http://ks23364.kimsufi.com/psxdata/databasepsx/pal_list.html- tutaj świetna lista. Widać na ilu płytach, ale też poskanowane okładki, czy info o pegi, wspierane akcesoria i wiele innych. Masę pracy w to włożyli. Cytuj
ping 9 048 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 Aaa to mój Chrono Cross jest z edycji greatest hits (wiem, słabo ) i ma takie samo pudło jak palowski mgs, nie wiedziałem, że premierówki w ameryce były w jeszcze innych pudełkach. To podkreśla jeszcze bardziej jak powalone są pudełka na psx ^_^ Dzięki za info o evil dead, na pewno sprawdzę. e: No sprawdziłem tego evil deada i jest w takim samym pudełku jak g police więc bardziej opłaca się kupić to drugie bo znacznie taniej. To jak to jest z tym MGS'em? Mój jest w takim grubym pudełku z czarnym plastikiem na górnej i dolnej krawędzi. To on był tak wydany czy może już go kupiłem w jakimś zastępczym pudełku i nawet o tym nie wiem? A i MGS'a też nie mam premierówki tylko platinum (znowu, słabo) Premierowe pudełko od Chrono Cross jest takie same jak od Greatest Hits, to czwórka. Obrazek od Grzybiarza jest tylko renderem. To nie jest fotka. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 31 marca 2015 Autor Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) http://strefapsx.pl/pozbyc-sie-naklejek-pudelek-gry/ Jak pozbyć się naklejek z pudełek na gry? W linku sposób. A na dole filmik, jak usunąć za pomocą majonezu: Edytowane 31 marca 2015 przez grzybiarz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi