Mani 685 Opublikowano 2 stycznia 2018 Opublikowano 2 stycznia 2018 Ukończyłem chwilowo 2 epizody ONLY. Jest dobrze. Niespecjalnie historia mnie porwała póki co ale motyw z cofaniem czasu zacny. Graficznie przyjemne dla oka, głosy dobrze podłożone ale co mnie rozwaliło na łopaty to OST. No kurde muza jest tu genialna. Dziś gramy dalej Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Wczoraj skończyłem Before the storm i jest bdb, nie ma co prawda tu momentów jak w "jedynce" ale duet Chloe Rachel daje radę. Na pewno zupełnie inaczej teraz by się grało w wcześniejszą grę bo co się dzieje między postaciami i one same są nieźle nakreślone, nawet chodzi mi po głowie sobie zagrać w przygodę max na świeżo. No i tak sobie myślę że jakby seria zaczynała się od BtS to by mogli pięknie do(pipi)ać do pieca tym co się podzieje z rachel w lis1, w sumie jak się trafią jakieś osoby zaczynające od prequela to będą mieć niezłe wrażenia potem xd Cytuj
Mani 685 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 (edytowane) Ukończony 3ci epizod i ...niech ktoś mi powie bo nie chce w pracy odpalać YT a niewiem czy przez weekend odpale Plejaka. Otóż czy przez cały 4ty odcinek Spoiler Będziemy odkręcać końcówkę 3ciego? Edytowane 4 stycznia 2018 przez Mani Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Nie pamiętam dokładnie ale raczej tylko przez początek. Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 Trzy epizody before the storm sa za 49 zł na psn. Jest tez opcja rozszerzona o ten special episode z Max za 79 bodajze. Warto dopłacać? Duzo contentu to zawiera? Cytuj
messer88 6 457 Opublikowano 4 stycznia 2018 Opublikowano 4 stycznia 2018 No poza pierdołami typu ubranka i jakiś tryb kaseta to właśnie ma być jeden bonusowy epizod o chloe i max za gówniaka, jeszcze nie wyszedł. Ja tam brałem opcję 49, Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 BtS z fizycznymi wydaniami w tym dwie limitowane edycje (jedna z winylami) <3 http://lifeisstrange-blog.tumblr.com/post/169851515730/announcing-the-farewell-release-date-boxed 1 Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 No w końcu, nie cierpię cyfry 3 Cytuj
McDrive 3 089 Opublikowano 18 stycznia 2018 Opublikowano 18 stycznia 2018 46 minut temu, Schranz1985 napisał: No w końcu, nie cierpię cyfry Podzielam twoje zdanie. Teraz czekam aż będzie w polskiej dystrybucji. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 19 stycznia 2018 Opublikowano 19 stycznia 2018 A Life is Strange 2 pamiętacie jakąś wstępna date premiery? Musze przyznać, że before the storm tak średnio mi podszedł, mało się tam działo. Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 30 stycznia 2018 Opublikowano 30 stycznia 2018 Gram sobie właśnie w Before the Storm, na razie gdzieś połowa drugiego epizodu. No i, kurde, mam zgrzyt - z jednej strony bez bohaterki z supermocą rodem z jakiejś chińskiej bajki historia wydaje się być bardziej osadzona w rzeczywistości, co jest dla mnie plusem, ale z drugiej strony bez tego aspektu zostaje czysta teen drama do kwadratu. Chloe bywa swoim elo-buntowniczym zachowaniem tak w(pipi)ająca, że naprawdę ciężko jej jakkolwiek kibicować, nawet gdy dokonuję wyborów, tak by maksymalnie polubowna była. To tylko na PC, czy też zdarzają Wam się nieco przycięte na końcu linie dialogowe, najczęściej ostanie słowo w co którymś zdaniu? Trochę jakby dźwięk nie nadążał za animacją, ale gra trzyma betonowe 60fps. W podstawce takiego czegoś nie doświadczyłem. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 stycznia 2018 Opublikowano 30 stycznia 2018 nie zauważyłem a grałem na xbox one. Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 3 marca 2018 Opublikowano 3 marca 2018 Pierwszy ep Before the Storm za mną i chyba jestem bardzo stara, bo wydał mi się totalnie przedramatyzowany. Ale ta ścieżka dźwiękowa Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 4 marca 2018 Opublikowano 4 marca 2018 Drugi epizod miazga! Trzeci trochę sprawia wrażenie zrobionego w pośpiechu. Ogólnie dobra gierka, podobało mi się bardziej niż oryginalne LiS, wzruszyłam się nawet. Ale finałowa scena w młynie to mega rozczarowanie. I Sera, która po tym całym syfie stwierdza, że aa jednak nie, nie mów jej, luz, chu.j z tym. Wtf bitch? Brakuje mi tu trzeciej opcji, gdzie jednak spotyka się z Rachel chociaż na moment. Jestem pod wrażeniem jak sprawnie Deck Nine poradził sobie z zachowaniem klimatu i spójności historii, w ogóle nie czuć, że grę robiło inne studio. I z poprowadzeniem gameplayu bez głównego motywu (cofania czasu) też dali radę. OST perfekcyjny, są feelsy. To jak, skłamaliście ? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 marca 2018 Opublikowano 6 marca 2018 (edytowane) Można ściagać już bonusowy epizod grał ktoś? @selene nie Edycja: Wzruszyłem się. Bardzo fajny epizod i cholernie emocjonalny dla fana. Polecam krótki (1h) ale bardzo dobry. Edytowane 7 marca 2018 przez blantman Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 7 marca 2018 Opublikowano 7 marca 2018 Dziś skończyłem i potwierdzam, łapie za serce mocno. Dla osoby która nie zaliczyła albo nie wkręciła się w historię Max i Chloe to ten dodatek może sobie darować totalnie ale dla fanów to po prostu perełka krótka ale intensywna piracka opowieść hehe. Szkoda w sumie, że to już koniec, pamiętam jak na każdy epizod Before czekałem z utęsknieniem, no cóż pozostaj genialny soundtrack i może zaliczenie LiS tym razem na iPadzie 1 Cytuj
Frantik 2 570 Opublikowano 8 marca 2018 Opublikowano 8 marca 2018 W LiS 2 nie zobaczymy już ani Max, ani Chloe.https://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=108199 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 8 marca 2018 Opublikowano 8 marca 2018 Może to i lepiej. Nowi bohaterowie i zupełnie nowa historia:) Cytuj
Pacquiao 889 Opublikowano 8 marca 2018 Opublikowano 8 marca 2018 KiS wysłało wczoraj limitki jakby ktoś pytał Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 8 marca 2018 Opublikowano 8 marca 2018 6 godzin temu, blantman napisał: Może to i lepiej. Nowi bohaterowie i zupełnie nowa historia:) Myślę, że lepiej bo historia Max, Chloe i Rachel jest pełna i kurdę niech jej już nie ruszają bo jak do tej pory wszystko wyszło wręcz idealnie. 2 1 Cytuj
McDrive 3 089 Opublikowano 25 marca 2018 Opublikowano 25 marca 2018 Skończyłem bts i teraz mam them feelsy. Yprdle, jakie to było dobre. Błagam o remastera na następnej generacji konsol z super realistyczną grafiką, która będzie mieć dobrą mimikę twarzy. Muszę jeszcze skończyć ten odcinek farewell, ale to jutro. Najpierw trzeba przetrawić główną historię. Cytuj
McDrive 3 089 Opublikowano 11 czerwca 2018 Opublikowano 11 czerwca 2018 Już dawno temu skończone BtS i muszę przyznać, że fajne, ale teraz nie dziwi mnie co stało się z Amber. Taki lekkoduch po matce, że aż boli. Boli też nie wyjaśnienie wątku Rachel z Frankiem. Jedno spojrzenie. Serio? Nie podobała mi się gra aktora ojca Amber. Jakby po każdym słowie próbował wypowiedzieć kropkę, ale się na siłę powstrzymywał. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 11 czerwca 2018 Opublikowano 11 czerwca 2018 (edytowane) Dla mnie w sumie ten prequel był na tyle udany, że IMO jak ktoś nie grał w LiS, może przechodzić całość chronologicznie wg zdarzeń i pewnie będzie przy tym nawet bardziej przeżywał całą historię. Czyli bonus (chociaż ten bez znajomości bohaterek może trochę znużyć, niemniej warto go przełknąć na początku), before the storm włącznie z pamiętnikiem Chloe i na koniec LiS. Przy takim przechodzeniu podstawowe LiS dopiero zafunduje emocje bo jednak Rachel w samym LiS była trochę randomem, a po prequelu na pewno wszystkie fakty z nią związane wyglądałyby ciekawiej. Edytowane 11 czerwca 2018 przez Mustang Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 12 czerwca 2018 Opublikowano 12 czerwca 2018 Nie wiem mi się wydaje że nadal powinno się wpierw lis jak zostało wydane przechodzić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi