Skocz do zawartości

Life is strange

Shen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ukończyłem chwilowo 2 epizody ONLY. Jest dobrze. Niespecjalnie historia mnie porwała póki co ale motyw z cofaniem czasu zacny. Graficznie przyjemne dla oka, głosy dobrze podłożone ale co mnie rozwaliło na łopaty to OST. No kurde muza jest tu genialna. Dziś gramy dalej :D

Opublikowano

Wczoraj skończyłem Before the storm i jest bdb, nie ma co prawda tu momentów jak w "jedynce" ale duet Chloe Rachel daje radę. Na pewno zupełnie inaczej teraz by się grało w wcześniejszą grę bo co się dzieje między postaciami i one same są nieźle nakreślone, nawet chodzi mi po głowie sobie zagrać w przygodę max na świeżo. No i tak sobie myślę że jakby seria zaczynała się od BtS to by mogli pięknie do(pipi)ać do pieca tym co się podzieje z rachel w lis1, w sumie jak się trafią jakieś osoby zaczynające od prequela to będą mieć niezłe wrażenia potem xd

Opublikowano (edytowane)

Ukończony 3ci epizod i ...niech ktoś mi powie bo nie chce w pracy odpalać YT a niewiem czy przez weekend odpale Plejaka. Otóż czy przez cały 4ty odcinek

Spoiler

Będziemy odkręcać końcówkę 3ciego?

Edytowane przez Mani
Opublikowano

Trzy epizody before the storm sa za 49 zł na psn. 

Jest tez opcja rozszerzona o ten special episode z Max za 79 bodajze. Warto dopłacać? Duzo contentu to zawiera?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A Life is Strange 2 pamiętacie jakąś wstępna date premiery?

Musze przyznać, że before the storm tak średnio mi podszedł, mało się tam działo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gram sobie  właśnie w Before the Storm, na razie gdzieś połowa drugiego epizodu. No i, kurde, mam zgrzyt - z jednej strony bez bohaterki z supermocą rodem z jakiejś chińskiej bajki historia wydaje się być bardziej osadzona w rzeczywistości, co jest dla mnie plusem, ale z drugiej strony bez tego aspektu zostaje czysta teen drama do kwadratu. Chloe bywa swoim elo-buntowniczym zachowaniem tak w(pipi)ająca, że naprawdę ciężko jej jakkolwiek kibicować, nawet gdy dokonuję wyborów, tak by maksymalnie polubowna była. :/

To tylko na PC, czy też zdarzają Wam się nieco przycięte na końcu linie dialogowe, najczęściej ostanie słowo w  co którymś zdaniu? Trochę jakby dźwięk nie nadążał za animacją, ale gra trzyma betonowe 60fps. W podstawce takiego czegoś nie doświadczyłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Drugi epizod miazga! Trzeci trochę sprawia wrażenie zrobionego w pośpiechu. Ogólnie dobra gierka, podobało mi się bardziej niż oryginalne LiS, wzruszyłam się nawet.

Ale finałowa scena w młynie to mega rozczarowanie. I Sera, która po tym całym syfie stwierdza, że aa jednak nie, nie mów jej, luz, chu.j z tym. Wtf bitch? Brakuje mi tu trzeciej opcji, gdzie jednak spotyka się z Rachel chociaż na moment.

Jestem pod wrażeniem jak sprawnie Deck Nine poradził sobie z zachowaniem klimatu i spójności historii, w ogóle nie czuć, że grę robiło inne studio. I z poprowadzeniem gameplayu bez głównego motywu (cofania czasu) też dali radę.

OST perfekcyjny, są feelsy.

To jak,

skłamaliście

?

Opublikowano (edytowane)

Można ściagać już bonusowy epizod grał ktoś?

@selene nie

Edycja:

Wzruszyłem się. Bardzo fajny epizod i cholernie emocjonalny dla fana. Polecam krótki  (1h) ale bardzo dobry. 

Edytowane przez blantman
Opublikowano

Dziś skończyłem i potwierdzam, łapie za serce mocno. Dla osoby która nie zaliczyła albo nie wkręciła się w historię Max i Chloe to ten dodatek może sobie darować totalnie ale dla fanów to po prostu perełka :) krótka ale intensywna piracka opowieść hehe. Szkoda w sumie, że to już koniec, pamiętam jak na każdy epizod Before czekałem z utęsknieniem, no cóż pozostaj genialny soundtrack i może zaliczenie LiS tym razem na iPadzie ;)

• Plusik 1
Opublikowano
6 godzin temu, blantman napisał:

Może to i lepiej. Nowi bohaterowie i zupełnie nowa historia:)

Myślę, że lepiej bo historia Max, Chloe i Rachel jest pełna i kurdę niech jej już nie ruszają bo jak do tej pory wszystko wyszło wręcz idealnie.

• Plusik 2
  • Lubię! 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem bts i teraz mam them feelsy. Yprdle, jakie to było dobre. Błagam o remastera na następnej generacji konsol z super realistyczną grafiką, która będzie mieć dobrą mimikę twarzy. Muszę jeszcze skończyć ten odcinek farewell, ale to jutro. Najpierw trzeba przetrawić główną historię.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Już dawno temu skończone BtS i muszę przyznać, że fajne, ale teraz nie dziwi mnie co stało się z Amber.

Taki lekkoduch po matce, że aż boli. Boli też nie wyjaśnienie wątku Rachel z Frankiem. Jedno spojrzenie. Serio?

Nie podobała mi się gra aktora ojca Amber. Jakby po każdym słowie próbował wypowiedzieć kropkę, ale się na siłę powstrzymywał.

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie w sumie ten prequel był na tyle udany, że IMO jak ktoś nie grał w LiS, może przechodzić całość chronologicznie wg zdarzeń i pewnie będzie przy tym nawet bardziej przeżywał całą historię. Czyli bonus (chociaż ten bez znajomości bohaterek może trochę znużyć, niemniej warto go przełknąć na początku), before the storm włącznie z pamiętnikiem Chloe i na koniec LiS. Przy takim przechodzeniu podstawowe LiS dopiero zafunduje emocje

bo jednak Rachel w samym LiS była trochę randomem, a po prequelu na pewno wszystkie fakty z nią związane wyglądałyby ciekawiej.

Edytowane przez Mustang