PiPoLiNiO 784 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 To była ironia A co do opon to nie wiadomo na jakich. Czekają na info Pirelli. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Zdefiniuj ironię, bo chyba inaczej rozumiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Czerwone C5 opony Przeciez zdjecia sa dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Nie wiem, ja z bloga biorę info. A co do ironii, to definicja jest chyba jedna. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Wszyscy z Williams utrzymują, że to były opony C3. Zdjęcia są ale ponoć nie z tego okrążenia, które miało najlepszy czas. Russel z kolei mówił, że nie cisnął, więc jest potencjał. Jeśli jednak to były C5 i nawet jeśli Russel mógłby przycisnąć, to więcej jak o 0.5s poprawy ciężko się spodziewać. NIestety, ale to jet tylko podgląd i dopiero wyścig wszystko zweryfikuje. Wytrzymałość podzespołów. Czy silnik i komponenty mogą pracować dłuższy czas na wysokich obrotach itp. itd. Już awarie się zdarzają w innych ekipach - awarie, które wyłączyłby ich z wyścigu. A Williams w drugiej turze testów tego tygodnia (jutro i pojutrze) jak nie zejdzie poniżej obecnych czasów to zwiastuje to jedyne, że albo się nie wyrabiają, albo mają cienki bolid. Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Oni sa w glebiokiej D troche z aero i je wlasnie dopiero teraz rozwiaja. Jeszcze wiele moze sie zmienic przez te 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Wg zdjec kubica jedzie na c3 i jest gorszy od russela (c5) tylko 0,350sek Edytowane 27 Lutego 2019 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, MierzejX napisał: Wszyscy z Williams utrzymują, że to były opony C3 gdzie tak niby pisza?? chyba ze mowisz o tej grupie na fb gdzie ktos napisal ze byly to opony c3...ja tam nigdzie nie widzilialem oficjalnego tweeta ze strony Williamsa ale jak masz to chetnie zobacze Za to Pirelli i F1 podawali info o mieszance c5 Zakonczy sesje z czasem 1.19.367 chyba C4 Edytowane 27 Lutego 2019 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) To była jedna z wypowiedzi Rusella. Wydawało mi się, że czytałem to na Motorsport.com ale nie mogę tego znaleźć. Jeszcze sprawdzę. Jeśli się pomyliłem, to uderzę się w pierś. Nie wziąłem tego z bloga czy komentarzy czytelników. Dzisiaj Robert wykręcił 1:19:991 do teraz na C3. OK, nie ma tego wpisu. Nie wiem gdzie to widziałem. Zakładam, że coś źle zinterpretowałem w takim razie. Wybacz Edytowane 27 Lutego 2019 przez MierzejX Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) 1.19,367 Kubica nadal c3(chyba) twittery mowia ze jednak c5 Edytowane 27 Lutego 2019 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Czyli są w jeszcze głębszej dupie niż rok temu. Widzieliśmy już w tych testach McLarena, Renault, Torro Rosso, Alfe i Racing Point robiących czasy 1:17,xxx Środek stawki się polepszył, Williams został w miejscu i efekt jest taki że będą tracić 1,5 - 2 sekundy do przedostatniego zespołu... Cytuj Odnośnik do komentarza
Raptor 226 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Na kazdej stronie gdzie trackuja jakie obecnie opony ma dany kierowce to Kubica najlepszy czas na C5 (tak samo Russell). Z tego co mowili to bolid srednio sie z nimi zgrywa - stad pewnie wiecej na C4 i C5 jezdza. Wtedy tracili 2-3s, wiec jest postep Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Jakim cudem Wy możecie teraz jakiekolwiek wnioski wyciągać? Równie dobrze po wczorajszych testach można napisać, że McLaren to dno i metr mułu, albo, że Hamilton to słaby driver Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Wnioski z testów można wyciągać jak najbardziej. Nie można jedynie wyrokować, ale Magik i Raptor już wiedzą jak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Jakim cudem Wy możecie teraz jakiekolwiek wnioski wyciągać? Równie dobrze po wczorajszych testach można napisać, że McLaren to dno i metr mułu, albo, że Hamilton to słaby driver Że co proszę? McLaren był wczoraj najszybszy A na jakiej podstawie wyciągamy wnioski? A na takiej że praktycznie wszyscy są w stanie robić czasy w okolicach 1:17 a RWR 1:19. Niby "czasy się nie liczą" ale zarowno Russell jak i Lowe wczoraj potwierdzili że robili przejazdy z małym obciążeniem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Jest tak jak Magik pisze..caly srodek stawki im uciekl...niestety, np w tamtym sezonie Stroll wyprzedzil w kwalach 2x Toro roso 2x Saubera i Force Indie (byl14) a stoper pokazuje ze Williams obecnym bolidem nie moze sie zblizyc do ostatniej ekipy ze stawki. Wiem ze starcili duzo czasu ale wystarczy sb porownac czasy chociazby z pierwszego lub drugiego dnia. Bolid moze i nie ma wad kontrukcyjnych(?) jak w zeszlym sezonie i moze z czasem da sie go odpowiednio rozwinac ale na ta chwile jest zwyczajnie wolny a wszyscy inni cholernie szybcy. Edytowane 27 Lutego 2019 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Robert zakonczyl dlugi przejazd Jak ma poprawic czas to wlasnie teraz w ciagu ostatniej godziny gdzie mysle ze będziesz e testowal cos bardziej kwalifikacyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 5 godzin temu, Szymek_PL_ napisał: Jest tak jak Magik pisze..caly srodek stawki im uciekl...niestety, np w tamtym sezonie Stroll wyprzedzil w kwalach 2x Toro roso 2x Saubera i Force Indie (byl14) a stoper pokazuje ze Williams obecnym bolidem nie moze sie zblizyc do ostatniej ekipy ze stawki. Wiem ze starcili duzo czasu ale wystarczy sb porownac czasy chociazby z pierwszego lub drugiego dnia. Bolid moze i nie ma wad kontrukcyjnych(?) jak w zeszlym sezonie i moze z czasem da sie go odpowiednio rozwinac ale na ta chwile jest zwyczajnie wolny a wszyscy inni cholernie szybcy. Dwa pytania. 1. Spodziewałeś się, że Williams z ostatniego miejsca w stawce wskoczy w tym sezonie do TOP5? 2. Czy już na podstawie dwóch dni testowych jesteś w stanie stwierdzić, że Williams nie będzie w stanie w miarę regularnie kwalifikować się do Q2? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Absolutnie nie...miałem nadzieję że zmniejsza stratę do środka stawki a nie ja powiększa. A co do kwali to mam nadzieję że jakoś się uda..choć raczej nie w Australii. Zresztą się zobaczy jaki jest układ tak naprawdę za dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Na TOP 5 nikt rozsądny raczej nie liczył. Natomiast na regularne wizyty w Q2 (co pewnie przekładałoby się na punkty od czasy do czasu) - jak najbardziej. Ale patrząc na tempo "słabiaków" typu Toro Rosso i McLarena...marnie to wygląda. Chłopaki robią czasy na poziomie 1:17,xxx na oponach C3, czyli softach. Środek stawki nie tylko odrobił straty spowodowane zmianą regulaminu, ale już w tej chwili mają wyraźnie szybsze samochody niż rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Nie ma co siać defetyzmu. Wiadomo, że nie jest idealnie, ale stracili praktycznie 3 dni testów, a czwarty to też nie było to co powinno. Także są do tyłu z programem, co nie oznacza, że bolid jest całkiem do niczego. W przeciwnym razie trzeba zadzwonić do Roberta i powiedzieć, żeby dał sobie spokój w tym sezonie i niech wraca do domu. Ja tam czekam jeszcze dwa tygodnie i poznam odpowiedź, gdzie się znajdują. Tymczasem --> Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Daj znac jak wrażenia Edytowane 28 Lutego 2019 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Paczki tak samo dobre jak co roku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Russell 1,18,130 na C5 wcześniej na C4 1,18,896 Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Moze jednak ustawiaja teraz bolid Kubica w wywiadzie mowil ze.jeszcze nic nie ustawiali, tylko mechanike sprawdzali taka ogolna Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi