Kron997 450 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 No cóż, Kubica w Williamsie nie ma możliwości prezentacji swoich umiejętności w pełni, to samo Russel. Zobaczymy gdzie Panowie wylądują w przyszłym roku. Russel nie ma sie czego bać ale Robert, hm, sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Raikkonen jest już starym dziadem a pomimo to objeżdża RK w każdym wyścigu. Dlaczego wspominam o Raikkonenie? Bo jest najstarszy w stawce gdzie Robert zajmuje drugie miejsce pod względem wieku. Russel jest partnerem RK w zespole Williams i też objeżdża go jak chce nawet startując z garażu. Kubica tylko po każdym wyścigu narzeka na bolid że ten słabo się prowadzi i szuka dziury w całym. A to że jestem kaleką wcale w niczym nie przeszkadza. Orlen wyrzucił w błoto 12 mln Euro inwestując w team Williams - Mercedes. Team Williams Mercedes zmarnował jakąkolwiek szansę na walkę o najmniejsze punkty zatrudniając Kubicę gdzie ten tylko narzeka i nic sobą już nie reprezentuje. Wniosek jest taki, Kubica jest już na wylocie z F1. Na otarcie polskich łez zostanie nam Netfliksowy 2 sezon Drive to Survive poświęcony (podobno) w dużej mierze powrocie Kubicy do F1. I tak się skończy Polski sen o mistrzu świata królowej wyścigów. Kto przy zdrowych zmysłach po obecnym sezonie zechce w ogóle rozważać kandydaturę Kubicy w swoim zespole? On bez poważnego wsparcia finansowego nie ma już żadnych szans na starty w 2020. Orlen nie jest sponsorem Kubicy tylko zespołu Williamsa. Wątpię żeby ten chciał trzymać go na kolejny sezon słuchając ciągłego narzekania. To wszystko brzmi gorzko ale bardzo bliskie jest prawdy niż jakakolwiek ślepa wiara w to że już będzie tylko lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 139 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Raikkonen nie jeździ lepianką z gówna Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 1 minutę temu, u55r napisał: Orlen wyrzucił w błoto 12 mln Euro inwestując w team Williams - Mercedes. Jak im te pieniążki prawdopodobnie się już dawno zwróciły w pierwszym wyścigu tego sezonu, bo yanusze jak jeden mąż wykupiły dostęp do F1, także z punktu widzenia biznesowego był to strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) @u55r Orlen sponsoruje Williamsa ale tylko dlatego ze jezdzi tam Robert. Jesli Robert odejdzie z Williams to razem z Orlenem Nie wiem czy Wy nie znacie Roberta i jego charakteru. Na tym powrocie najwiecej mial do stracenie Robert. Po co mu byl powrot skoro wiedzial ze jest wolny i wystawi sie na posmiewisko i szarganie statusu legendy? Po pierwszym tescie w Walencji wiedzial ze nic nie starcil z predkosci i wlasnie dlatego przez dwa lata walczyl o powrot. Szkoda zrezygnowac z czegos co myslalo ze sie stracilo (tempo) a ono jednak jest. Przypominam ze w pierwszym kontacie z samochodami nowej generacji na Wegrzech mial 4 czas (jego szybkie kolko zostalo przerwane przez zolte flagi) . Gdyby byl faktycznie tak wolny jak piszecie to Reno nie testowaloby go we Francji. Tak samo Williams po co mialy wynajmowac trzy razy tor i sprawdzac Kubice. Nikt normalny nie tracilby pieniedzy i czasu na emeryta bo jest masa mlodych i szybkich kierowcow. Jesli mialbym wybierac to mimo wszystko wierze w to co mowi Robert a nie Williams ktory mimo fatalnej pozycji w f1 robi wszystko zeby chociaz na Wyspach pisalo sie o nich dobrze i kierowcy w porownaniu do legendy. A i mimo ze wyniki tego nie pokazuja Robert wcale nie jest wolniejszy od Russela Edytowane 9 Lipca 2019 przez Szymek_PL_ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Kiedyś myślałem, że użytkownik Ussr jest inteligentny i ogarnia rzeczywistość, ale pokazał, że jednak nie. No chyba, że uprawia trolling i to taki tryhardowy. Co do wyrzucenia pieniędzy przez Orlen w błoto, to już nawet nie jest śmieszne, w przeciwieństwie do faktu "objeżdżania" Roberta przez Kimiego, przez pryzmat wieku, kiedy Roberta, a dokładnie Williamsy objeżdża każdy, nawet mając okrążenie straty na starcie. Podpowiem taką oczywistoś, że Kimi objeżdżałby w Williamsie Vettela i Hamiltona, nawet jeśli miałby 50 lat. Najśmieszniejsza jest jednak kwestia punktów i ich braku przez zatrudnienie Roberta. Nie wiem czy to nie jest trolling w trollingu? Oczywiste, że każdy inny kierowca w stawce i spoza niej trzepałby punkty na potęgę, a zespół byłby 5ty w klasyfikacji. Widać przecież jak na dłoni ile punktów robi George. Nie to ci ten emeryt, który ciągle tylko narzeka na bolid, który skręca podczas hamowania i któremu ucieka tył na 6tym biegu. Jak on śmie? Każdy janusz autostrad, by mu pokazał jak się jeździ No i to nie Robert nic sobą nie reprezentuje, tylko jego zespół. Bo On pokazał wielką determinację w dążeniu do celu, do którego dotarł, chociaż Takie Ussry pewnie się uśmiechały pod wąsem i pukały się w czoło słysząc o tym. Także pukajcie się dalej, a Robert niech robi swoje, a wam się wąsy jeszcze nieraz zwiną. P.s. Orlen tak bardzo wtopił z tym dilem, że aż chcą zostać w F1, nawet jeśli Roberta tam nie będzie. Co za janusze biznesu ...a mogli dać na ubogie dzieci i obiady w całej polszy...gupki wiejskie...1!1!1!1 Nie wiem, po co odpowiadałem, na trolling, ale mi ulżyło. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 2 godziny temu, u55r napisał: Raikkonen jest już starym dziadem a pomimo to objeżdża RK w każdym wyścigu. [...] A to że jestem kaleką wcale w niczym nie przeszkadza. Orlen wyrzucił w błoto 12 mln Euro inwestując w team Williams - Mercedes. Team Williams Mercedes zmarnował jakąkolwiek szansę na walkę o najmniejsze punkty zatrudniając Kubicę gdzie ten tylko narzeka i nic sobą już nie reprezentuje. Wniosek jest taki, Kubica jest już na wylocie z F1. Raikkonen objeżdża Kubice? Powiem więcej! Lewis też! Małolat płaczek Leclerc również! Ten Kubica to za państwowe pieniądze sie najeździ cwaniaczek artysta kombinator. Naród zasponsorował mu tournee po świecie a on nic z siebie nie daje. Inwalida okropny. Kanciarz plugawy. Po „kalece” miałem przestać czytać ale połasiłem sie na cały post. Brzmisz jak te fejkowe konta na fb które podjudzają pobliczność na fejsbuniu takimi porąbanymi tekstami. 5/10 bo odpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Bardzo fajny wywiad: Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 9 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 (edytowane) Obiektywizmu trochę. Robicie z Roberta drugiego Shumachera a daleko mu niestety do Michałka. Chociaz pecha mieli w życiu podobnego. Jednak to Kubica pokusił los w sposób tak bezczelnie szczeniacki, że tylko jego pewność siebie była w stanie to ogarnąć. Gdyby mi przydarzyłoby się podobna historia to pewnie życie bez dwóch kończyn murowane, jeśli w ogóle. Fajnie, że wrócił ale jego postawa mi się nie podoba.Narzeka na wszystko i wszystkich. Poznał firmę od środka w tym bajzel Paddy’ego, to czego się spodziewał?Że łykną Ferrari w tym roku? Bicie pianki bym rozumiał jakby Russel wiecznie na podium a ten w ogonie bo mu śrubki pogubili albo zapomnieli koła zmienić a tak sztuka... Edytowane 9 Lipca 2019 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Nie wiem, kto tu robi z Roberta Schumachera, ale przeczytaj post, który został skomentowany, to może zrozumiesz, o co chodzi. Jeżeli ktoś pisze ewidentne bzdury, to chyba powinno się je wyprostować. Chociaż dalej uważam, że to było trolowanie z poziomu dna. Edytowane 10 Lipca 2019 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Pisałeś że nam wąsy zwinie więc cierpliwie czekam... Edytowane 10 Lipca 2019 przez da$io Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 2 godziny temu, Luqat napisał: Nie wiem, kto tu robi z Roberta Schumachera, ale przeczytaj post, który został skomentowany, to może zrozumiesz, o co chodzi. Jeżeli ktoś pisze ewidentne bzdury, to chyba powinno się je wyprostować. Chociaż dalej uważam, że to było trolowanie z poziomu dna. Do zobaczenia w takim razie na końcu sezonu. Wówczas okaże się kto tu trolował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Widzę, że chyba są kłopoty z czytaniem i rozumieniem. Przeczytaj jeszcze raz, co napisałeś wczoraj i pomyśl, jeśli się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Dokadnie da$io "obiektywizmu trochę". Komentujesz poirytowanie człowieka ze swojego fotela. Jestem w stanie zrozumieć jego zachowanie, nie popieram takiego podejścia i osobiście inaczej bym podchodził. Będąc obiektywnym nie zamierzam się do tego odnosić a już na pewno nie obrażać, bo jako kierowca od któego się oczekuje wyników - tak samo on ma prawo wymagać od zespołu dla którego pracuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Robert zawsze byl krytyczny...czy to wobec siebie czy zespolu. Bez roznicy czy stal na pudle czy zbieral male punkty. Edytowane 10 Lipca 2019 przez Szymek_PL_ Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 4 godziny temu, MierzejX napisał: Dokadnie da$io "obiektywizmu trochę". Komentujesz poirytowanie człowieka ze swojego fotela. Jestem w stanie zrozumieć jego zachowanie, nie popieram takiego podejścia i osobiście inaczej bym podchodził. Będąc obiektywnym nie zamierzam się do tego odnosić a już na pewno nie obrażać, bo jako kierowca od któego się oczekuje wyników - tak samo on ma prawo wymagać od zespołu dla którego pracuje. a z czyjego fotela mam komentować? Poza tym mylisz obiektywizm z dyplomacją. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Twoja opinia jest subiektywna. Oceniasz sytuację wyłącznie ze swojej perspektywy. Z definicji bycie obiektywnym polega na ocenie poza własnymi przekonaniami. Jesteś przekonany, że wiesz jakie jest właściwe postępowanie w tej sytuacji, uważasz, że należy zachowywać się w niej tak a nie inaczej. Kierujesz się własną pozycją w ocenie faktów i na tej podsatwie stwierdzasz czy zachowanie Roberta jest właściwe. To nie jest dyplomacja, to jest czysty subiektywizm. Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 No widzisz, oceniłem Roberta pomimo bardzo silnego poczucia patriotyzmu. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) W porządku - Twoja sprawa jak go oceniasz. Ja tylko zwracam uwagę, że błędnie uważasz się za obiektywnego Koło d... mi wisi jak oceniasz Roberta (ja nie bronię jego postawy), ale uważaj, bo wmawiasz sobie, że jesteś obiektywny Edytowane 10 Lipca 2019 przez MierzejX Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fpowrotroberta.pl%2F2019%2F07%2Fbyly-szef-lotusa-wierze-ze-samochody-kubicy-i-russella-bardzo-sie-roznia.html&h=AT2FiICuvjso4P0WVW_qElBK3SYwUWmSe_JwzXc8sWMc0camTfcCDs36IB7VTwoQJJ9S0IQ7gO9dWTo5XF1ynI8EezyLpZ4IXqtJLmitSWlirkUDwaCHSAx2g4fuPu4Gdpgee0EhtsIiwho0-sDiy1BilAAle forumowi znaFcy i tak wiedzą lepiej, że kaleka nie umie jeździć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Bardzo ciekawy wywiad. Najbardziej uderza mnie zdalne sterowanie trybami silnika przez producenta owego silnika podczas wyścigu. Intrygujące Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Tam raczej nie chodzilo o zdalne sterowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kron997 450 Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 5 godzin temu, Magik napisał: Tam raczej nie chodzilo o zdalne sterowanie... Czyli? Może źle zrozumiałem ale tak to brzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 12 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Kierowca zmienia ustawienia jednostki na kierownicy. Ale nie robi tego wg. swojego widzimisie tylko wg. polecen inzyniera. W przypadku Lotusa te polecenia wydawał inzynier Mercedesa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi