Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem specem śledzącym na bieżąco wszystko co się dzieje w F1, ale z tego co wiem, to w tej specyfikacji bolidu siedział pierwszy raz. 

U nas jest duża niechęć do Russela ze względu na przygody Kubicy w Williamsie. Tylko, że Russel nie jest tu niczemu winien - to, że jego rodacy go faforyzowali jest zupełnie zrozumiałe i gdyby do był polski team, to by było na odwrót. 

Ja tam trzymam za niego kciuki i mam nadzieję, że szybko dostanie odpowiednie narzędzia by walczyć w czole stawki i wykorzystać talent, a nie męczyć się tym ulepem w ogonie. 

• Plusik 1
Opublikowano

W temacie Gutowskiego - mimo wszystko etyka dziennikarska mówi, że powinien być możliwie bezstronny i nie powinien dodawać oliwy do ognia hejtu specjalistów, którzy zaczęli oglądać w 2019. Jak coś wie to niech powie, jak nie to niech się zamknie na ten temat, bo tylko robi z siebie pośmiewisko. Rozumiem, że można darzyć jednego zawodnika większą sympatią niż innego, zwłaszcza jeśli wchodzą kwestie patriotyczne, ale powinno się to kończyć na "cieszę się z dobrego wyniku", czy "szkoda, że tym razem się nie udało", a nie jechaniem po rywalu.

Opublikowano

Po prostu nie lubię takich podchodów. Jeśli nie mają nic do powiedzenia to niech nie mówią, proste. Największy problem mam z tym, że za wszystko obrywa się Russellowi, który niczemu nie zawinił, a Gutowski zamiast to tłumić to tylko podsyca. Jeśli tak ma wyglądać jedyny dziennikarz z takim dostępem w kraju to wolę, żeby w ogóle ich nie było.

• Lubię! 1
Opublikowano

Najgorzej, że Mercedes musiał coś odjebać w pitstopie, żeby się zrobiło interesująco. Do tego czasu ten wyścig był nieprzeciętną stypą i zacząłem się zastanawiać czy może być jeszcze bardziej nudny. No, ale nie można liczyć, że w każdym wyścigu Mercedes zaliczy katastrofę w picie, aby wyrównać szanse.

Opublikowano

A może poprostu Dżordż jest lepszym kierowcą niż jednoręki bandyta. Kubica skończył się w amatorskim rajdzie dawno temu. Niech chłop da sobie już spokój.

Natomiast gekon (już nie zero punktowy) jak pokazał w weekend jest przyszłością merca w przeciwieństwie do ciągle słabego fina.

Opublikowano (edytowane)

Tak to działa. Mówisz Russell myślisz Kubica. W sumie, to teraz można Roberta chwalić, bo przegrywał w kwalifikacjach z takim talentem, że objeżdżony zawodnik, w swoim zespole ledwo z nim wygrywa czasówkę, więc nie jest taki słaby :gayos:

Edytowane przez Luqat
Opublikowano
  W dniu 8.12.2020 o 09:27, szejdj napisał(a):
Mattaman jak typowy mędrzec facebookowy wyskoczył ni stąd ni zowąd z Kubicą.
Było tutaj nawiązanie do biednego bandyty, zresztą jak zawsze kiedy na tapate wjeżdża gekon.
Opublikowano (edytowane)

Russel jest pod parasolem Merca. To kwestia czasu aż zdobędzie fotel od Toto

Najlepszy bolid - mistrzostwo świata*. 

czy sie to komuś podoba czy nie :) 

*nie dotyczy Bottasa

Edytowane przez Kron997
Opublikowano

Wehrlein i Ocon też byli pod parasolem Merca/Toto i szczególnie na tym nie wyszli. Zwłaszcza pierwszy, a obaj byli określani mianem dużych talentów. Także, dopóki Russell nie dostanie angażu, nic nie może być pewne.

Opublikowano

Gdyby nie halo to mógłby stracić głowę. Masa szczęścia w tym nieszczęściu. Był przeciwny HALO ale jak widać system ten odwdzięczył mu się życiem. No i kupa szczęścia, że znalazł miejsce na wydostanie się. Podejrzewam, że jakby monokok był kompletnie do góry nogami to już mógłby z niego nie wyjść.

Opublikowano
  W dniu 10.12.2020 o 09:12, szejdj napisał(a):

Rozwiń  

Dzięki za info. 
Rozerwanie bolidu na 2 części plus wkomponowanie się w barierę plus pożar. 
Jak on się uwolnił to naprawdę miał dużo szczęścia.
Najlepsza motywacja to :
RG : To nie może być mój ostatni wyścig muszę spotkać się z dziećmi. 

Opublikowano
  W dniu 7.12.2020 o 08:57, szejdj napisał(a):

Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości co do umiejętności Russela to... nie wiem co ;) Kolejne co mi się potwierdziło to że Bottas i Stroll to najsłabsi kierowcy w stawce.

Rozwiń  

Bez jaj. Najsłabszy to pewnie Albon. Tamta dwójka nieznacznie odstaje.

Grosjean, Latifi, Kwiat też dają radę. Ale ogólnie Carlos Sainz ostatnio mówił o 0,3 sekundy różnicy między kierowcami, a 2 sek między bolidami. Moim zdaniem więcej, ale aż tak dobrze nie jeżdżę, nie umiem pojechać 0,2 sekundy od maxa (ba nawet 1 sek bardzo trudna). Więc oceniam ich bardziej statystycznie i na podstawie regularności. Z pewnością Albon jest beznadziejny, obrywa dużo bardziej niż Gasly (który zrobił postępy, szczególnie w tempie wyścigowym, jest znacznie lepszy od Kwiata, a ten był na równi z Albonem, nieco lepszy).

Nie wiem na co czeka Red Bull. Słowa Pereza są niepokojące, a możliwości tylko 2: Gasly lub Perez (Albon to dno, japończyk do Alpha - nawet Max nie dostał się od razu, zaś Hulkenberg nie ma nic ponad Pereza, ani z programu Red Bulla, ani dużego sponsora, ani większych umiejętności).