Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Featured Replies

Opublikowano

Chyba wszyscy zapomnieli, że to weekend wyścigowy :gayos:

Dwie kwalifikacje za nami, a za ponad godzinę sprint. Piękne wyniki wczorajszego qualu do gp, gdzie Max będzie próbował wygrać z p6, a Charli zdobył pp. No i dziś świetny shootout, w którym co prawda Maksiu startuje z P1, ale pierwsza czwórka zmieściła się w 0,1 sekundy :obama:

Czekam na sprint i jaram się na jutro jak notrdam 

• Odpowiedzi 7,2 tys.
  • Wyświetleń 469,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• cały sezon był ustawiany przez FIA ewidentnie pod merca i cHama. nie raz sędziowie pokazali jakimi szmatami są. tu się zgodzę że zmiany są potrzebne. obiektywnie również patrząc Max odzyskał to, co pr

• Dzis wrzuce tylko bardzo duzo zdjec     W poniedzialek filmy i opowiesci   

• Mam nadzieję że schabowy smakował. 

Opublikowano

Sprint mnie do tego stopnia znudził że zasnąłem, co mi się właściwie nigdy nie zdarza ;) oby wyścig więcej dowiózł.

Ponoć Perez dostał ultimatum że ma utrzymać P2 na koniec sezonu - nie spodziewałem się że kiedykolwiek będę kibicował Hamiltonowi ale w nim największą nadzieja :)

Opublikowano
4 godziny temu, gtfan napisał:

Ponoć Perez dostał ultimatum że ma utrzymać P2 na koniec sezonu - nie spodziewałem się że kiedykolwiek będę kibicował Hamiltonowi ale w nim największą nadzieja :)

Horner już to zdementował.

Opublikowano

Horner dużo rzeczy dementował które następnego dnia następowały ;) 

Opublikowano

Leclerc to się dał objechać jak małe bobo. Coś Max tempa nie ma, przynajmniej na razie.

Edit:
Już nie ważne, zaczął się rozpędzać [emoji14]

Opublikowano

czy ja wiem zaraz będzie 3,  w sumie chciałbym aby Lando wygrał ale to raczej pobożne życzenie  

Opublikowano

Końcówka bedzie dobra jak zjadą na 2 wymianę opon. Nie sądze, że zbudują taką przewagę, żeby nie musieli gonić.

Opublikowano

główną zagadką jest to jak duża degradacja "twardych" opon będzie. Niby McLaren i Merc robią swoje ale nigdy nic nie wiadomo co będzie. Z punktu widzenia taktycznego ciekawy wyścig i Lando własnie zjechał na pit po drugie "twarde"

Opublikowano

Ale im te twarde padną, pytanie kiedy. Nie będą jechać takim tempem do samego końca. Będzie ciekawie.

No i Norris już zjechał. Nie było szans na 1 pit stop, te opony by zdechły. Zaraz pewnie Ham zjedzie.

Ale zamieszanko [emoji16]

Opublikowano

coś mi się zdaje że Mercedes tym kombinowaniem rozwalił sobie wyścig... chociaż zobaczymy, Ham P3 raczej weźmie, jak opon wystarczy to i P2 może się uda, Max wygląda raczej na takiego co skontroluje sytuację chociaż tempa standardowego tempa na przewagę 20s nie widać...

Opublikowano

Pod nieobecność Pereza to Lando robi za skrzydłowego Maxa...

Opublikowano

no i póki co wychodzi na  wasze.... szkoda Lando, ale raczej to wynika z boilidu niż z umiejętności  kierowcy 

Opublikowano

HAM chyba to wyjmie, no ciekawe... chyba że VER zbiera energię do obrony...

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

co by nie mówić, Afla uratowała P1 dla VER... ale brawa dla Hamiltona, piękna pogoń :) 

Edytowane przez gtfan

Opublikowano

Yuki 10 i okrążenie, a wspaniały Ric 17 miejsce. Jak oni tego typa wcisną do RB to będzie beka dekady w F1.