Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko coraz więcej się mówi, że właśnie może zniknąć, bo od dawna nie płacili za wyścig, a teraz ponoć będą musieli zapłacić, gdzie z kolei inni płacą więcej, a prestiż mamy już w Miami i Vegas, więc są jakieś tam szanse, że męka się w końcu skończy. Już inni też pukają do drzwi i oferują duże pieniądze na co nowy właściciel f1 może przystać.

Opublikowano

Od wielu lat emocje w Monako są tylko w sobotę w kwalifikacjach albo jak spadnie deszcz. 

Fajnie że Leclerc wygrał w końcu u siebie, zasłużył. Nie sądzę by wyścig wypadł z kalendarza, sportowo jest denny ale robi reklamę i content w social mediach i pewnie władzom F1 to się podoba.

ja mam tylko nadzieję że to jakaś zapowiedź wyrównanej walki Verstappena z Ferrari i Mclarenami przez resztę sezonu.

Opublikowano
1 minute ago, Patricko said:

Ocon odchodzi z Alpine po tym sezonie.

Mam nadzieje ze Kevine i Oconek beda razem w Haas. Destruction derby bylo by epickie 

Opublikowano
4 godziny temu, Ryuk napisał(a):

Mam nadzieje ze Kevine i Oconek beda razem w Haas. Destruction derby bylo by epickie 

Haas już dość wycierpiał z ruskiem i mickiem. ja tam zespołowi dobrze życzę choć bez gunthera to już nie to samo.

ocon to lamus. mało kto za nim będzie tęsknił. miał swoje przebłyski ale to za mało. więcej odwalał niż dowoził, szczególnie ostatnio. może awaryjnie wyląduje w endurance ale tam też już ciasno 

Opublikowano
1 hour ago, Colin said:

Haas już dość wycierpiał z ruskiem i mickiem. ja tam zespołowi dobrze życzę choć bez gunthera to już nie to samo.

ocon to lamus. mało kto za nim będzie tęsknił. miał swoje przebłyski ale to za mało. więcej odwalał niż dowoził, szczególnie ostatnio. może awaryjnie wyląduje w endurance ale tam też już ciasno 

Przede wszystkim jest jebanym francuzem. Watpie, ze zostanie w F1, Toto go nie chce, Haas/William/Racing Bulls go nie wezmie bo sa duzo lepsi kierowcy dostepni na koniec tego sezonu. Audi albo zostawi Zhou albo dogada sie z Sainz.

Niby Ric jest bezpieczny dzieki Hornerowi :/ Spactic aka Stroll pewnie zostanie az do 2026.

Opublikowano
4 godziny temu, Ryuk napisał(a):

Przede wszystkim jest jebanym francuzem. Watpie, ze zostanie w F1, Toto go nie chce, Haas/William/Racing Bulls go nie wezmie bo sa duzo lepsi kierowcy dostepni na koniec tego sezonu. Audi albo zostawi Zhou albo dogada sie z Sainz.

Niby Ric jest bezpieczny dzieki Hornerowi :/ Spactic aka Stroll pewnie zostanie az do 2026.

plot twist - papa stroll wypierdziela synalka z zespołu, bierze ocona na złość alonso. obaj robią astonowi mistrza konstruktorów ocierając się o wygraną indywidualnie.

kurtyna :Coolface:

Edit: tyle na temat jego kariery 

https://youtu.be/MLAahM6uJQw

Opublikowano
7 minutes ago, gtfan said:

Perez na kolejne 2 lata w Red Bull, chyba im się znudziło zdobywanie mistrzostw świata...

Musi miec zdjecia parowy Hornera nie ma szans ze dali mu kontrakt za dobra jazde. Szczerze mowiac jestem pewnie w mniejszosci tutaj,ale mam nadzieje ze RB sie obsra w 2025 jak mercedese i MAX razem z Ruselkiem beda ogladac dupe Mclarean i Ferrari. Chcialbym zobaczyc jak max sobie by poradzil psychicznie bedac za top 4, 90% GP.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 3.06.2024 o 17:04, Ryuk napisał(a):

Do Haasa mocno przymierzany jest Bearman. Po 2025 Haas zostaje jedynym klientem Ferrari, więc będą tam pewnie wsadzali młodzików. Po ostatnich odpałach chyba jednak nie stawiałbym, że Magnussen zostanie i na to miejsce prawdopodobnie trafi Ocon. Natomiast jeśli w Haasie się nie uda to nie widzę dla niego miejsca w stawce. Strata niewielka, od dłuższego czasu (mniej więcej pierwszego sezonu DTS) uważam, że jest przehypowanym bucem.

Opublikowano
Chcialbym zobaczyc jak max sobie by poradzil psychicznie bedac za top 4, 90% GP.

No przecież w trakcie dominacji Merca wielokrotnie był za top 4 i jakoś żyje :) Zresztą, prędzej czy później spadnie forma jego, albo zespołu. Nikt nie jest wiecznie w topie. Bardziej mnie interesuje co się podzieje z RB po odejściu Newaya, bo to będzie dla nich największy cios, szczególnie że inne zespoły zaczynają im dreptać po piętach (w sumie to na razie tylko McLaren).

Co do Pereza to niezły żart, ale pieniądze tatusia robią swoje. Szkoda, bo bardzo liczyłem zobaczyć kogoś nowego w tym zespole.
Opublikowano
3 hours ago, Patricko said:

No przecież w trakcie dominacji Merca wielokrotnie był za top 4 i jakoś żyje Zresztą, prędzej czy później spadnie forma jego, albo zespołu. Nikt nie jest wiecznie w topie. Bardziej mnie interesuje co się podzieje z RB po odejściu Newaya, bo to będzie dla nich największy cios, szczególnie że inne zespoły zaczynają im dreptać po piętach (w sumie to na razie tylko McLaren).

Co do Pereza to niezły żart, ale pieniądze tatusia robią swoje. Szkoda, bo bardzo liczyłem zobaczyć kogoś nowego w tym zespole.

Tak ale wtedy nie byl mistrzem, plus wtedy walczyl z mercedesem a nie odjezdzal wszystkim na ponad 2 sekundy po pierwszych 2 okrazeniach.

Opublikowano

RB chyba czuje że idą ciężkie lata. Zmiany regulaminowe, "nowy" zespół w stawce, konkurencja goni a w obliczu zmian utrata Adriana Aero Magika tym bardziej może zaboleć. Perez jest jaki jest ale jakiś jest. Chyba nie chcą sobie brać na głowę jakiegoś młodzika i jeszcze bać się o bolid/koszty w trakcie tych zawirowań. Perez to trochę definicja "chujowo ale stabilnie", a właśnie chyba tego względnie stabilnie potrzebują. No i hajs dostarcza a tego każdy zawsze potrzebuje.

Jak przez to przejdą to pewnie wtedy wezmą świeżaka. Teraz mają wystarczająco na głowie.

Opublikowano

Pokazali wstępny prototyp bolidu na 2026:

A tutaj w kilku podpunktach główne zmiany:

c79f5bc5ed04a2baf91516bf9257887f.jpg

Jeśli rzeczywiście wywalą DRS i zastąpią go czymś podobnym do Push to Pass w Indy, to będzie to naprawdę krok w dobrą stronę.