Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O kurde Buxtona nieźle poniosło z tym porównaniem :D

Przede wszystkim nikt wypadku Pereza nie zaplanował. Red Bull nic na tym jego popisie umiejętności nie zyskał, mógł jedynie stracić. Perez zostaje w bandzie? SC i po wyścigu. Perez wyjeżdża ale gubi skrzydło? Automatyczny SC i po wygranej Maxa. Nie ma tutaj scenariusza w którym RB cokolwiek zyskuje, może albo dużo stracić albo nic nie zyskać.

Dojechał w całości do pit lane? Dojechał. Dostał karę za jazdę z uszkodzonym autem? Dostał. Tyle powinno być w temacie.

A potem się ludzie śmieją jak Gutowski mówi o angielskiej mafii ;)

Edytowane przez gtfan
Opublikowano (edytowane)

LANDOOOOOOOOOOO

image.thumb.png.27b6b7e7ffd47486cd7623075126d9c4.png

On 6/15/2024 at 9:47 PM, gtfan said:

Mesjasz wrócił

Screenshot_20240615-224519.thumb.png.b9552cca7c7563ad9aeccf69d4488bad.png

Szkoda że euro i le mans więc nie ma czasu na słuchanie. 

widac ze spadla kaska na patreon

Edytowane przez Ryuk
Opublikowano

Czyli co, znowu tylko na SC mogą liczyć rywale. Szkoda, myślałem że będzie większa rywalizacja...

A Perez widzę stabilnie, Max prowadzi wyścig a ten będzie walczył z Alpine i Haas.

Opublikowano
34 minuty temu, REZOK napisał(a):

Ja pierdole o

Co za nudy. 2x usnąłem na tej paradzie 

nie było tak źle, chyba zapominasz z ten tor pod względem emocji zazwyczaj może śmiało konkurować z Monaco ;) 

Opublikowano
3 godziny temu, gtfan napisał(a):

Czyli co, znowu tylko na SC mogą liczyć rywale. Szkoda, myślałem że będzie większa rywalizacja...

No i ostatecznie rywalizacja była, tylko rywale sami sobie podłożyli kłody pod nogi dziwnymi strategiami no i Max pokazał większe jaja tym dohamowaniem do pierwszego zakrętu. Tempo McLarena lepsze od Red Bulla, ale nadal mają problem z wykorzystaniem go.

Opublikowano

Perez prawie półtorej sekundy straty do Maxa na torze którego przejechanie zajmuje minutę xD on ośmiesza już nie tylko siebie ale i całego Red Bulla

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, gtfan napisał(a):

Perez prawie półtorej sekundy straty do Maxa

A strata Alpine to co? Ocon blokował chamsko Pereza (i przy okazji Gaslego), zostawił sobie kosmiczną przerwę do Maxa, nie wiem jak to w ogóle możliwe i czemu za to nie ma kary?

Przecież wystarczyłoby wyjechać jako pierwszy (czekając na ostatnią chwilę i blokując wyjazd z alei), jechać tempem ślimaka (czyli Ocona) i zdobyć Pole Position (bo pozostała 9-tka by nie dała rady zrobić czasu).

Nie wiem co się stało z Leclerc-iem. Owszem samochód mu stanął, ale na krótko i za ślimakiem Oconem powinien nadążyć na wyjazdowym. W tym pechu ma o tyle szczęście, że nie jest frajersko 9-ty (cudem by się zmieścił za Gaslym i pokonał niczym Perez Ocona, a gdyby nawet wyprzedził naprawdę to i tak byłby wolniejszy od Ocona, mimo bycia najszybszym z całej czwórki).

Edytowane przez Arek_
  • WTF 1
Opublikowano
5 hours ago, gtfan said:

Perez prawie półtorej sekundy straty do Maxa na torze którego przejechanie zajmuje minutę xD on ośmiesza już nie tylko siebie ale i całego Red Bulla

Tylko założę moją foliową czapeczkę 

Może to skutek nowej umowy że ma być w uj wolny :asax:

Opublikowano

kwalifikacje tym razem w miarę stabilnie. oby jutro w wyścigu McLareny miały lepsze tempo na całym dystansie. dzisiejszy sprint był bardzo spoko, szczególnie na początku.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Patricko napisał(a):

Zniknął timing z lewej strony ekranu i nawet nie wiadomo które kółko jadą. 

Wkurzające jak diabli, zniknął i nie wrócił na pół sprintu! Chciałem oglądać na żywo na Xbox Series X (Edge), a tu nadal kicha, chyba jakaś blokada praw autorskich (działa tylko niższy rząd, nowości nie). W końcu obejrzałem to po 16:00, a kwalifikacje po 20:00.

2 godziny temu, Kaczi napisał(a):

W sprincie gdyby nie walczyli ze sobą

Jak mieli nie walczyć? Lando zrobił błąd podczas walki z Maxem, a potem się ciągnął jako trzeci (typowo nie mogąc ruszyć team mate), gdyby nie to to strata nie byłaby tak duża.

4 godziny temu, Colin napisał(a):

kwalifikacje tym razem w miarę stabilnie.

Niestabilne, ścisk jak diabli, 15-tu w 0,3 sek. Aż obejrzałem sobie onboardy Pereza i Maxa, jakim cudem aż tak przegrywa i nic nie widzę, Max chyba ostrzej atakuje tarki. Perez wyjaśnił, że w Q3 miał tylko używane opony (to rzeczywiście wpływa znacznie, ale sam je sobie załatwił przegrywając o 0,3 - ogólnie nieźle, ale tu mało brakowało by odpaść w Q1).

Nie wiem skąd Max wyczarował taką masakrę - 0,4 sek (na pewno cała 7-ka rywali nie robiła aż tylu błędów). I to oba okrążenia w Q3 (oraz Q2).

Edytowane przez Arek_