Dud.ek 2 049 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września iMO nic się już tutaj nie wydarzy. Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 22 września Autor Opublikowano 22 września Najciekawszy moment weekendu? Pogoń sejfciarzy za mini godzillą z poprzedniej strony. Nikt się nie rozwalił, nie było SC, nudy. Jedynie komunikaty radiowe dawały jakąś rozrywkę. Końcówka sezonu może być naprawdę ostra. Życzę McLarenowi żeby zgarnął oba tytuły. Ciekawe na ile ten punkcik za czas, papaja rules z Monzy i jeszcze oddanie miejsca Oscarowi parę wyścigów temu odbije się na tytule. Mimo wszystko mam nadzieję że Lando to ugra. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Dzisiejszy punkt za wiele nie zmieni, za to te 10 oddane przez brak postawienia na Norrisa ma coraz większą szansę zrobić różnicę. W ogóle dziwny wyścig w wykonaniu Lando. Samochód miał przewagę niczym Merce ze swoich najlepszych lat, a chłop popełniał błąd za błędem. Tam był potencjał do wyrobienia sobie pitstopu przewagi i zgarnięcia tego punktu za FL tak czy inaczej, ale nie wyszło. 7 punktów odrobionych, czyli poniżej średniej, którą potrzebuje. Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września 1 godzinę temu, Chmielinski napisał(a): Samochód miał przewagę niczym Merce ze swoich najlepszych lat, a chłop popełniał błąd za błędem. Tam był potencjał do wyrobienia sobie pitstopu przewagi Bywało dużo więcej, np. 49s: https://www.formula1.com/en/results/2014/races/902/spain/race-result (+wiele niewidocznych przez Safety Car). Robił błędy bo cisnął zbyt mocno, zamiast oszczędzać: opony, silnik, hamulce itd. BTW. jak widać skrzydło nie daje tej przewagi. Jakoś Piastri nie miał przewagi i ledwo ciągnął niczym Perez, 42 sek straty, długo ciągnął za Mercami (nie mogąc korzystać z DRS). Perez to kierowca dnia: znakomita walka z Hulkiem oraz wspaniała z Sainzem o 10th, Sainz nie dał rady i zdobył najgorsze możliwe miejsce 7th po słabym wyścigu. Perez: "walczyłem z podskakiwaniem i miałem problemy z balansem" - owszem istotne kłopoty - jak zwykle. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Norris zrobił w pierwszym stincie ponad 25s (ok. połowy wyścigu). Potem zaczął się festiwal błędów. Skrzydło nie miało znaczenia, bo tu jeżdżą z inną konfiguracją. Mini DRS był w skrzydle na niski docisk. Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Pieknie RB sobie oszukuje z VCarb Jak Lando przegra mistrza o 1 pkt to Zak zatrudni pare osob zeby wyrzucili ludzi z FIA przez okno. Co do samego wyscigu tak nudny, ze w polowie zasnalem. Teraz 4 tygodnie przerwy nas czeka, sredniak wreszcie wylecial i miejmy nadzie Lawson pokaze,ze ma skill i dzieki temu poleci Perez po koncu sezonu. Wtedy Lawson -> RB a Hadjar -> VCarb 1 Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września 10 minut temu, Ryuk napisał(a): Jak Lando przegra mistrza o 1 pkt to Zak zatrudni pare osob zeby wyrzucili ludzi z FIA przez okno. W ramach wylania frustracji za własny brak decyzyjności? 1 Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września 7 minutes ago, Chmielinski said: W ramach wylania frustracji za własny brak decyzyjności? za to,ze ric sam powiedzial ze zrobil to zeby pomoc maxowi Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Spoko, wymówka gotowa. 10 punktów oddanych przez brak decyzji - I sleep 1 punkt zabrany przez Ricciardo - Real shit Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Nie wymowka gotowa ale serio jak kierowca mowi otwarcie ze atakowal FL zeby pomoc kierowcy w sister team to nie widzisz w tym problemu? Zgaduje, ze kochasz RB, Hornera i Maxi pad. Chcialbym zobaczyc meltdown gdyby Mercedes czy Mclaren mieli 2 team i kierowca z sister team powiedzial, ze pomogl Ham czy Nor ale hipokryzja fanow RB to nic nowego 2 Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września (edytowane) 3 minuty temu, Ryuk napisał(a): Nie wymowka gotowa ale serio jak kierowca mowi otwarcie ze atakowal FL zeby pomoc kierowcy w sister team to nie widzisz w tym problemu? Zgaduje, ze kochasz RB, Hornera i Maxi pad. Chcialbym zobaczyc meltdown gdyby Mercedes czy Mclaren mieli 2 team i kierowca z sister team powiedzial, ze pomogl Ham czy Nor ale hipokryzja fanow RB to nic nowego No specjalnego problemu nie mam, bo oglądam ten sport dłużej niż rok i rozumiem jak to wygląda. https://streamable.com/h75n8 Edytowane 22 września przez Chmielinski 1 Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września 1 minute ago, Chmielinski said: No specjalnego problemu nie mam, bo oglądam ten sport dłużej niż rok i rozumiem jak to wygląda. https://streamable.com/h75n8 Ja tez go ogladam dluzej niz rok. Standardowa odpowiedz, jak robi to moj team to nie mam problemu Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Widzę, że nawet nie chciało się w link kliknąć Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września 1 minute ago, Chmielinski said: Widzę, że nawet nie chciało się w link kliknąć No i czy ja gdzie napisalem ze to bylo ok? I tylko potwierdziles to co napisalem, RB robi nie ma problemu Mercedes cos robi? bol dupy Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września A dobra, widzę że jednak po prostu projekcja . Ja wiem jak ten sport działa, że takie rzeczy się zdarzały, zdarzają i będą zdarzać. Puszkę pandory z takimi zachowaniami otworzył nie Red Bull, czy Mercedes, a Ferrari długie lata temu. Można udawać, że to nieakceptowalne i wprowadzić martwy zakaz (patrz team ordery), albo można się pogodzić z tym, że zespoły mają między sobą relacje, w różnych zespołach jeżdżą kierowcy powiązani z innymi zespołami i takie rzeczy się będą zdarzać. A wracając do clou tematu, doszukiwanie się winy ewentualnej przegranej Lando o 1 pkt w tym manewrze kiedy McLaren oddał 10 pkt własnymi decyzjami to już srogie piguły. 1 Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września No skoro tak bylo, to po co zmieniac mega podejscie. RB i Horner pieknie potraktowali Ric jak dziwke a nawet gorzej. Nawet mu pozegnalnego weekendu nie dali. A tak go na poczatku kochali, i Horner kochal wbijac szpilke Zak'owi ze go tak zle potraktowali xD 1 Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września Bo tego nie da się zmienić. Chcesz zakazać chłopu zdobycia FL? Jak mówię z team orderami tak świetnie poszło, że są już legalne, bo zdali sobie sprawę z tego, że takiego zakazu nie da się kontrolować. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września ja wiem że Daniel może być najbardziej zły na siebie bo po prostu przegrał rywalizację z Yukim… ale smutny to jest widok i wkurwia mnie że w międzyczasie pewien parch może regularnie nie kwalifikować się do Q3 i rozpierdalac bolidy a potem wpierdoli makowca z meksykańskim sponsorem i ma miejsce w głównym zespole Cytuj
Ryuk 1 475 Opublikowano 22 września Opublikowano 22 września 27 minutes ago, MaZZeo said: ja wiem że Daniel może być najbardziej zły na siebie bo po prostu przegrał rywalizację z Yukim… ale smutny to jest widok i wkurwia mnie że w międzyczasie pewien parch może regularnie nie kwalifikować się do Q3 i rozpierdalac bolidy a potem wpierdoli makowca z meksykańskim sponsorem i ma miejsce w głównym zespole Taki ten sport. Stroll tez nie zasluguje na fotel a dalej jest, stary wlasnie zatrudnil jednego z lepszych jak nie najlpszych inzynierow w sporcie zeby zbudowac auto dla synka Jedyne co jest smutne w tej sytuacji to ze tak go Horner potraktowal. Przypominam jak Horner atakowal Zak bo ''zle'' Ric traktowali Cytuj
Moldar 2 248 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września 18 godzin temu, Ryuk napisał(a): za to,ze ric sam powiedzial ze zrobil to zeby pomoc maxowi Tak samo jak w kwalifikacjach się czasem kierowcy podciągają z innymi, wtedy też źle, czy już ok? W RB to oczywiście zawsze będzie śmierdzieć podwójnie, z uwagi na jednego właściciela. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września (edytowane) Z RIC przede wszystkim słabo, że odejście nie zostało normalnie ogłoszone, żeby dać się chłopu pożegnać tylko wszystko wiemy z plotek i słów między wierszami. No i że nie dali dojechać tych 6 wyścigów. W ogóle nie pamiętam kiedy ostatnio kierowca tego kalibru (mówiąc o całej karierze, niekoniecznie obecnej formie) został w taki sposób wywalony. Montoya w 2006? Rzadko się zdarza, żeby chłopa z kilkoma zwycięstwami na karku, o którym kiedyś mówili, że będzie mistrzem świata, wywalili jak ostatniego ogóra w środku sezonu. Edytowane 23 września przez Chmielinski Cytuj
Santi 29 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Villeneuve został wysadzony przez Kubicę w trakcie sezonu, a to był większy kaliber od RICa Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września 19 godzin temu, Chmielinski napisał(a): Bo tego nie da się zmienić. Chcesz zakazać chłopu zdobycia FL? 1. Tu chodzi o nielegalną pomoc, zapewne Visa jest też używana do nielegalnych testów bolidu dla RB żeby obejść limity. Na pewno do tego jest używany Perez jako królik doświadczalny (a kiedyś Kubica). 2. Da się to zmienić bardzo łatwo - przepisy, skoro nie był w TOP 10 to jego czas nie powinien być liczony. Ponadto jeśli ktoś zjedzie na 10 okrążeń przed końcem lub później to powinien być wykluczony z FL (wyjątki jak Red Flag). 55 minut temu, Chmielinski napisał(a): No i że nie dali dojechać tych 6 wyścigów. Podobno Lawson ma zagwarantowane 5 w kontrakcie na 2024. Skoro nie wyrzucili Pereza to dla Lawsona zabrakło miejsca, no to się znalazło. Teraz wyrzucanie Pereza to bezsens (2 wyścigi opanowane przez kibiców z Meksyku), no i to świetny królik by sprawdzić coś dla Maxa, punkty bez znaczenia bo i tak już przegrali konstruktorów. Cytuj
Patricko 1 398 Opublikowano 23 września Opublikowano 23 września Za Danielem nigdy nie przepadałem, uważam że to jeden z najbardziej przehajpowanych kierowców w stawce, a raczej był (hue hue). Mimo wszystko został potraktowany bardzo chujowo. Jaki by nie był, tak się po prostu nie robi. Pewnie przez cały hejt w sieci zrobią mu jakieś pożegnanie w fabryce czy coś i będą udawać wielkich przyjaciół. W biznesie nie ma litości, szczególnie w nastawionym na rywalizacje jak F1, ale są pewne granice. Dorosły chłop się prawie popłakał przed kamerami, no mega chujowo wyszło... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi