Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Patricko napisał(a):

do 30 kółka jeszcze coś tam się działo, potem już stypa. 

Wtedy Hamilton miał do wyprzedzenia Maxa (ok. 5 sek) i rzekomo straszną stratę do Leclerca (12.x+16.x+5 - to dużo więcej niż pitstop). Emocje też były czy Perezowi pozwolą wyprzedzić Tsunodę (Visa dużo bardziej potrzebuje 1 pkt, szczególnie tych 2 pkt od Hulka). Nie wiem czy dostał Team Orders, ale w innej sprawie Lawson już go grzecznie przepuścił (wcześniejszą agresywną walką na szkodę RB utrudnił sobie awans do RB).

Wyścig zgodny z oczekiwaniami (z komentarzy kierowców):

1. McLaren miał być słaby i był (tak mówił Lando, że ten wyścig Ferrari a następny ich), zaskoczenie że strata tak duża.

2. Hamilton mówił o walce o podium (ale nie wierzył w P2), co wydawało mi się kuriozalne - bo Ferrari jest poza zasięgiem (gdy straci 10-15 sek na wyprzedzaniu, w tym ustawieniu gdzie samo szybkie rozjechanie to 5-10 sek).

PS. Max wyjaśnił sprawę skrzydła, że Red Bull nie zapomniał, ale wcale nie zrobił (z powodu limitu wydatków).

Edytowane przez Arek_
Opublikowano
4 godziny temu, Arek_ napisał(a):

PS. Max wyjaśnił sprawę skrzydła, że Red Bull nie zapomniał, ale wcale nie zrobił (z powodu limitu wydatków).

może jakby Perez nie złomował całego auta co drugi wyścig to by mięli budżet na kolejny pakiet aero

Opublikowano
4 hours ago, gtfan said:

może jakby Perez nie złomował całego auta co drugi wyścig to by mięli budżet na kolejny pakiet aero

Helmut grozi, ze po Abu Dhabi bedzie z nim gadal.....pewnie o kontrakcie na kolejne 3 lata :dynia:

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, gtfan napisał(a):

może jakby Perez nie złomował całego auta

Mogli zastosować strategię Williamsa: czyli zbudować skrzydło dla Maxa a Perezowi nic (nie wystawić go przez 5 wyścigów czy zabrać części / bolid niczym Sierżantowi). PS. Tak w ogóle to budowałem te części w F1 Manager, nie wiem na ile to symulacyjne, ale pewnie w sporym stopniu i trwa długo, a zapasy są ograniczone.

Genialna strategia Maxa: "czy jeżdżąc tegorocznym samochodem McLarena, zdobyłby tytuł jeszcze wcześniej, Max nie wahał się z odpowiedzią: "Tak, znacznie wcześniej.""

Sprawdźmy:

1. znacznie to ile? 1 wyścig? nie. 2? Też raczej nie, ale niech będzie.

2. 4 wyścigi to 112 pkt (8 sprint)

3. Dodając ogromną przewagę RB w 5 pierwszych wyścigach mamy ok. 200 pkt

4. To wymaga wygranej o 200 pkt w 14 wyścigów czyli ok. 14 pkt na wyścig (a 11 pkt przy 154)

5. McLaren był najlepszy, ale nie zawsze bo liczyły się 4 zespoły Ferrari i Merc spokojnie z 6 razy

Podsumowując: nie wygrałby znacznie wcześniej, ani nawet teraz, może by wygrał w ostatnim wyścigu (bo McL robił sporo błędów, nie tylko Lando ze startu).

Edytowane przez Arek_
  • beka z typa 1
Opublikowano

No to mamy oficjalne potwierdzenie GM/Cadillac :)

A nieoficjalnie mowa jest o tym że pierwsze 2 lata pojadą z silnikiem Ferrari. Super.

Czekamy na więcej informacji :)

Opublikowano
21 godzin temu, Colin napisał(a):

Jak ktoś ma ochotę na F1 w Eleven to jest przyjemna promocja

Do kiedy? Bo mam ochotę na cały sezon (nie bez końcówki). No i czy są tam powtórki jak na F1 Pro? Dzięki temu mogę się spóźnić jak wczoraj (i oglądać ostatnie 3 minuty każdej sesji). Czy jak tydzień temu nie wstawać o 7:00

18 godzin temu, Patricko napisał(a):

Pan Pełez P16, jest progres. 

Jest (myślałem, że sam odpadnie). Leclerc mu zepsuł okrążenie, a on jemu. Czemu nikt nie dostał kary? Któryś musiał być winny.

Perezowi (i Astonowi) zawdzięczacie ciekawą walkę: Haas, Visa, Alpine o 4,2,1 pkt (a nie o 2,1) to o 133% więcej. Walkę do końca, bo McLaren może wygrać już jutro. Jest jak zapowiadał Lando i ten wyścig ich (poprzedni Ferrari), jeśli wmiesza się Mercedes to Ferrari może przegrać już teraz, ale nawet wygrana McL o 1 pkt daje aż 25 pkt na ostatni wyścig więc Ferrari nie ma wyjścia i musi wygrać już w niedzielę.

Opublikowano
2 godziny temu, Arek_ napisał(a):

Do kiedy? Bo mam ochotę na cały sezon (nie bez końcówki). No i czy są tam powtórki jak na F1 Pro? Dzięki temu mogę się spóźnić jak wczoraj (i oglądać ostatnie 3 minuty każdej sesji). Czy jak tydzień temu nie wstawać o 7:00

Jest (myślałem, że sam odpadnie). Leclerc mu zepsuł okrążenie, a on jemu. Czemu nikt nie dostał kary? Któryś musiał być winny.

niby tylko wczoraj i chyba dziś z tego co widziałem w ofercie. powinno jeszcze być. o jakości F1 pro czy chociaż viaplay to zapomnij :reggie: kupujesz po prostu kanały TV dostępne w appce. może w przyszłym roku czymś zaskoczą i zrobią jakiekolwiek vod chociaż trochę podobne do viaplay ale szczerze wątpię. 

Opublikowano

Sprzedawanie sie arabusa wyszlo F1 na ''dobre''. Kto by sie spodziewal

A defiant FIA president Mohammed Ben Sulayem has dismissed talk of turmoil within the governing body, and told Formula 1 drivers it is “none of their business” how he runs things.

Ben Sulayem has found himself under the spotlight recently in the wake of a host of high-level departures from the FIA – which has included F1 race director Niels Wittich.

Furthermore, he was also sent an open letter from the Grand Prix Drivers’ Association (GPDA), which demanded he start treating them like adults and asked for transparency about where the money from fines go.

https://www.motorsport.com/f1/news/ben-sulayem-tells-f1-drivers-how-he-runs-fia-is-none-of-their-business/10678286/

• Plusik 1
Opublikowano

no debile max. za byle głupotę srają żarem, machają flagami, wzywają szefów zespołu i ostrzeżenia. za to jak na środku głównej prostej leży duży niebezpieczny śmieć to ci wyrąbane, może sam się zdmuchnie. teraz przypomnieli sobie że mają SC pod oknem :facepalm:

Opublikowano

no Valterii się pewnie wkurwił i najechał. Jedyne miejsce gdzie można wyprzedzać a tam lusterko i podwójna żółta przez 4-5 okrążeń. To równie dobrze mogliby skończyć wyścig.  Tak to 2 samochodom popsuli wyścig swoją chujową decyzją, zamiast usuąc jedno lusterko to teraz sprzątają milion części.....