Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Forza Ferrari, dzielnie bronili podium przed evil Dżordżem, a nawet Forza Lewis, a co - wróg mojego wroga jest moim przyjacielem. Maxowi karny kutas się należy, dopiero co chwaliłem za spinkę z Dżordżem, przytaknąłem na ewentualny następny jego sezon w dominującym bolidzie Red Bull, a on takie szopki robi, i w ostatnim wyścigu oddaje Dżordżowi dwa miejsca za free. Podobało mi się jak dziadek Hamiltoniarz dojechał Dżordża, ta cała gonitwa za nim.

Dobry komentarz Piastriego w radio na sytuację z początku wyścigu.

Opublikowano
1 hour ago, Chmielinski said:

W sumie nie ma co się po tobie spodziewać czytania ze zrozumieniem. Nie - w 1958 mistrzostwo kierowców rozstrzygnęło się dopiero w ostatnim wyścigu.

Zapytalem chatgpt :dynia: wiec z tymi prywatami to sobie daruj. 

• beka z typa 1
Opublikowano

następny sezon będzie kozak, Hamilton w Ferrari, wewnętrzna walka Lando z Oscarem, nawet George może się włączyć do walki o tytuł, czyli potencjalnie aż 6 kierowców w walce o majstra. No i jak będzie siię prezentował Aston Martin.     

Opublikowano

W Astonie kolejny sezon raczej na straty. Newey wchodzi dopiero w marcu no i jest tam po to, żeby pracować nad bolidem na 2026, więc Alonso będzie się dalej wściekał. Merc cholera wie w sumie - po euforii w połowie sezonu okazuje się, że cały czas są w tym samym miejscu, jedynie w niskich temperaturach dają radę, a w większości wyścigów po letniej przewie było przeciętnie. Ja bym stawiał jednak na jeszcze mocniejszego McLarena - kończą sezon najmocniejsi, do końca roku nadal mają alokację CFD i tunelu aero dla 3. miejsca w konstruktorach, więc start sezonu powinien być tym razem mocny. Red Bull za to nadal ma alokację liderów, więc trudniej będzie im odbić.

Opublikowano

Jeszcze Gąsiorowski, a resztę niech sobie darują. 

sezon pełen wrażeń. Nie tak magiczny jak 2021 ale mieliśmy ciekawą rywalizację i spory miks zwycięzców. 

W końcu ktoś przełamał dominację Mercedesa oraz Red Bulla i poznaliśmy mistrza świata jadącego 3 bolidem w stawce. Przyszły rok zapowiada się ciekawie. 

Opublikowano

Oby tylko Sokół więcej komentował, bo to gość, który ma tam jakąś konkretną wiedzę i potrafi ją przekazać. Z tego co pamiętam to na Eleven wolał biegać za kierowcami po paddocku niż komentować. 

Opublikowano
35 minut temu, Moldar napisał(a):

Jeszcze Gąsiorowski, a resztę niech sobie darują. 

Jermakow pewnie też wróci. Reszta pewnie uzależniona będzie od tego czy będą robili studia i analizy czy nie. 

Opublikowano
Godzinę temu, gtfan napisał(a):

Jermakow pewnie też wróci.

Już wolałbym Aldonkę ;), jakoś Jermakow najmniej mi pasuje z całego tego towarzystwa. 

Opublikowano

Olśniło mnie: Bottas Kick Sauber Ferrari.

W całym sezonie 0 pkt karnych, a ostatni wyścig aż 5 (2+3).

1. Tydzień temu wjeżdża w lusterko (ślepy czy co? owszem musiał będąc dublowanym, leżało długo, wszyscy mieli info przez radio) - bardzo korzystnie dla Ferrari, a włoska firma Pirelli ściemnia, że to zbieg okoliczności że 2 opony pękły (tak jakby 20 pękało co wyścig).

2. Teraz ładuje się na chama w Kevina (też Ferrari by nikt się nie czepiał) by wywołać Safety Car niezbędny dla Ferrari (zwykle na 90% w takiej sytuacji jest, a przy takiej chamówie w 99%, ale cudem uszkodził za mało).

Coś za dużo tych zbiegów okoliczności. Dużo bardziej podejrzane niż sprawa Alonso Piquet.

• beka z typa 1