D.B. Cooper 3 079 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca 1 godzinę temu, Patricko napisał(a): Piękny test dla młodziaków, chyba Mercedes dokonał dobrego wyboru, a reszta to się jeszcze okaże. Lawson, Hadjar i Doohan bardzo słabo. A co ten młodzik Mercedesa takiego pokazał, że już wiemy że to dobry wybór? W kwalifikacjach w równych warunkach nie wszedł do q3. Wysokie miejsce w wyścigu to raczej zasługa szalonego wyścigu i tego, że się nie rozjebał. Hadjar bardzo słabo? No słabo jak nawet okrążenia nie przejechał bo się rozdupcył na rozgrzewkowym. Za to w w kwalifikacjach otarł się o q3. Poczekajmy jeszcze chociaż do trzeciego weekendu z rozdawaniem nagród dla najlepszego i najsłabszego debiutanta. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano 16 marca Opublikowano 16 marca Obejrzałem sobie highlights- widać działo się, z tego co pokazali. Oby za tydzień było podobnie. Cytuj
Artur_K 246 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca (edytowane) Jak na początek sezonu było nieźle, człowiek się nie nudził przynajmniej. Że McLareny są mocne to już wiemy, ale na ostateczny układ sił trzeba poczekać na jakiś bardziej miarodajny wyścig i równe warunki. Bo Australia sama w sobie jest nietypowa a do tego jeszcze pogoda zrobiła swoje. Edytowane 18 marca przez Artur_K 1 Cytuj
Arek_ 23 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca Już się dobierają do McLarena: https://sportowefakty.wp.pl/formula-1/1178493/nagla-zmiana-przepisow-w-f1-zmieni-uklad-sil (choć to nie dotyczy tylko McL). Jak widać zmiana miała być od czerwca, a tu nagle niemal z dnia na dzień. Nie jest to dziwne, bo po rewelacyjnym sezonie 2024 gdy 7 kierowców walczyło i wygrywało w 2025 szykowały się 24 wygrane McL. Owszem Merc Ferrari i RB by walczyli dalej inni też, ale kibole patrzący tylko na wygranych by się bardzo nudzili. Na tym tracą wszyscy: inne zespoły, właściciele F1, FIA, tylko McL zyskuje więc nie dziwne, że chcą ich wykończyć (a dokładniej zepchnąć do walki 4 zespołów, a nie Lando vs Oscar). Cytuj
suteq 375 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca W dniu 16.03.2025 o 13:45, D.B. Cooper napisał(a): A co ten młodzik Mercedesa takiego pokazał, że już wiemy że to dobry wybór? W kwalifikacjach w równych warunkach nie wszedł do q3. Wysokie miejsce w wyścigu to raczej zasługa szalonego wyścigu i tego, że się nie rozjebał. Nie wiem czy pamiętasz ale Antonelli miał rozjebany spód samochodu gdzie tracił bodajże 0,3s na okrążeniu. Nie żebym wieszczył że on jest jakimś objawieniem ale z wydawaniem wyroków poczekałbym tak ze 2 kolejne GP. Niemniej jak na oficjalny debiut to zaprezentował się w wyścigu świetnie zaczynając z P16 a kończąc na P4. Cytuj
Chmielinski 214 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 2 godziny temu, suteq napisał(a): Nie wiem czy pamiętasz ale Antonelli miał rozjebany spód samochodu gdzie tracił bodajże 0,3s na okrążeniu. W tym miejscu warto dodać, że to on go rozjebał. No, ale sam wyścig pojechał bardzo dobrze - takie warunki na debiut i w zasadzie brak błędów zasługuje na uznanie. Cytuj
D.B. Cooper 3 079 Opublikowano 18 marca Opublikowano 18 marca 3 godziny temu, suteq napisał(a): Nie żebym wieszczył że on jest jakimś objawieniem ale z wydawaniem wyroków poczekałbym tak ze 2 kolejne GP. No tak właśnie napisałem. Cytuj
Luqat 1 002 Opublikowano czwartek o 10:19 Opublikowano czwartek o 10:19 EJ nie żyje https://f1wm.pl/news/56715 Ostatnio w podcaście wyglądało na to, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Tak wynikało z tego co mówił. RIP Eddie Cytuj
mitra 1 838 Opublikowano czwartek o 19:39 Opublikowano czwartek o 19:39 W dniu 18.03.2025 o 15:09, Arek_ napisał(a): Już się dobierają do McLarena: https://sportowefakty.wp.pl/formula-1/1178493/nagla-zmiana-przepisow-w-f1-zmieni-uklad-sil (choć to nie dotyczy tylko McL). Jak widać zmiana miała być od czerwca, a tu nagle niemal z dnia na dzień. Nie jest to dziwne, bo po rewelacyjnym sezonie 2024 gdy 7 kierowców walczyło i wygrywało w 2025 szykowały się 24 wygrane McL. Owszem Merc Ferrari i RB by walczyli dalej inni też, ale kibole patrzący tylko na wygranych by się bardzo nudzili. Na tym tracą wszyscy: inne zespoły, właściciele F1, FIA, tylko McL zyskuje więc nie dziwne, że chcą ich wykończyć (a dokładniej zepchnąć do walki 4 zespołów, a nie Lando vs Oscar). Tylne skrzydła miały nowe restrykcje od początku tego sezonu, teraz wydają dyrektywę, że nie może być większa przestrzeń między tylnym skrzydłem a klapą niż 0,5 +/- 0,25 mm. Regulacje odnośnie przedniego skrzydła dopiero od GP Catalunya. Cytuj
Artur_K 246 Opublikowano piątek o 08:38 Opublikowano piątek o 08:38 (edytowane) No to niespodziewanie się potoczyły te kwalifikacje do sprintu. Ciekawe ile w zanadrzu miał Norris, gdyby nie błąd? Po wynikach o żadnej dominacji nie może być mowy, zobaczymy co pokaże jutro. Edytowane piątek o 17:09 przez Artur_K ort Cytuj
Patricko 1 471 Opublikowano piątek o 14:35 Opublikowano piątek o 14:35 Checo po zobaczeniu wyników Lawsona: 3 Cytuj
Luqat 1 002 Opublikowano piątek o 14:35 Opublikowano piątek o 14:35 (edytowane) Pokaże, jeśli już. Pokarze to może jego, za dwa błędy na obu okrążeniach w SQ3. Sam sobie winien, bo w pierwszym i drugim sektorze był fioletowy i nawet gdyby nie był najszybszy w ostatnim, to mógł spokojnie walczyć o PP, a w najgorszym razie pierwszy rząd. Zobaczymy jutro w wyścigu jak sobie poradzi i na co stać Maclarena na tym torze, ale podejrzewam, że Piastri będzie walczył o zwycięstwo i bardzo dobrze. Natomiast w głównych kwalach sądzę, że Lando się ogarnie i pojedzie po pierwsze pole startowe. Gratulacje dla Hamiltona, bo nie spodziewałem się tego w żadnym wypadku. Tak samo Max, który jak zwykle wyciągnął wynik ponad normę i tylko o milisekundy przegrał z Lewisem. Śmietanka jak zawsze wypływa na wierzch. Edytowane piątek o 14:36 przez Luqat Cytuj
Kaczi 853 Opublikowano sobota o 02:57 Opublikowano sobota o 02:57 (edytowane) Jestem, pewnie na kwali nie wstanę, ale troche ściągania będzie Edytowane sobota o 02:58 przez Kaczi Cytuj
Artur_K 246 Opublikowano sobota o 06:43 Opublikowano sobota o 06:43 Taka miała być dominacja McLarena że każdy inny wynik niż ich wygrana zaskakuje. Że Lando, znowu nie ogarnął w walce na początku to zero zdziwienia, ale jak już Piastri wyprzedził Ver to myślałem że zje Ferrari a tu niespodzianka, Lewis dopiero wtedy podkręcił tempo. Leclerc na ostatnim okrążeniu wyglądał jak by na świeżych softach wyjechał! Oby tak dalej, to sezon może jednak będzie ciekawszy niż się zapowiadał. Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano sobota o 07:00 Opublikowano sobota o 07:00 Kwale F1 do śniadania. Nie pamiętam kiedy ostatnio je oglądałem. Cytuj
suteq 375 Opublikowano sobota o 08:11 Opublikowano sobota o 08:11 Lawson ostatni Jeszcze zaraz po tym zrobili zbliżenie na Marko xddd Ależ on się musi gotować, pięknie widzieć. Zajebiscie za to Yuki i Hadjar, oby w wyścigu jeszcze zapunktowali. Cytuj
Santi 34 Opublikowano sobota o 10:35 Opublikowano sobota o 10:35 Jeszcze ze trzy wyścigi Lawsona i papa, a Yuki wchodzi za niego, tak będzie XD Cytuj
Patricko 1 471 Opublikowano sobota o 12:33 Opublikowano sobota o 12:33 Spoko sprint, cały czas coś się działo. W wyścigu będzie najistotniejsze oszczędzać opony, bo jak widać padają szybciutko tutaj. Oby tylko nie przerodziło się to na konwój od startu do mety. W kwali Lawson tragedia, nie chce go już dobijać, ale ktokolwiek go zmieni też nie będzie w wiele lepszej sytuacji. Nowy bolid, nowy zespół, zupełnie nowe ustawienia, to rzadko kiedy się udaje w środku sezonu. Ja bym widział taką zmianę jedynie z zapewnieniem umowy na kolejny sezon bo przejść do "lepszego", żeby obstawiać tyły to nie jest jakiś super deal. Toro Rosso piękna forma, aż dziwne. Chłopaki wyciskają co się da. Jeszcze niech tylko w wyścigu przełoży się to na dobry wynik i weekend udany. Cytuj
Arek_ 23 Opublikowano sobota o 12:41 Opublikowano sobota o 12:41 21 godzin temu, Luqat napisał(a): Natomiast w głównych kwalach sądzę, że Lando się ogarnie i pojedzie po pierwsze pole startowe. Idą drogą Red Bulla - bardzo szybki bardzo trudny do prowadzenia (Lando tak mówił). Stąd taka kupa błędów. O zmianie regulacji było na Dziel Pasję dokładniej. I to naprawdę zmiana nagła (miało być od czerwca), na czym oberwały Alpine i McL, ale tylko Alpine się przyznało. 5 godzin temu, PiotrekP napisał(a): Kwale F1 do śniadania. Nie pamiętam kiedy ostatnio je oglądałem. U mnie sprint i kwalifikacje do śniadania. Kwalifikacje sobie skracam włączając od ok. 1-2 minuty przed końcem Q1 Q2 Q3 (czyli po ok. 3-4 minuty + wywiady, z 15 minut). 1 godzinę temu, Santi napisał(a): Jeszcze ze trzy wyścigi Lawsona i papa, a Yuki wchodzi za niego, tak będzie XD Lepiej wyrzucić Maxa. Ciekawe czy Red Bull nie jest gorszy od Racing Bulls (dla drugiego na pewno - Pereza czy Lawsona, dla Albona i Gasly-ego nie - tylko dlatego, że wtedy pierwszy zespół dużo miał większą przewagę). Może niech Racing Bulls wystawi 3 bolidy, jeden malując w barwy Red Bulla :) Cytuj
Kaczi 853 Opublikowano niedziela o 06:58 Opublikowano niedziela o 06:58 w tym sezonie ramówka sky F1 jest naprawdę dobra. Dzień dobry i udanego wyścigu wszystkim 1 Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano niedziela o 07:01 Opublikowano niedziela o 07:01 Też mam nadzieję na taki wyścig, bo budzik niefajnie mnie wyrwał ze snu Cytuj
Kaczi 853 Opublikowano niedziela o 07:57 Opublikowano niedziela o 07:57 nie spodziewałem się że Lawson będzie taki tragiczny Cytuj
PiotrekP 2 170 Opublikowano niedziela o 08:04 Opublikowano niedziela o 08:04 Stawka znowu podzielona, pierwsza szóstka i pozostali. Zbyt wiele się niestety nie dzieje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi