Opublikowano sobota o 17:561 dzień no to się sam pozamiatał Lando. Ale onboardy z tego toru to jest sztos
Opublikowano sobota o 18:111 dzień Max ładnie wykręcił, szkoda mi trochę Russela. Zobaczymy co jutro Norris zrobi.
Opublikowano sobota o 18:131 dzień start będzie kluczowy, zwłaszcza na tym torze oraz Safety Car jeśli jakiś będzie
Opublikowano sobota o 21:331 dzień Świetne i wyrównane kwalifikacje. Ciekawe jak te osiągi przełożą się na tempo wyścigowe. Lando mi akurat nie szkoda, ściana na własne życzenie.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Takie pytanko- apka elevenu na tv (samsung)- też macie ustawioną "niską" jakość obrazu, pomimo że klikacie na "full hd" i ogólnie tak to wygląda? Teraz na to zerknąłem i zauważyłem.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Ja nie wiem jak to Leclerc robi ale całkiem się trzyma na tych mediumach
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Autor Norris też ładna reaktywacja. Oskar naprawdę imponuje spokojem i egzekucją założeń. nie wiem czy to zdrowe tak wszystko zamrażać w sobie (kiedyś to jebnie) ale chłop ma naprawdę chłodną głowę.ja wiem że w tym sporcie trzeba też być cwaniakiem ale Max zaczyna mnie już wkurwiać z tymi divebombami byleby nos był z przodu. na multi w gierce fajnie ale takie chamskie intencjonalne olewanie limitów toru i zyskiwanie dużej przewagi powinno być mocniej karane.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 16 godzin temu, Colin napisał(a):olewanie limitów toru i zyskiwanie dużej przewagi powinno być mocniej karane.Nie tak dużej, a kara za to to 10 sekund (tyle dostał Lawson z d*), święta krowa Max tylko 5 sek (że po starcie).Nie wiem skąd taka kara dla Lawsona, miał cały bolid przed rywalem i to dosłownie, a nie z boku, jedynie odrobinkę się nie zmieścił (gdy Max drastycznie i nie miał szans lepiej nawet gdyby Oscar zwolnił do 0 km/h w 0,001 s). To, że się nie zmieścił nie wynikało z wyprzedzania, gdyby mocniej zahamował też by się utrzymał tracąc 0,1 s. Nie pamiętam nazwiska, ale to Niemiec kiedyś ścinał szykany na chama nie zyskiwał przewagi (miejsca) bo był z przodu, ale przecież zyskiwał 1-2 sek i dostawał 0 kary.Sensacja tego wyścigu to różnice (tydzień temu też tak było, ale ponieważ 3 rodzaje opon więc niemiarodajne):-przewaga ok. 1 sek / okr nad środkiem stawki Williams, RB-przewaga ok. 2 sek / okr nad końcówką.PS. Ciekawe czy Alonso da radę pokonać potężnego Strolla 10 pkt w tym sezonie (durny deszczowy wyścig sfałszował wyniki więc Alonso i Racing B wyszli na tym marnie).
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor 43 minuty temu, Arek_ napisał(a):Nie tak dużej, ile miał przewagi po 3 okrążeniach, 2,5-3 sekundy? tyle na czysto potrafi wyścig ustawić więc taki boost na dzień dobry to dużo.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ale to scierwo z Redbulla słabe psychicznie, ściąć pierwszy zakręt i decyzje o oddaniu pozycji pozostawic sedziom. Ewidentny gnój z Verstapena. Mnie to najbardziej wkupipiło w tym sezonie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. https://www.facebook.com/share/v/18iqm8yhRu/?mibextid=wwXIfrW F1 to nudy …
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 hour ago, darkos said:Ale to scierwo z Redbulla słabe psychicznie, ściąć pierwszy zakręt i decyzje o oddaniu pozycji pozostawic sedziom. Ewidentny gnój z Verstapena. Mnie to najbardziej wkupipiło w tym sezonie.Max to genialny kierowca, ale za dużo cwaniakuje. To już nie pierwszy raz jak zanurkował w zakręt, gdzie potem się tłumaczy że rywal nie był wyraźnie przed nim. Dobrze że dostał karę, może się nauczy na przyszłość.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Nie nauczy, ego ma wyjebane w kosmos i zawsze będzie zgrywał ofiarę w takich sytuacjach. Do pełnego bingo brakuje aby odwalił Hamiltona po przegranym mistrzostwie z 2021. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez suteq
Opublikowano 47 minut temu47 min 3 godziny temu, Colin napisał(a):ile miał przewagi po 3 okrążeniach, 2,5-3 sekundy? tyle na czysto potrafi wyścig ustawić więc taki boost na dzień dobry to dużo.Jakie 2,5-3s? Przecież on tam był ledwo sekundę z przodu, potem SC i znowu okolice DRS. 2,5-3s to miał jak zjeżdżali do pitów. Kara słuszna i dość dotkliwa, bo gdyby oddał pozycję byłaby jakaś szansa na walkę o zwycięstwo, a tak to po zawodach.