nikt 42 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 (edytowane) A to jaką inną karę miał dostać Max skoro odpadł z wyścigu? Kar czasowych raczej nie mógł dostać. Poziom głupoty tych co się cieszą że kierowca omal nie stracił życia (nieważne czy się mu kibicuje czy nie) i robienie sobie z tego tapet nawet nie skomentuję. Poziom polskich kiboli i nic więcej. Edytowane 13 września 2021 przez nikt Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Już od dłuższego czasu jestem zdziwiony tą sympatią do Maxa. Jeden i drugi są siebie warci. Śledzę teraz tą rywalizację bo po prostu jest ciekawa. Ale żebym komuś kibicował z tej dwójki? Meh... Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 (edytowane) 24 minuty temu, nikt napisał: A to jaką inną karę miał dostać Max skoro odpadł z wyścigu? Kar czasowych raczej nie mógł dostać. Poziom głupoty tych co się cieszą że kierowca omal nie stracił życia (nieważne czy się mu kibicuje czy nie) i robienie sobie z tego tapet nawet nie skomentuję. Poziom polskich kiboli i nic więcej. Nie lubie tego chuja i tyle. Nic mu nie jest, jakby nie było HALO to by było po chłopie więc nie rozumiem tego pierdolenia i tego, że prawie stracił życie. Halo jest od tego żeby było bezpiecznie - i było. Klaun Grosjean prawie sie spalił i nikt nie robi sobie tapet bo naprawdę był blisko śmierci. Tutaj Lulu był bezpieczny więc sory ale uważam że te żarty i tapety nie są nieludzkie i kibolskie. Na Reddicie nawet lata mem z bieżnikiem zamiast włosów więc sie tak nie denerwuj. @Aleks Miałem Maxa za patusa, niedojrzałego szczekacza ale kibicuję Maxowi odkąd dostrzegłem plugawość hipokryty Hamiltona, na dodatek jego dominacja była na tyle ogromna, że odbierała radoche z oglądania F1. Fajnie gdy jest rzeczywista walka o tytuł, taka jak jest właśnie teraz z Verstappenem. Edytowane 13 września 2021 przez Kron997 Cytuj
nikt 42 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Widzę tylne koło bolidu F1 na kasku/głowie kierowcy. Co w tym jest takiego śmiesznego? I też go nie lubię. Kibicuję Maxowi prawie że od początku jego kariery. Wracając do mojego pytania. Jaką inną karę można dać kierowcy gdy ten odpada z wyścigu? Punkty karne to przecież nie kara. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 No cóż jeśli faktycznie coś by mu się stało w tej kolizji to nikt normalny by sobie tapet z tego nie robił. Lewisowi jest cały i zdrowy więc nie wiem o co te nerwy A zdjęcie ładne i niecodzienne. Jak miałem to na tapecie, a Romek prawie zgarnął wtedy Alonso to też nieładnie i powinienem na boże narodzenie dostać rózgę od Mikołaja? Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Teraz, Aleks napisał: Już od dłuższego czasu jestem zdziwiony tą sympatią do Maxa. Jeden i drugi są siebie warci. Śledzę teraz tą rywalizację bo po prostu jest ciekawa. Ale żebym komuś kibicował z tej dwójki? Meh... Po prostu fani mają dość wieloletniej dominacji, i to jest zrozumiałe. Jakby na miejscu Maxa był teraz Seb, większość kibicowała by Niemcowi....mimo że w czasach dominacji Red Bulla byli przeciw Sebowi ;-) Tu nie chodzi tyle o sympatię do Maxa czy niechęć do Lewisa a raczejno wieloletnią dominację 1 gościa. Cytuj
nikt 42 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 Nie, spoko. Widzę że temat podobny do tego co się zowie Console Wars. Pozdro. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 1 minutę temu, Magik napisał: Po prostu fani mają dość wieloletniej dominacji, i to jest zrozumiałe. Jakby na miejscu Maxa był teraz Seb, większość kibicowała by Niemcowi....mimo że w czasach dominacji Red Bulla byli przeciw Sebowi ;-) Tu nie chodzi tyle o sympatię do Maxa czy niechęć do Lewisa a raczejno wieloletnią dominację 1 gościa. Dominacja to jedno, ale wielu osobom po prostu nie podoba się wciąganie polityki i wojenek światopoglądowych do sportu, co Hamilton z rozmysłem czyni od kilku lat. 1 Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 2 minuty temu, nikt napisał: Nie, spoko. Widzę że temat podobny do tego co się zowie Console Wars. Pozdro. Myślę że żywa dyskusja to coś innego niż szambo w CW. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 7 minut temu, Magik napisał: Po prostu fani mają dość wieloletniej dominacji, i to jest zrozumiałe. Też mam dość i tutaj zgoda. Ale mam w pamięci obrazki kiedy to Max rozpychał się łokciami, był arogancki i to nie pozwala mi trzymać za niego kciuki. 'Jedynie' pozostaje cieszę się na tą świetną rywalizację obu kierowców. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 13 września 2021 Opublikowano 13 września 2021 2 godziny temu, Kron997 napisał: za mocna kara jak na fakt że Max również odpadł z wyścigu Tak jak pisałem wcześniej - kara jest dostosowana do przewinięcia a nie do jego konsekwencji. Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 17 września 2021 Opublikowano 17 września 2021 W dniu 13.09.2021 o 00:10, szejdj napisał: Do wszystkich narzekających na 10 sekund dla Hamiltona na Silverstone przypomnę tylko, że kary w F1 stosowane są na podstawie wykroczenia a nie jego skutków. Zgadza się i to jest głupie, w drugą stronę też by było (trafię cię siekierą w łeb dożywocie, spudłuję o 1 mm nic się nie stało). Przestępca musi dostać większą karę niż ofiara. W dniu 13.09.2021 o 10:24, nikt napisał: A to jaką inną karę miał dostać Max skoro odpadł z wyścigu? Kar czasowych raczej nie mógł dostać. Właściwe kary to (oczywiście regulamin jest inny): 1. dla Maxa +10 miejsc, 5 pkt do licencji 2. dla Hamiltona za Silverstone (i potem Bottasa): -przepuścić Maxa za nielegalnie zyskaną pozycję (czyli realnie stać na poboczu końca wyścigu) -2 pkt do licencji -naprawa silników Red Bulla (od biedy może płacić RB, ale kasa jest odliczana z limitu Merca) -za cofnięcie RB o 10 miejsc takie same 10 miejsc dostaje Merc (bo to Merc zniszczył te silniki). Póki co Mercedes jest do przodu, a te nieuwzględnione straty z winy Merca powodują, że będzie gorzej. PS. u konstruktorów RB stracił 8 pkt (-5 zamiast +3) z własnej winy i głupiego nie oddania pozycji. Kary zachęcają by się Max i Ham pozabijali, a czasem mało groźne wypadki mają duże skutki (np. Kubica czy Gassly - ledwo drasnął). Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 18 września 2021 Opublikowano 18 września 2021 Pytanie nie na temat - jakaś polska stacja TV emituje Nascar? Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 18 września 2021 Autor Opublikowano 18 września 2021 1 godzinę temu, Kron997 napisał: Pytanie nie na temat - jakaś polska stacja TV emituje Nascar? Motowizja Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 Czyli prawdopodobna powtórka ze Spa Cytuj
Patricko 1 397 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 Niech to od razu przesuną albo odwołają, bo takiej szopki jak ostatnio to nie zniosę. Cytuj
Chmielinski 212 Opublikowano 22 września 2021 Opublikowano 22 września 2021 No jakoś wczoraj wrzucali na reddicie zdjęcia to była tam dosłownie powódź. Cytuj
Kaczi 821 Opublikowano 25 września 2021 Opublikowano 25 września 2021 (edytowane) 3 trening odwołany, coś mi sie wydaje że zapowiada sie na kolejne SPA Edytowane 25 września 2021 przez Kaczi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi