Sedrak 768 Opublikowano 29 lutego 2016 Opublikowano 29 lutego 2016 Ja mam w ustawieniach tylko "własny " do wyboru. Cytuj
izon 995 Opublikowano 1 stycznia 2017 Opublikowano 1 stycznia 2017 Witam, czy ktoś mógłby podać sensowne ustawienia ale dla telewizorów w serii W809C? (wersja z androidem) Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Witam, czy ktoś mógłby podać sensowne ustawienia ale dla telewizorów w serii W809C? (wersja z androidem) Zdecydowanie polecam tę które podał Oldboy jakieś 2-3 strony wstecz. Cytuj
izon 995 Opublikowano 4 stycznia 2017 Opublikowano 4 stycznia 2017 Witam, czy ktoś mógłby podać sensowne ustawienia ale dla telewizorów w serii W809C? (wersja z androidem) Zdecydowanie polecam tę które podał Oldboy jakieś 2-3 strony wstecz. Jeszcze z nimi pokombinuje, oczy mnie bolą bo po 5 minutach na tych ustawieniach. Cytuj
mlody23 26 Opublikowano 4 stycznia 2017 Opublikowano 4 stycznia 2017 Włącz czujnik światła. Ja jeszcze ustawiłem czerń na40-45 i dostosowanie czerni na Duże. Cytuj
malin1976 110 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Czujnik światła się na dzień dobry wyłącza . Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 27 stycznia 2017 Opublikowano 27 stycznia 2017 65W855C mam już 1,5 roku, bawiłem się ustawieniami naprawdę długo i teraz ostatecznie zmieniam na te: Tryb obrazu: kino proCzujnik światła: wyłJakość⦁ Jasność: 18⦁ Kontrast: 95⦁ Gamma: -2⦁ Poziom czerni: 48⦁ Dostosowanie czerni: wył⦁ Zaawansowane zwiększenie kontrastu: wyłNasycenieNasycenie: 52⦁ Odcień: 0⦁ temperatura barw: Ekspert 1⦁ zaawansowane Temperatura barwowa:⦁ Wzmocnienie R: -2⦁ Wzmocnienie G: -6⦁ Wzmocnienie B: -1⦁ Przesunięcie R: -1⦁ Przesunięcie G: 0⦁ Przesunięcie B: -3Czystość Ostrość: 55⦁ Tworzenie realizmu: Ręczne ⦁ Rozdzielczość: 45⦁ Redukcja losowych zaliczeń: wył⦁ Cyfrowa redukcja zaliczeń: wyłPłynnośćMotionflow: Własny⦁ Płynność: 2 ⦁ Jasność: 1⦁ Tryb kliszy: Duża Są to ustawienia polecane na forum HDTV z jakiegoś tam francuskiego portalu i są naprawdę za.je.bi.ste! Zmieniłem tylko motionlow na standard (żeby zbić nieco lag), nasycenie na 55 i kombinuję z jasnością, bo obraz wydaje mi się ciut ciemny, ale muszę jeszcze przetestować. Uważam że te ustawienia powinny być defaultowe i tylko minimalna zmiana wg własnych potrzeb wyciśnie z tego TV najlepsze fullHD jakie widział człowiek :) Polecam! 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 stycznia 2017 Opublikowano 27 stycznia 2017 Przy takiej jasności i opisie to są ustawienia do grania wieczorem albo w nocy aby uzyskać dobrą jakość czerni, do słonecznego salonu i oglądania tv na codzień pewnie średnio się nadadzą. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 27 stycznia 2017 Opublikowano 27 stycznia 2017 Wiadomo że gram i oglądam filmy tylko po ciemku, jeśli w dzień to rolety. Cytuj
izon 995 Opublikowano 28 stycznia 2017 Opublikowano 28 stycznia 2017 (edytowane) Wiadomo że gram i oglądam filmy tylko po ciemku, jeśli w dzień to rolety. Ale to chyba do filmów? Bo w grach to nic nie widać na tych ustawieniach, Wiedźmin w ciemnych lokacjach niegrywalny. Polecam te ustawienia: http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/w800c/settings na samym dole polecają jedynie, żeby pod kątem PS4 zmienić na tryb gra i podkręcić jasnosć na maksa. Ustawienia są świetnie, sprawdzają się o każdej porze, a co najważniejsze kolory są pięknie odwzorowane, Edytowane 28 stycznia 2017 przez izon Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 28 stycznia 2017 Opublikowano 28 stycznia 2017 (edytowane) Jesteś pewien, że czujnik światła WYŁĄCZYŁEŚ? Bo przy włączonym faktycznie obraz jest ciemny, przy wyłączonym to bajka na tych ustawieniach. Jasność jednak zostawiam, a zmieniłem tylko nasycenie na 55 i motionflow dałem na własny- głądkość na 3 i czystość na 1. Minimalnie większy lag niż przy wyłączonym motionflow, praktycznie niezauważalny. Dalej polecam te ustawienia :-) Edytowane 12 kwietnia 2017 przez _daras_ Cytuj
izon 995 Opublikowano 28 stycznia 2017 Opublikowano 28 stycznia 2017 Szczerze, przy identycznie ustawionych parametrach na Cinema i Gra nie widzę różnicy. Potestowałem i doszedłem do tego, że w Twoich ustawieniach nie pasuje mi temperatura barw - ekspert 1. Po prostu te kolory są dla mnie mdłe, na neutralnych gra dostaje boosta, choć może tym kolorom jest dalej do naturalnych. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 28 stycznia 2017 Opublikowano 28 stycznia 2017 @ daras Ustawienia dramat do pokazania grafy w grach. Do filmów ok. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 Kyo- pokaż swoje ustawienia. A spróbujcie jeszcze tych ustawień: Tryb obrazu: kino proCzujnik światła: włączonyJakość⦁ Jasność: 30⦁ Kontrast: 95⦁ Gamma: -2⦁ Poziom czerni: 45⦁ Dostosowanie czerni: wył⦁ Zaawansowane zwiększenie kontrastu: wyłNasycenieNasycenie: 70⦁ Odcień: 0⦁ temperatura barw: Ciepłe zaawans. temp. barw- defaultowe Czystość Ostrość: 55⦁ Tworzenie realizmu: Ręczne ⦁ Rozdzielczość: 45⦁ Redukcja losowych zaliczeń: wył⦁ Cyfrowa redukcja zaliczeń: wyłPłynnośćMotionflow- standardowe Dajcie znać co o tym sądzicie konkretnie pod gry. Cytuj
izon 995 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 A mi się wydaję, że jako baza rzeczywiście najlepsze są ustawienia OldBoya. Przesadą jest maksowanie jasności i kontrastu bo przekłamania w kolorach są ewidentne, ale delikatne pozmienianie tych ustawień pod własne potrzeby pozwala wycisnąć z gier najwięcej. Na początku wahałem się najbardziej z temperaturą barw, teroetycznie na cieplejszych gry wydają się bardziej filmowe, jednak to neutralne barwy powodują, że obraz jest ostry jak żyleta zupełnie jak na monitorze i to mi bardziej pasuje. Podsumowując już więcej nie kombinuje - zostaje przy ustawieniach OldBoya ze zmniejszoną jasnością i kontrastem oraz trochę zmieniając ustawienia kolorów - jest idealnie. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 20 stycznia 2019 Opublikowano 20 stycznia 2019 Witam, panowie jakies sensowne ustawienia do KDL55W805A? Jestem totalnym laikiem w temacie,kiedys cos tam poustawialem sobie zeby bylo ladnie i tak mam. Ale mysle,ze moze byc duzo ladniej. PS4 jest podlaczona do hdmi2/mhl(gdzies wyczytalem,za na tym hdmi jest najmniejszy input lag w tym tv),ale co to jest to mhl to nie wiem. Cytuj
HardHans 4 Opublikowano 29 sierpnia 2019 Opublikowano 29 sierpnia 2019 Witajcie, jestem graczem konsolowym i do KDL55w805 mam ustawienia znalezione z zagranicznych forach. Na tych ustawieniach obraz jest bardzo naturalny, miękki, inputlag niski. Ustawienia proponuje przetestować wieczorem kiedy będzie już ciemno, trzeba pamiętać że po każdej zmianie konfingu trzeba przyzwyczaić oko, szczególnie jeśli ktoś przechodzi z ostrego na miękki obraz. Od kilku lat testuję różne ustawiania i te pasują mi najbardziej, może komuś też przydadzą się. W dzień można podkręcić Backlight do 9 albo max jeśli ktoś ma bardzo jasno w pokoju. Pamiętajcie o ustawieniu zakresu RGB konsola, TV na pełny Do grania na konsolach: Scene Select : Game Picture Mode: Game-Standard Backlight: 4 Picture: 90 Brightness: 47 Color: 55 Hue: 0 Color Temp: Warm 2 Sharpness: 40 Noise Reduction: Off MPEG Noise Reduction: Off Dot Noise Reduction: Off Reality Creation: Manual Video Area Detection: Off Resolution: 30 Noise Filtering: Min Smooth Gradation: Off Motionflow: TrueCinema CineMotion: Off Advanced Settings Black Corrector: Off Advanced Contrast Enhancer: Off Gamma: -2 LED Dynamic Control: Standard Auto Light Limiter: Off Clear White: Off Live Color: Off Detail Enhancer: Off Skin Nat: Off Do oglądania: Scene Select : Cinema Picture Mode: Cinema 1 Backlight: 4 Picture: 90 Brightness: 47 Color: 52 Hue: 0 Color Temp: Warm 2 (spot on 6500k) Sharpness: 50 Noise Reduction: Off MPEG Noise Reduction: Off Dot Noise Reduction: Off Reality Creation: Manual Video Area Detection: Off Resolution: 40 Noise Filtering: Min Smooth Gradation: Off Motionflow: TrueCinema CineMotion: Off Advanced Settings Black Corrector: Off Advanced Contrast Enhancer: Off Gamma: -2 LED Dynamic Control: Standard Auto Light Limiter: Off Clear White: Off Live Color: Off Detail Enhancer: Off Skin Nat: Off 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi