Skocz do zawartości

Rogue Legacy

Featured Replies

Opublikowano

T_T w niektórych pokojach to trzeba mieć refleks pilota myśliwca by nie dostać hita. gierka fajna, ale ile ja sie naklne. śmieszny ten patent z wadami wzroku xd

• Odpowiedzi 80
  • Wyświetleń 13,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• ludzie nie badzcie januszami =/ grajcie jak chcecie i tyle, tutaj nie da się niczego zepsuć, bo gra jest dobrze zaprojektowana przeszedłem ją z 6 razy, wymaxowałem wszystkie skille i nawet na chwile

• Dla mnie arcymag,smok i licz są mocno bezużyteczni. Zrobiłem NG++ i na NG+++ to już jest hardcore i trochę się musiałem pomęczyć by dozbierać brakujące schematy. Zrobiłem prawie wszystko oprócz tych r

• Podstawa w runach to dla mnie 1 latania, 2-3 wysysania życia&many,a reszta dowolna np. osłabienie wrogów lub premia do złota. Do tego dużo trzeba ładować w hp i dmg. Ogarnięcie latania też jest k

Opublikowano

Wyszedł update - naprawił kręcące się kółko w rogu :)

Opublikowano
  • Autor

NG+ daje sporo satysfakcji i zaskakuje w segmencie tałatajstwa do ubicia niemal jak fenomenalna Castlevania: Symfonia Nocy. Mocarne wersje przeciwników z pierwszego podejścia dorabiają bowiem tutaj jako zwykłe mięso armatnie, zatem nawet na poziomie 140 ciężko jest w pierwszej miejscówce. To właśnie w Nowej Grze + można odnaleźć drugą połowę mocarnych schematów. Komplet dzienników odnalazłem za pierwszym podejście, run także mam większość.
Hokage w wersji Tyrion Lannister - nie do powstrzymania.

Opublikowano

Ostatni boss wczoraj padł. Teraz jeszcze pogram chwile w NG+. Fajna gierka. Jeszcze kiedyś do niej pewnie wrócę.

Opublikowano

ja wczoraj ukonczylem NG +3 i ubilem pierwszego bossa na NG+4, swietna gra tylko teraz juz troche ciezko jest ;)

Opublikowano

A jak dla mnie właśnie już troszkę nudno.

Gram bodajże NG+++++ z jakimś 320 lvl i właściwie pogram jeszcze tylko po to, żeby wymaxować wszystkie skille. Potem może spróbuje zrobić to trofeum z przejściem gry w ciągu 15 żyć i tyle.

Gierka zacna, ale trzeba powoli szukać czegoś innego :)

Opublikowano

... Odpaliłem sobie ostatnio RL. Mam 43 lvl i 2 bossów uwalonych. Wciąga jak Isaac. Jest to jedna z nielicznych gier po których odpalam sobie Dark Souls na odstresowanie.

Opublikowano

Masz na myśli te klony? Bossowie, do których drzwi są z takimi bąbelkami? :)

Jestem prawie pewien, że zawsze są tacy sami, niezależnie od poziomu, ani twojej postaci, ani gry. Wchodząc w ich plansze sterujesz zupełnie inną postacią z innymi skillami, tak jakby inny wymiar. 

Opublikowano

Tak, dokładnie o to mi chodzi. Przez chwilę się bałem, czy nie utrudniłem sobie sprawy zaczynają NG+ bez pokonania ich na NG, ale w takim razie nie sądzę ;). Dzięki.

Opublikowano

Zaznaczam, że nie mam 100% pewności.

Pokonałem pierwszego na początku i spróbowałem drugiego, a potem nie walczyłem z nimi dalej, bo chciałem najpierw porobić inne rzeczy, ale wczoraj, po chyba 200 levelach więcej wróciłem do drugiego i był taki sam, jak wtedy gdy podchodziłem go po raz pierwszy.

Opublikowano

potwierdzam klony zawsze sa takie same i walczymy z nimi, zupelnie inna postacia

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ECGaLaA.jpg

ZkOjpP7.jpg

Ostateczna zbroja jest świetna (połowa schematów do odnalezienia w NG+ jest, opcjonalnie kompas może pomóc). Heh, no i powinno być jakieś trofeum za maksymalny poziom wszystkiego. Jeszcze kilka(naście) wypadów za bramę i będzie maks.

Opublikowano

Sylvan, protip: naciśnij jednocześnie PS Button i Start ;) tak się robi screenshoty na Vicie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

98lv i 4ty boss padl, alez ta gra wciaga. Gralem wczesniej troche na kompie, ale odpadlem przed drugim bossem, nie potrafie sie jakos zmusic do grania na pc :P

Opublikowano

Po Twoim tekście, o pokonaniu 4 bossa, przed snem odpaliłem gierkę (kupiłem ją jakiś czas temu ale przestałem grać w sumie nie wiem czemu) i poszedłem zabić bossa nr 3 ;p po paru razach udało się utłuc, Król Licz FTW 

Opublikowano

ja 2 dni temu pierwszy raz odpalilem na 10min, rekord to dojscie do 3 pomieszczenia - takie sa zawsze poczatki? :P :P

drugie pytanie to jakis duszek z kosa za kazdym razem kasuje mnie ze zlota jak wchodze do zamku, jak sie je zdobywa?

Opublikowano

Tak, Charon zawsze zabiera cale złoto. 

Możesz jednak dokupić specjalna premie w zamku, żeby zabierał mniej. Każdy jej poziom to 10% mniej zabieranych pieniędzy.

Czasem tez znajdziesz bonusy przy eksploracji zamku, dzięki którym jednorazowo wejdziesz za darmo.

Opublikowano

ja 2 dni temu pierwszy raz odpalilem na 10min, rekord to dojscie do 3 pomieszczenia - takie sa zawsze poczatki? :P :P

Tak ;) na początku jesteś bardzo słaby i umierasz zastraszająco szybko 

Opublikowano

Mozna potem wykupic upgrade ze Charon nie zabiera calego zlota ale jest to calkiem drogi upgrade wiec nie polecam.

Opublikowano

Ja wczoraj przeszedłem gierkę (chyba 211 lvl, a co się będę przemęczał ;) ) i teraz NG+.