Skocz do zawartości

Jaką grę wybrać?

Hubert249

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przesiadłem się na XSS jakiś czas temu i nigdy nie miałem konsoli Microsoftu, więc jakieś zaległości muszę nadrobić, więc pytanko do forumowiczy o TOP THE BEST OF xbox one.

ASX coś pomógł, ale tutaj pytam o typowe gry na XBOX ONE.

Mam już listę TOP 10 na Xbox Classic, Xbox 360 i teraz pora na kolekcję z XONE.

Póki co mam na liscie:

- HAlo master chef collection 

- Gears of War Ultimate (na X360 nie mam żadnych gearsów, od razu biorę odnowione)

- Gears 5

- Sunset Overdrive

Niby konsole brałem pod Retroarcha i czasem ograć coś z gamepassa za grosze, ale chyba się wkręcę.

• Haha 1
  • Odpowiedzi 488
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
24 minuty temu, grzybiarz napisał:

Ori grałem w jedynkę na PC. Graficznie i muzycznie mi się podobało ale chyba ten podgatunek metroidowalny mi nie leży. Dwójka mocno się różni? 

Jest ładniejsza i chyba jeszcze bardziej epicka. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gears 5, czy gears of war ultimate ten remaster? Co warto kupić i ograc?

Nie miałem xboxa i tak próbuje ograc kultowe gry, np gears 1 z x360, ale to takie szare, strzelanka jak time crisis prawie że… nuda. Odpuściłem na bossie gdzie chyba mamy strzelać mu w coś co wypuszcza z ryja. No i zastanawiam się czy ta wersja z xone - ultimate również mi się nie spodoba… skoro pierwowzor mnie zawiódł. Za to gears 5 odpaliłem na chwile i widać ze gra robiona na nowa generacje. Także raczej kupię piątkę, ale chciałbym żeby ktoś napisał coś dobrego o ultimate edition :) bardzo sie różni od wersji z x360? Co wybrać?

Opublikowano
20 minut temu, messer88 napisał:

gamepassa 

No to troche dziwne, ale właśnie mam gamepassa i obie gry tam są, ale chce zrobić sobie listę top 10 Xbox one i mieć to „na własność”.

Opublikowano

Wybierz po prostu obie części :) Ultimate Edition jest porządnym remakiem, obejrzyj porównania na YT, widać ogrom pracy włożony w to odświeżenie. Mi osobiście nawet bardziej się podobała ta część niż 2. Świetny klimat, piękna oprawa, szkoda tylk, że w 30 FPS. I raczej bym zagrał od początku niż od 5 odsłony. Zaletą nowszej gry jest na pewno Horda, której nie było w jedynce i która tez się nie pojawia w remake’u.

Opublikowano
Godzinę temu, grzybiarz napisał:

Gears 5, czy gears of war ultimate ten remaster? Co warto kupić i ograc?

Nie miałem xboxa i tak próbuje ograc kultowe gry, np gears 1 z x360, ale to takie szare, strzelanka jak time crisis prawie że… nuda. Odpuściłem na bossie gdzie chyba mamy strzelać mu w coś co wypuszcza z ryja. No i zastanawiam się czy ta wersja z xone - ultimate również mi się nie spodoba… skoro pierwowzor mnie zawiódł. Za to gears 5 odpaliłem na chwile i widać ze gra robiona na nowa generacje. Także raczej kupię piątkę, ale chciałbym żeby ktoś napisał coś dobrego o ultimate edition :) bardzo sie różni od wersji z x360? Co wybrać?

Praktycznie niczym się nie różni oprócz oprawy. Jest dodany jeden krótki chapter z edycji PC i komiksy/znajdźki i chyba tyle. Gameplayowo to to samo co na X360, więc jak Ci nie pasował oryginał to wątpię że remaster lepiej ocenisz. A jeśli chodzi o coś pozytywnego to Gearsy 1 są dla mnie najbardziej klimatyczne z całej serii i dla mnie Gears 2 > Gears 1 > Gears 5 > Gears 4. No i każde Gearsy dostają +1 do oceny jak grasz w co-opie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Jakie gry polecacie ograć na xboxie one? Może być i series. Takie must have’y gdzie od razu przychodzą wam te tytuły na myśl. Jak na pleju się poleca np uncharted spidermana czy god of wara