Skocz do zawartości

OSCARY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 23.02.2015 o 13:18, Paliodor napisał(a):

Oscary za najlepszą animację to od paru lat jest domena tych taśmowo wypluwanych bajek od Pixara i tym podobnych firemek. Szkoda,że "The Tale of The Princess Kaguya" nie wygrała bo choćby za sam pomysł i wykonanie oprawy graficznej należałaby się nagroda.

Wiadomo filmy animowane nikogo, sytuacja identyczna jak rok temu.

http://www.cartoonbrew.com/award-season-focus/proof-that-oscar-voters-are-clueless-about-animation-109456.html

Opublikowano
  W dniu 23.02.2015 o 14:35, grzybiarz napisał(a):

To powyżej, to animacja twórców tej japońskiej gierki Ni No Kuni?

grzybiarz prosze powiedz, że trolujesz ;DDDDD

Opublikowano
  W dniu 23.02.2015 o 08:46, Bartosz Szuja napisał(a):

Btw niezły bółdupy masz koval o Idę swoją drogą, ogladałeś w ogóle?

po co?

Ból dupy? Mówisz chyba o Boyhood Barteczku ;] Polaczki dostały oscara i zaczął się masowy spust. Chrystus narodów europejskich, zaraz pomniki będą stawiać reżyserowi. 

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 23.02.2015 o 15:33, koval napisał(a):

po co?

Ból dupy? Mówisz chyba o Boyhood Barteczku ;] Polaczki dostały oscara i zaczął się masowy spust. Chrystus narodów europejskich, zaraz pomniki będą stawiać reżyserowi. 

Przestań pie.rdolić, nikt się nie spuszcza, a nawet jeśli gdzieś, ktoś taki jest, to się nie wywyższaj. Zawsze to samo, ktokolwiek mówiący w języku polskim coś zrobi to zaczyna się dyskusja jak powyżej. W du.pie mam to, że Pawlikowski jest polakiem i sam film.

Edytowane przez mate5
Opublikowano

Jeszcze nie oglądałem, ale skoro dostał Oskara, to musi być kaszana. Nie oglądam :/

Opublikowano
  W dniu 23.02.2015 o 15:47, mate5 napisał(a):

W dniu 23.02.2015 o 15:33, koval napisał(a):

po co?

Przestań pie.rdolić, nikt się nie spuszcza, a nawet jeśli gdzieś, ktoś taki jest, to się nie wywyższaj. Zawsze to samo, ktokolwiek mówiący w języku polskim coś zrobi to zaczyna się dyskusja jak powyżej. W du.pie mam to, że Pawlikowski jest polakiem i sam film.

lol

chciałem się tylko z Barteczkiem podrażnić ale widzę emocje są

Gość mate5
Opublikowano
  W dniu 23.02.2015 o 16:06, koval napisał(a):

chciałem się tylko (...) podrażnić

Ja też. :(

Opublikowano

A ja mam to w pompie, oscary to nigdy nie są dla mnie wyznacznikiem niczego bo dziesiątki filmów często dużo lepszych są omijane na tym żydowskim spędzie. Bawi mnie tylko prawicowy ból du.py o Idę hehe

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 23.02.2015 o 16:48, tk___tk napisał(a):

przecież ma nominacje.

:hi:

zwracam honor

W dniu 23.02.2015 o 18:54, Ölschmitz napisał(a):

a po drugie jest do bolu przecietny

to samo można powiedzieć 90% filmach, które zgarnęły oskary żeby tylko wymienić Operacje Argo, Titanica albo Hurt Locker

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Dzisij o 12:00 byłem w kinie na American Sniper. Jako że w tamtym roku czytałem ksiązkę  i jestem generalnie obyty z tematyką to z filmu ogólnie jestem zadowolony. 

Przybranie na masie B. Coopera jak i jego rola jak najbardziej na plus. Z psikusów to kilka wątków wciśniętych na siłę w formie krótkich epizodów aby streścić ksiązkę. Kilka elementów pozmienianych, kilka ważnych elementów z ksiązki w ogóle pominiętych.

Najiększy psikus to jednak trailery tego filmu oglądane wcześniej. Generalnie w nich są najważniejsze momenty z filmu i w samym filmie nie ma jakiś grubszych momentów niż to co na trailerze, oczywiście w wersji wydłużonej.

Czy Oskar się należał ? Dobry film, ale nie taki znowu rewelacyjnyc jak wszyscy mówią i jak ja osobiście się spodziewałem. Tematyka wspólczesnych konfilktów, armii i samej wojny zawsze ma u mnie +2 do oceny z automatu i mimo tego max co mógłbym dać to 8/10. Dźwięk świetny, scenografia, technikalia - wszystko na plus chociaż jest bardziej surowo i mniej widowiskowo niż np. Black Hawk Down. W tym filmie bardzo to pasuje, obrazem bliżej im do Hurt Locker, Zero Thirty czy L. Survivor.

Nagrody dla GBH jak najbardziej zasłużone, dawno nie było takiego filmu i jak najbardziej zasługuje.

Nie mam natomiast pojęcia co w nominacjach robił w ogóle The Judge - ten film był słaby, zupełnie nie to co na trailerze. Rozwleczony i bez polotu i R. Duvall w ogóle się nie popisał. Nominowali go chyba tylko dlatego, że chyba musieli na siłę nominować starego aktora.

Opublikowano

Redmayne z nagrodą za rolę, która jest samograjem i kwintesencją "Oscarowej", eh. Szkoda Keatona, bo jego występ jest znacznie ciekawszy, nie mówiąc już o całej otoczce, poza tym postawiłem na niego hajs.

Ogólnie typowa gala Oscarowa z zahaczającymi o śmieszność przemowami na tematy feminizmu/wyzwolenia murzynów/homoseksualizmu itd. Nagroda za scenariusz dla Imitation Games to :teehee: Tyle dobrze, że doceniono GBH, Birdmana i, powiedzmy, Whiplash.

W dniu 23.02.2015 o 14:06, Tokar napisał(a):

No jeżeli Ida jest nudna to nie wiem jak określić Lewiatana. Film woził się po festiwalach na fali obecnej sytuacji politycznej, bo sam w sobie jest nieprzyzwoicie rozwleczonym zbiorem stereotypów i ogólnie znanych faktów na temat życia w Rosji. Serio ten film kimś wstrząsnął ? Przy tej tematyce prosiło się o prawdziwy hardkor, a nie ma nawet połowy mocnej sceny. Kiedy na pikniku wydaje się, że wreszcie wejdzie jakieś napięcie, zamiast tego wszystko leci na ryj i zaczynają się średnio trafione alegorie religijne.
Typowy ruski zamulacz, Tarkowski byłby dumny

Np. nie nudny. Fakty są "ogólne znane", więc po chooj robić film, wiadomo. Może i dostajemy parę klisz, ale przy dziełach takich jak IG czy Selma to Lewiatan jest wręcz subtelny.  Że nie wspomnę o poza fabularnych zaletach, jakimi  są zdjęcia, gra aktorska czy szeroko rozumiana atmosfera. W porównania z Idą nie wchodzę, bo nie widziałem.

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 23.02.2015 o 22:36, kotlet_schabowy napisał(a):

Że nie wspomnę o poza fabularnych zaletach, jakimi  są zdjęcia, gra aktorska czy szeroko rozumiana atmosfera. W porównania z Idą nie wchodzę, bo nie widziałem.

Dokładnie, nie wiem czemu tak wiele ludzi kładzie ciężar filmu na fabułę i występy aktorów, gdyby mnie interesowała w filmach przede wszystkim fabuła, to czytałbym beletrystykę (czego nie robię), a nie oglądał filmy. 

Zdjęcia w filmie >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> dobranie ścieżki dźwiękowej do zdjęć >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> fabuła, dialogi

Edytowane przez mate5
Opublikowano
  W dniu 23.02.2015 o 11:13, Paliodor napisał(a):

Typowe polaczkowe skomlanie.

Nie dostanie to źle. A jak dostanie jeszcze gorzej.

Twórcy "Idy" powinni przeprosić w naszych mediach rodaków,że dostali Oskara.

Dla mnie oscary straciły większe znaczenie po braku nagrody dla Pianisty

Ale fajnie ze dostali nagrode

Btw kto ma ból tylka Bluber? Pisales o jakis prawakach

W dniu 23.02.2015 o 13:51, Butt napisał(a):

To ja też może wlepię spoiler, że Enigmę o wiele wcześniej rozszyfrowali Polacy w postaci - Jerzego Różyckiego, Mariana Rejewskiego i Henryka Zygalskiego. A później przekazali informację Anglikom, którzy przez wiele lat po wojnie udawali, że nic takiego nie miało miejsca.

Nie bylo tak, że Polacy zmrozszyfrowali enigme, a brytole jej jakoby kolejną wersje? Ulepszona?
Opublikowano
  W dniu 24.02.2015 o 06:14, koval napisał(a):

W dniu 23.02.2015 o 16:19, Bartosz Szuja napisał(a):

Bawi mnie tylko prawicowy ból du.py o Idę hehe

chcesz powiedzieć że jestem faszysta? ;/

Oczywiscie:*

Grzesiu

c503b521d01d44865767bd01b15199eb,641,0,0

:teehee: