Rudiok 3 376 Opublikowano 22 stycznia 2019 Opublikowano 22 stycznia 2019 22 minuty temu, devilbot napisał: Black Panther napewno lepsza rozrywka niż ten film o człowieku rybie z zeszłego roku co dostał jakieś oscary. Tracę wiarę w ludzi... Oscary w sumie nie zaskoczyły za bardzo. Oczywiście parytety motzno i Black Panther na siłę wciskany w każdą kategorię, nigga plz. Najbardziej ciekawi mnie najlepsza rola męska, bo każdy z pretendentów ma świetną i perfekcyjnie zagraną rolę. Czuję trochę złota dla Romy, coś skapnie za Bohemian, a reszta to jakieś popłuczyny po SJW. 1 Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 3 godziny temu, devilbot napisał: Black Panther napewno lepsza rozrywka niż ten film o człowieku rybie z zeszłego roku co dostał jakieś oscary. XD Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 Jakieś kiepskie te nominacje w tym roku. Nawet patrząc na ostatnie lata to dawno nie było tak słabych filmów nominowanych w kategorii najlepszy film. Nie tylko Czarna Pantera ale i Narodziny Gwiazdy, Bohemian Rhapsody i czarne bractwo też nie są wybitnymi filmami (to te które widziałem). Nie mają startu do chociażby nici widmo czy bilboardów rok temu. Nie widziałem jeszcze green book, vice i faworyty więc o nich się nie wypowiem ale z tych co widziałem tylko roma zasługuje na nagrodę. Cytuj
Solderowy123 43 Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 Roma to taki typowy film skrojony pod Oscary. Po tygodniu całkowicie o nim zapomniałem. Liczę po cichu na Oscara dla Łukasza Żala. Oscara za piosenkę zapewne zdobedzie "Shallow", w animacji liczę na "Wyspę psów", oraz pajączka. Szkoda, że Aquaman nie znalazł się w kategorii efektów specjalnych, no ale nie znalazł sie na Short liście. Myśle, że spokojnie zająłby miejsce tego Kubusia Puchatka. No i oczywiście mam nadzieję, że Marshala Ali zgarnie kolejną statuetkę, chociaż nie jest to wybór aż tak oczywisty. Nominację dla Black Panther przemilczę, trzy razy probowałem obejrzeć ten film, typowa zagrywka "Akademii" pod publikę. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 1 godzinę temu, Solderowy123 napisał: w animacji liczę na "Wyspę psów", oraz pajączka. Spoiler alert: żaden z tych dwóch filmów nie wygra w tej kategorii. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 Disney zapłaci za fajne wycieczki i wygra kolejna bajki od nich. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 Jeśli ani Wyspa Psów ani Spider-Man Uniwersum nie dostaną Oskara to jest będzie to ostatecznym dowodem, że Bóg nie istnieje. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 Bóg nie istnieje a nawet jakby istniał to te filmy nie dostaną oscara. Cytuj
Słupek 2 173 Opublikowano 23 stycznia 2019 Opublikowano 23 stycznia 2019 (edytowane) Wczoraj byłem na Vice no kurła ale sztosik. Mckay wskoczył do mojej czołówki reżyserów, niesamowite facet od Legend Telewizji, Braci przyrodnich (swoją drogą kocham) kręci teraz takie petardy kibicuję oscarowo Edytowane 23 stycznia 2019 przez Słupek Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 17 godzin temu, _Be_ napisał: Bóg nie istnieje a nawet jakby istniał to te filmy nie dostaną oscara. Rozumiem, że potrafisz to udowodnić skoro stawiasz takie twierdzenia. Bóg to taki kolec w oku ateistów, bo nie można udowodnić ani, ze jest, ani, ze go nie ma 1 1 Cytuj
Masorz 13 206 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Nie można udowodnić, że istnieje, to na pewno. Jak masz zamiar kontynuować, to zapraszam do działu 'Religia', tam Yano i inni pięknie wyjaśnili zagadnienie. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Godzinę temu, szczudel napisał: Rozumiem, że potrafisz to udowodnić skoro stawiasz takie twierdzenia. Bóg to taki kolec w oku ateistów, bo nie można udowodnić ani, ze jest, ani, ze go nie ma A ty umiesz udowodnić, że istnieje? Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Po 1 nie stawiam takich tez jako sprawdzonego twierdzenia, a po 2 nigdzie nie pisałem, że umiem udowodnić jego/ich istnienie bądź jego brak. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 No to co się czepiasz. Ja wiem, że boga nie ma. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Kanye West jest bogiem, dowodem jest ta piosenka w której Kanye mówi że jest Bogiem Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 3 godziny temu, Masorz napisał: Nie można udowodnić, że istnieje, to na pewno. Jak masz zamiar kontynuować, to zapraszam do działu 'Religia', tam Yano i inni pięknie wyjaśnili zagadnienie. A masz może jakieś lineczki do tych bomb prawdy? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Jakby Bóg istniał, to nie tworzyłby rudych ludzi. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Nie denerwuj się rozi, przelewik od taty już wkrótce wleci. Cytuj
szczudel 146 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 8 minut temu, Rozi napisał: Jakby Bóg istniał, to nie tworzyłby rudych ludzi. Doskonała poszlaka! Jednak niestarczająca aby mówić o "dowodzie". Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Masorz podsumowal, masz temat religia i idź z tymi wynurzeniami. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 Dysputy o Bogu w temacie o Oscarach. Wracając do tematu to cieszy mnie nominacja dla First Reformed za scenariusz. Ogólnie tłoczno z filmami ale nominacji dla Bohemian Raphsody nie jestem w stanie pojąć. Cytuj
Wojtq 796 Opublikowano 24 stycznia 2019 Opublikowano 24 stycznia 2019 48 minut temu, MaiorZero napisał: Ogólnie tłoczno z filmami ale nominacji dla Bohemian Raphsody nie jestem w stanie pojąć. Krok w stronę publiki. Oglądalność gali rok temu była ponoć katastrofalna, więc nie dziwi, że popularniejsze filmy zgarniają nominacje, bo to przyciągnie więcej widzów. Ostatnio przeglądałem komentarze pod postem Multikina na Facebooku, w którym pytano ludzi o najlepszy film 2018. Mnóstwo głosów wskazywało właśnie Bohemian. Mam wrażenie, że ktoś kto ogląda ciut więcej to raczej widzi, że temu filmowi daleko do czegoś wielkiego. Dobrze mi się go oglądało w kinie, ale to raczej film ślizgający się po powierzchni. Dla rozrywki przypomnę tylko Sławomira pod koniec filmu, który pojawia się wcześniej w jednej scenie, a później z miejsca staje się ogromną miłością Freddy'ego i wpatruje się niego w niego w trakcie koncertu jak w bóstwo. Cud miód. Ja najbardziej jestem zdziwiony brakiem "Burning" w kategorii filmów zagranicznych. Najlepszy film jaki widziałem w zeszłym roku, który ostatnio zyskał na internetowej popularności, a tu zero. Szkoda, bo przydałoby mu się jeszcze więcej promocji (bo o to w Oskarach przecież chodzi). Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 25 stycznia 2019 Opublikowano 25 stycznia 2019 najlepszy film 2018 to avengers wojna bez granic, byłem dwa razy w kinie, bardzo mi się podobał, więc jest najlepszy Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 27 stycznia 2019 Opublikowano 27 stycznia 2019 (edytowane) W dniu 22.01.2019 o 22:03, suteq napisał: the first man xdddddddddd nominacje black panther Właśnie skończyłem First. Przecież to było tak słabe, że bardziej się nie da. Ryan ciągle w roli Officer K. Nuda. Od tej trzesacej kamery chce się rzygać. Rozumiem taki zabieg podczas scen w statku czy lotu samolotem, ale kurde nie przez większości filmu. Lądowanie i sceny na księżycu spoko. Całe 4 minuty. Zwłaszcza, że były nakręcony kamera imax. Resztę zaorać. Edytowane 27 stycznia 2019 przez chris85 1 Cytuj
Słupek 2 173 Opublikowano 3 lutego 2019 Opublikowano 3 lutego 2019 (edytowane) Green book zaliczony, nie podobał mi się tak jak Vice ale... Aragorn Coś wspaniałego, nie obraziłbym się gdyby zgarnął Oscara. Edytowane 3 lutego 2019 przez Słupek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi