Opublikowano 10 lutego 20205 l Jest jakiś stream w necie? Bo bym luknął na chwilę chociaż. Oki, znalazłem: http://www.kpoplivestream.com/2020/02/the-oscars-2020-live-stream.html?m=1
Opublikowano 10 lutego 20205 l I jest Oscar dla Joon-Ho Bonga!!!!!!! Kórwa, mogę iść spać, jestem szczęśliwy.
Opublikowano 10 lutego 20205 l Wstałem, sprawdzam i jestem naprawdę zaskoczony cieszę się że doceniono Parasite i Bonga. Joaquin i Pitt zwyciezcami, muzyczka dla Jokera, a zdjęcia dla Deakinsa. Bardzo ładnie
Opublikowano 10 lutego 20205 l Najlepsze OSCARY od lat! Najlepszy film: "Parasite" Najlepszy reżyser: Bong Joon Ho Najlepszy aktor: Joaquin Phoenix Najlepsza aktorka: Renee Zellweger Najlepsza aktorka drugoplanowa: Laura Dern "Historia małżeńska" Najlepszy aktor drugoplanowy: Brad Pitt "Pewnego razu... w Hollywood" Najlepszy scenariusz adaptowany: Taika Waititi "Jojo Rabbit" Najlepszy scenariusz oryginalny: Bong Joon Ho i Han Jin Won "Parasite" Najlepszy film krótkometrażowy: "The Neighbors' Widow" Najlepszy film międzynarodowy: "Parasite" Najlepsza charakteryzacja: "Gorący temat" Najlepsza piosenka do filmu: “I’m Gonna Love Me Again" z filmu "Rocketman" Najlepszy montaż dźwięku: "Le Mans '66" Najlepszy dźwięk: "1917" Najlepszy montaż: "Le Mans '66" Najlepsza scenografia: "Pewnego razu... w Hollywood" Najlepsze kostiumy: "Małe kobietki" Najlepsze zdjęcia: "1917" Najlepsze efekty specjalne: "1917" Najlepsza muzyka napisana do filmu: Hildur Guðnadóttir "Joker" Najlepszy pełnometrażowy film animowany: "Toy Story 4" Najlepszy pełnometrażowy film dokumentalny: "Amerykańska fabryka" Najlepszy krótkometrażowy film dokumentalny: "Learning to Skateboard in a War Zone (If You're a Girl)" Najlepszy krótkometrażowy film animowany: "Hair Love" Edytowane 10 lutego 20205 l przez chris85
Opublikowano 10 lutego 20205 l czyzby to byl pierwszy Oscar w historii gdzie najlepszy film roku jest spoza USA?
Opublikowano 12 lutego 20205 l Wczoraj sobie prześledziłem galę. Bardzo fajna ceremonia, Eminem dał do pieca występem na żywo, upamiętnili Kobiego, Phoenix super gość i mocną dał przemową. Jeszcze tylko trzeba nadrobić zaległości w nagrodzonych filmach.
Opublikowano 12 lutego 20205 l 1 godzinę temu, krupek napisał: Phoenix super gość i mocną dał przemową XD Serio? Cytat „Czujemy, że mamy prawo sztucznie zapłodnić krowę i ukraść jej dziecko, choć krzyczy ona w udręce i co do tego nie możemy się mylić. Po czym bierzemy jej mleko, które przecież jest dla jej cielęcia i wlewamy je do naszej kawy oraz płatków śniadaniowych”.
Opublikowano 12 lutego 20205 l Tak, niektórzy mają inne poziomy wrażliwości na dane zagadnienie, serio! Przykro mi, że ten koncept Cię przerasta. Joaquin to wieloletni wegan, więc niedziwne, że korzysta z takiej platformy to wypowiadania się jak uważa. Edytowane 12 lutego 20205 l przez Figaro
Opublikowano 12 lutego 20205 l A skąd takie błyskotliwe przemyślenie? Brak empatii lub wrażliwości nie tylko bierze się z ignorancji i egoizmu, ale też z braku wiedzy o otaczającym świecie.
Opublikowano 12 lutego 20205 l Rozi, tu masz ładną (no chyba że nie, nie wiem, dla mnie jest spoko) panią i szybko w 5 minut Ci wyjaśni zagadnienie. Jeśli po tych 5 minutach nie będziesz czuł się nieswojo to znak, że każdy forumowicz pozdrawiający Cię słynnym hasłem nie był złośliwy, a jedynie stwierdzał stan faktyczny.
Opublikowano 12 lutego 20205 l Ja też nie jestem za brutalnym traktowaniem zwierząt przy produkcji czegokolwiek, chyba nikt normalny nie popiera czegoś takiego.
Opublikowano 12 lutego 20205 l No tylko, że jak kupujemy takie produkty odzwierzęce to wspieramy takie traktowanie i pozwalamy się rozwijać. Dlatego, moim zdaniem, cała wypowiedź Phoenixa, ale nie wyrwane z kontekstu słowa, są jak najbardziej trafne i słuszne. No, ale to już nie temat na takie dywagacje.
Opublikowano 12 lutego 20205 l Najlepiej byłoby się zabić, ale dobre mleczko i wołowinka nie pozwala podjąć tego czynu.
Opublikowano 12 lutego 20205 l Dziwnym trafem nikt nie promuje eko jajeczek z wolnego wybiegu ani eleganckiego łowienia/polowania na własne potrzeby. Trzeba żreć trawę albo jest się potworem Mleko o pochodzeniu roślinnym to nie mleko. Chyba, że mleko to też konstrukt społeczny Edytowane 12 lutego 20205 l przez Sebas
Opublikowano 12 lutego 20205 l spłycanie problemu do 'lepiej byłoby się zabić' ehh aż dziw bierze że to skończyło jakąś uczelnie wyższą i to na kierunku humanistycznym
Opublikowano 12 lutego 20205 l 1 minutę temu, Sebas napisał: @maciucha jaka jest definicja mleka? białe i w kartonie czeka
Opublikowano 12 lutego 20205 l Zapakuje ci trochę mojego. 'krowa' była bardzo szczęśliwa przy dojeniu
Opublikowano 12 lutego 20205 l 6 minut temu, maciucha napisał: ehh aż dziw bierze że to skończyło jakąś uczelnie wyższą i to na kierunku humanistycznym Dziś jakieś tam pomyje humanistyczne, czy inną prywatną to byle cieciu skończy, żaden to wyznacznik. 9 minut temu, Sebas napisał: Mleko o pochodzeniu roślinnym to nie mleko No słuszna uwaga. Dlatego nazywane jest napojem
Opublikowano 12 lutego 20205 l 1 minutę temu, krupek napisał: Dziś jakieś tam pomyje humanistyczne, czy inną prywatną to byle cieciu skończy, żaden to wyznacznik. No wiadomo, ale mimo wszystko niesmak pozostaje.
Opublikowano 12 lutego 20205 l Temat nabiału jest raczej bardziej złożony i wymaga szerszego spojrzenia i przede wszystkim podejścia z większą wiedzą i empatią. No i wyjścia ze swojej strefy komfortu, bo przez jej pryzmat głównie tak biedacko się wypowiada.