Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To imitacja Maltikeksów, które są imitacją Maltesers :) nadmienię, że trochę daleko im do oryginału, ale fajnie wchodzą. W gorzkiej czekoladzie najlepsze.

Opublikowano

Marketowe słodycze zazwyczaj są imitacją słodyczy popularnych marek. Pomysł podobny, ciasteczkowy środek oblany czekoladą, ale na tym podobieństwa chyba się kończą :) inna czekolada, konsystencja ciastka też inna, także imitacja nieudana, wyszedł produkt zgoła inny, ale nie mniej smaczny :) 

Opublikowano

No i paczka tych pseudomaltizersów poszła w 2 dni, wchodzą jedna za drugą O_o

Najlepsza kombinacja na świecie - puchate kruche ciacho w czekoladzie i to pod postacią kulki.

Opublikowano

Ja od ciotki z Holandii dostałem coś podobnego, kulki w polewie czekoladowej mlecznej, bialej i gorzkiej. Kruche w srodku i o smaku piernika, cos pieknego to było.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli Biedronka, to Rido, najbardziej kozacki słodycz :D kulki herbatnikowe (?!) w mlecznej czekoladzie, 300 g za 5 zł. Nawet się nie spostrzeżesz i zjadłeś całe opakowanie. I jesteś gruby. 

Nie jadłem a i tak jestem gruby. Co robię źle?

EDIT:

Byłem w biedronce przed zamknięciem i wystawione były już te azjatyckie rzeczy na jutro. Wziąłem pierożki z kurczakiem japońskie i kubełek japoński makaron z kurczakiem. Kubełek nie taki zły, ale bodajże 8 zł kosztuje i dupy nie urywa. Ale te pierożki!!! Za 5 zł i było ich z 12. Jeszcze sos sojowy dodają, coś pysznego :)

Edytowane przez Widget
Opublikowano

Jeśli Biedronka, to Rido, najbardziej kozacki słodycz :D kulki herbatnikowe (?!) w mlecznej czekoladzie, 300 g za 5 zł. Nawet się nie spostrzeżesz i zjadłeś całe opakowanie. I jesteś gruby. 

Nie jadłem a i tak jestem gruby. Co robię źle?

EDIT:

Byłem w biedronce przed zamknięciem i wystawione były już te azjatyckie rzeczy na jutro. Wziąłem pierożki z kurczakiem japońskie i kubełek japoński makaron z kurczakiem. Kubełek nie taki zły, ale bodajże 8 zł kosztuje i dupy nie urywa. Ale te pierożki!!! Za 5 zł i było ich z 12. Jeszcze sos sojowy dodają, coś pysznego :)

widzisz! jakbyś nie zjadł po kuble makaronu z kurczakiem 12 pierożków, to byś nie był :D 

Opublikowano

Pasty Kanokwan! Kupować!

Mleko kokosowe, woda (lub bulion), pasta, kurak, papryka, pieczarki, krewetki, podgotować aż wszystko będzie dobre i wcinać z ryżem basmati jak Reksio szynkę.

• Plusik 1
Opublikowano

Ostatnio szukałem oleju sezamowego to nigdzie nie mogłem znależć, nawet w Leclercu, a tam wszystko jest. Muszę nabyć teraz w Bierze, bo super zmienia smak chińszczyzny.

Opublikowano

Tylko te ciule z Pataksa zrobili downsizing sosów i za taką samą cenę są teraz mniejsze słoiki :/

Ale dobrze Pan mówisz, dobreńkie sosiki. Jakieś mięcho ino dorzucić, ryżem zagęścić i można gości przyjmować.

• 2 tygodnie później...