Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj byłem w Biedrze, poza Homarem, widziałem inną nowość: ser cheddar. Ale to taki krojony, od tej firmy biedronkowej, nie żaden import. Całkiem spoko, chociaż nie jest tak intensywny, jak te droższe sery niekrojone.

ps. nie wiem czemu Homar napisałem z dużej litery:)

Opublikowano

CHEDDAR za(pipi)isty ser, można wpierdalac sam,  podejrzewam  ze to  z niego byl zrobiony ksiezyc w szalonych gaciach ze tak go zarli  z gromitem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Masło orzechowe Vitanella

Nie wiem, czy ktoś je opisywał. Generalnie zachęciła mnie, jak to w Biedrze, cena, która w porównaniu do wiodących produktów Sante jest praktycznie dwukrotnie niższa. Na opakowaniu jest też napisane "96% orzechów". Wszystko wygląda spoko. Wziąłem je.

Okazuje się, że masło smakuje nieco dziwnie. Jak sądzę, to efekt dodania cukru w roli pozostałych 4%. Jest bowiem znacznie słodsze, niż większość. Nie do końca mi to przypasowalo To trochę dziwne, że 96% orzechów może smakować tak... mało orzechowo. Nie żeby była tragedia, zwłaszcza jak na tę cenę. Jednak różnica jest mocno odczuwalna. Jak na 96%. Być może jest to zrobione specjalnie, bo ludzie lubią słodkie. A może ta cena jest osiągana przez jakieś nieboskie zabiegi na orzechach, które tak wpływają? W każdym razie, za słodkie.

Aha, tak, w składzie jest też olej palmowy, w słoiku nic nie pływało, żadnego oleju palmowego, sam stan stały, to też trochę dziwne... jak na 96%... Otworzyłem za to obok słoik "Go on 100%" i zupa. Dziś więc jem z Biedry.

Edytowane przez ogqozo
Gość Orzeszek
Opublikowano

no ja kupiłem tez te masło orzechowe tyle że z kawałkami orzechów i imo jest spoko, nadal te lidlowskie maslo lepsze, ale to też spoko. dodaj troche soli do masla ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano
Aha, tak, w składzie jest też olej palmowy, w słoiku nic nie pływało, żadnego oleju palmowego, sam stan stały, to też trochę dziwne... jak na 96%... Otworzyłem za to obok słoik "Go on 100%" i zupa. Dziś więc jem z Biedry.

Bo olej palmowy może być utwardzony.

Poza tym, tanie jest dlatego, bo być może, zrobiono je ze starych lub lekko przepleśniałych orzechów.

Gość _Be_
Opublikowano

Jak większość maseł orzechowych są robione z gorszego sortu orzechów. 

Opublikowano (edytowane)

Biedra ma teraz swoje odpowiedniki Marsa i Snickersa. Jadłem tego drugiego i jest w porządku, może bardziej karmelowy posmak ma, jest całkiem ok. Tyljo, że obecnie kosztuje on tyle samo, co prawdziwy Snickers i Mars w Biedrze, czyli 1,09, więc nie wiem jaki to ma sens.

Edytowane przez krupek
Gość _Be_
Opublikowano

te odpowiedniki z lidla były bardzo si z tego co pamietam

Opublikowano

te odpowiedniki z lidla były bardzo si z tego co pamietam

Ta, chyba oszczedzali na cukrze i byly przez to mniej slodsze. Pasowalo mi to.

Opublikowano

Borowki amerykańskie w lidlu 0.5kg za 10 zl. Nie wiem jak na targowiskach i ryneczkach, ale to najnizsza marketowa cena jaką widziałem.

Z jogurtem czy mleczkiem skondensowanym wchodza jak orzeszki :banderi:

Opublikowano

5zl za 250g? Nic specjalniego, zwykla cena, a nawet znalazlem w warzywniaku dokladnie to samo opakowanie 20gr taniej. Tylko, ze w lidlu oczywiscie cenowka wyglada tak 6,99 4,99.