Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 258,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kupiłem dziś w Biedrze czajnik elektryczny, szklany dzbanek, diody led, można ustawić temperaturę, na jaką woda ma się zagrzać. Wszystko fajnie, tylko, że pierwszym gotowaniu pękł xd  

• 6.99 jest piniondz. Mozna bez keczApu. Sentymentem smarować

• Od 6 w górę.   Mejm jaki vinatge man, PS3, Android 5, jeszcze zaraz się okaże, że zamiast auta śmiga na koniu i używa lampy naftowej jako źródła światła

Opublikowano

W sumie taniej niz w lidlu ostatnio (10zl) ale widzialem u nich tez za 7,77. I tez 225g. Moze koncowki serii.

Opublikowano

Będzie grillowane i dodawane do  burgerów.

Opublikowano

Frytku z kurczaka polecam, najlepsze danie instant.

Opublikowano

Fajny camembert w Biedronce jest teraz. Do grillowania, pakowany po dwa. Niby wygląda jak zwykły ale nie rozpada się przy smażeniu. Z innymi to różnie bywa. Tego po prostu na patelnie z masłem klarowanym wrzuciłem i się ładnie przypiekł, nie pękł. Bez panierki, bez niczego.

Opublikowano

A ja wlasnie to maslo klarowane kupilem, bo mi sie rzepak skonczyl i pora zmienić rodzaj fatu.

Ten proces klarowania powoduje, ze nie kopci tak jak maslo i można normalnie smażyć mięcho w wysokiej temperaturze?

Opublikowano

Maslo klarowane mozesz sobie zrobic w domu. To nic innego jak maslo bez bialka, wiec wystarczy rozpuscic zwykle maslo i sciagnac biale szumowiny. I przez to wlasnie mozna smazyc w wyzszych temperaturach bo sie bialko nie jara.

Opublikowano

Dlatego trzeba pilnowac i nie smazyc na pelnej piz.dzie. Jajecznica na masle, grzyby albo pankejki, no nie wyobrazam sobie inaczej. A w swieta karp na klarowanym.

Opublikowano

Mi najbardziej kokosowy nierafiniwany odpowiada, nie ma zapachu podczas smażenia, robię mięso i jajka.

Opublikowano

I nadaje fajnego posmaku potrawom. Tez polecam smazyc na kokosie.

Opublikowano

Dokładnie, jest neutralny jak Szwajcaria.

Opublikowano

A to moze smazylem na innym. Niemniej tez polecam bo posmak jest przyjemny i nie psuje glownego skladnika.

Opublikowano

Pewnie na rafinowanym, albo jakimś słabszej jakości, one swoimi prawami się rządzą.

Opublikowano

Polecam przed pieczeniem jeszcze posypać jakąś fajną przyprawą, np Chilli Con Carne.

Opublikowano

Pewnie na rafinowanym, albo jakimś słabszej jakości, one swoimi prawami się rządzą.

Zagadka rozwiazana - nierafinowany, bio, 100% virgin, zapachowy :reggie:

Opublikowano

Przynajmniej moge powiedziec jak pachniala :)

Opublikowano

Zagadka rozwiazana - nierafinowany, bio, 100% virgin, zapachowy :reggie:

Właśnie się zastanawiałam, co ten krupek opowiada. Nierafinowany ma smak i zapach. Jest trochę zdrowszy, ale nie do wszystkiego się nadaje. 

Nierafinowany 4 life, no ale wciąż smażenie na maśle (choćby wspomnianych grzybów) > wszystko