Opublikowano 11 marca 20187 l polecam bułki orkiszowe z biedronki kosztują jakieś 3 razy tyle co jakieś biedackie kajzerki, ale są
Opublikowano 11 marca 20187 l U mnie 3, ale w żadnej nie dają tak dobrych bułek jak te orkiszowe z biedry
Opublikowano 11 marca 20187 l Autor Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. Dobrze, że wybrałem bułki przed nim. Ale ile takich brudasów wcześniej zmacalo te wypieki z ciasta mrożonego? U mnie w okolicy już tylko supermarkety, osiedlowe poupadaly, niedługo zapomnę jak pachnie prawdziwa bułka
Opublikowano 12 marca 20187 l 9 godzin temu, grzybiarz napisał: Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. Dobrze, że wybrałem bułki przed nim. Ale ile takich brudasów wcześniej zmacalo te wypieki z ciasta mrożonego? U mnie w okolicy już tylko supermarkety, osiedlowe poupadaly, niedługo zapomnę jak pachnie prawdziwa bułka Jak kupujesz tylko w dyskontach bułki po 15 gr to wiesz do kogo miec pretensje
Opublikowano 12 marca 20187 l 10 godzin temu, grzybiarz napisał: Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. Dobrze, że wybrałem bułki przed nim. Ale ile takich brudasów wcześniej zmacalo te wypieki z ciasta mrożonego? U mnie w okolicy już tylko supermarkety, osiedlowe poupadaly, niedługo zapomnę jak pachnie prawdziwa bułka Furtaka nie ma w Głogowie? Całkiem w porządku ma wypieki. Edytowane 12 marca 20187 l przez Blaise
Opublikowano 12 marca 20187 l 10 godzin temu, grzybiarz napisał: Jak widziałem kiedyś starego dziadka-brudasa który łapami przebierał te bułki, to trochę mi się odechciało. Na własne oczy widziałem jak stara baba sprawdzała świeżość bułek wbijając w nie brudny paznokieć. Oczywiście nie wzięła wszystkich spenetrowanych kajzerek. W Lidlu mają wspaniałe kluski-kopytka. Do odsmażenia w 5 minut i jest obiad.
Opublikowano 12 marca 20187 l Autor 36 minut temu, Blaise napisał: Furtaka nie ma w Głogowie? Całkiem w porządku ma wypieki. Nie ma. Prawdziwe pieczywo, czy bułki (takie ze świeżego ciasta), mam dość blisko chaty, ale czynne mają do 14.00. No i sumie lokalna piekarnia ma jakąś umowę z PoloMarketem, bo chleb przywożą, ale to tylko chleb. Pamiętam jak kiedyś mieszkałem w innej części miasta, blisko piekarni - to często jadłem pajdkę ciepłego chlebka z masełkiem:) Teraz nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiłem ciepły chleb - no i raczej kupuję krojony, a ten nigdy nie jest ciepły.
Opublikowano 12 marca 20187 l No dałbym sobie rękę uciąć, że on ma piekarnie i w Lubinie, i w Polkowicach, a także w Głogowie, no ale może masz rację.
Opublikowano 12 marca 20187 l 8 godzin temu, Shankor napisał: Na własne oczy widziałem jak stara baba sprawdzała świeżość bułek wbijając w nie brudny paznokieć. Oczywiście nie wzięła wszystkich spenetrowanych kajzerek. W Lidlu mają wspaniałe kluski-kopytka. Do odsmażenia w 5 minut i jest obiad. Tak to prawda, bardzo dobre są.
Opublikowano 15 marca 20187 l Kupiłem pancaki w Biedrze. No nie wiem, dlaczego pomyślałem, że to może być dobre, skoro skład i makro na to nie wskazywały. Są tłuste i ciężkie, niedobrze mi było po 3, a co dopiero całą paczkę wciągnąć. No nie polecam. Za to polecam ogórki kiszone jakieś zewnętrznej firmy, po 4,99 były ostatnio. Bardzo dobre, twarde, niegorzkie. Jak domowe, ale babci w twarz bym tego nie powiedział.
Opublikowano 15 marca 20187 l W Lidlu jest Salami Spianata Calabra, chyba moje ulubione, polecam gorąco.
Opublikowano 15 marca 20187 l Szukałem w biedrze tej wołowiny suszonej, ale nie mają, nie znają nawet. A w necie pisali, że jest. W zamian kupiłem papryczki pepperoni z "naszej spiżarni". Dobre, twarde, ostre. ( Chwilowo przestawiłem się na nie z jalapeno od "tukas'a" z piotra i pawła.
Opublikowano 16 marca 20187 l No bo to w gruncie rzeczy dwa rózne produkty, stąd pewnie to pytanie. Trochę bez sensu jest jogurt ze śmietany.
Opublikowano 16 marca 20187 l Ustalmy pryncypia, to w końcu jest to jogurt z dodatkiem śmietany, czy śmietana z dodatkiem jogurtu?
Opublikowano 16 marca 20187 l Śmietana jogurtowa, względnie jogurt śmietanowy - zdania są podzielone.