Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

yUak9kpTURBXy8zZDE5ZTZkMGYzY2RjNmNmOWJkNTVhOGE5NGNkMDJmYi5qcGeWlQLNAxQAwsOVAgDNAvjCw5QGzP_M_8z_lAbM_8z_zP-UBsz_zP_M_5QGzP_M_8z_gaEwBQ

 

Takie ostatnio kupiłem i w skali roślinnych gotowców są bardzo dobre. W strukturze przypominają nuggetsy z maka, ale są lepsze w smaku i nie mają zmielonych oczu i chrząstek drobiowych.

  • Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Wrócił rozpierdalator kubków smakowych Vitanella Cookie Cream. Najlepsze smarowidło do kanapek w historii powojennej Polski

132012033_776201739632104_13450770042202

Na kolana przed tym hegemonem słodyczy

 

Kiedyś, w krótkiej serii ten sam produkł dostępny  był pod inną, niebiedronkową  marką, całkiem inaczej opakowany

 

pierwszy  smak, ta slodycz ciasteczek w mleku moczonych teraz powraca w potężnym słoju

Po pierwszych kilku degustacjach jest haraszo, будет стрелять

:claptrap::xboss::shotgun:
 
Edytowane przez dee
Opublikowano
10 godzin temu, Mejm napisał:

Wyglada jak sproszkowane ciastka wymieszane z margaryna, nie spodziewalbym sie cudow w skladzie.

 

46 minut temu, michal napisał:

przeciez to chemia czyt. substyt oryginalnych smakow. Jak mozna sie tym rajcowac?

No w końcu to słodycz :reggie:

Opublikowano

Ostatnio biszkopty pokruszylem w mleku na papkę, żeby zrobic warstwę pod sernik na zimno. Nawet spoko, ale to pewnie 10x słodsze w smaku i jeszcze na chleb? :(

 

Opublikowano
W dniu 22.01.2021 o 21:54, dee napisał:

Wrócił rozpierdalator kubków smakowych Vitanella Cookie Cream. Najlepsze smarowidło do kanapek w historii powojennej Polski

132012033_776201739632104_13450770042202

Na kolana przed tym hegemonem słodyczy

 

Kiedyś, w krótkiej serii ten sam produkł dostępny  był pod inną, niebiedronkową  marką, całkiem inaczej opakowany

 

pierwszy  smak, ta slodycz ciasteczek w mleku moczonych teraz powraca w potężnym słoju

Po pierwszych kilku degustacjach jest haraszo, будет стрелять

:claptrap::xboss::shotgun:

 

 

W Paryżu :sir: dość popularny dodatek, wśród dzieciaków nawet bardziej znany niż masło orzechowe. Często jedzony po prostu łyżeczką albo jako przekładka do krakersów czy też kruchych ciastek albo na naleśniki, jest też OP jako warstwa do placka/tortu - biszkopt jasny z dżemem z czarnej porzeczki i tym kremem :banderas:. Dostępny w formie smooth i crunchy. W zależności od kraju jest mniej lub bardziej korzenny. Aż spróbuję czy będą flashbacki z Vietnamu i smak podobny do tego co pamiętam :lapka:

Opublikowano
W dniu 22.01.2021 o 21:54, dee napisał:

Wrócił rozpierdalator kubków smakowych Vitanella Cookie Cream. Najlepsze smarowidło do kanapek w historii powojennej Polski

132012033_776201739632104_13450770042202

Na kolana przed tym hegemonem słodyczy

 

Kiedyś, w krótkiej serii ten sam produkł dostępny  był pod inną, niebiedronkową  marką, całkiem inaczej opakowany

 

pierwszy  smak, ta slodycz ciasteczek w mleku moczonych teraz powraca w potężnym słoju

Po pierwszych kilku degustacjach jest haraszo, будет стрелять

:claptrap::xboss::shotgun:

 

 

Wypróbowałem, ale szału nie ma :nvmnd:

 

Za bardzo zbita konsystencja i trochę zalatujący aromatem smak. I tak jest palmowy.

Nie jest źle, ale to nie to co jadałem. Jak będziesz szukał petardy to poluj w Dealz/Action na takie kremy z marki Lotus, zobaczysz od razu różnicę. 

  • Smutny 1
Opublikowano
W dniu 24.01.2021 o 13:36, krupek napisał:

Ja ostatnio jadłem nutelle z thermomixa, z kakao, daktyli i czegoś tam jeszcze. Coś wspaniałego.

 

Awokado może? MotywatorDietetyczny podawał kiedyś Nutellę z awokado jako zdrowszą alternatywę smarowidła Ferrero.

  • Dzięki 1
Opublikowano
3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

 

Awokado może? MotywatorDietetyczny podawał kiedyś Nutellę z awokado jako zdrowszą alternatywę smarowidła Ferrero.

Chyba jo właśnie.

Opublikowano

@YETIPróbowałem chyba każdego z marketowych (Żabka, Biedra, Auchan, LIDL) i generalnie wszystkie łączy twardawy ryż, duża proporcja warzyw do ryby i sama ryba to często tuńczyk z puszki albo surimi. Na gastro zjadłbym, może nawet smakować, ale nie napalaj się zbytnio na doznania. IMO lepszą (smaczniejszą) alternatywą są onigiri z marketu.

  • Plusik 1
Opublikowano
51 minut temu, YETI napisał:

Jest tu jakiś hardcor i próbował tego sushi z biedronki? 

 

No nie ma lipy, szczególnie jak mieszkasz tam, gdzie nie ma suszarni, albo nie chcesz ładować niewiadomo ile hajsów.

Ale tak jak @Paolo de Vesirpisze, ryż jest bardziej zbity i ciut twardszy niż klasycznie (pewno chodzi o odpowiednią łatwość przechowywania). 

Jak już to najbardziej różnorodne i z lepszymi składnikami są te Lidlowe, ale teraz widzę, że Biedra ostro się pcha i serwuje jakieś zestawy premium.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...