Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.01.2021 o 21:05, YETI napisał:

Jest tu jakiś hardcor i próbował tego sushi z biedronki? 

Gowno straszne. Biedronkowe, kerfurowe i wszystkie te do 20zl. Twarde, ryż kwaśnawy, tekturowe, siedziało mi długo na żołądku. Jak to lezy pare dni w lodówce to nic dziwnego. I te składniki, jakas marchewka zamiast kanpio xD 

Wmawialem sobie, ze od biedy można, ale nie, nie można. Pieniadz wyrzucony w bloto, juz lepiej raz na jakiś czas kupić sobie dobry świeży zestawik, niz zniechęcić się do sushi poprzez marketowce.

Opublikowano

Ja pierwsze sushi w życiu spróbowałem z biedy. Takie to było paskudne że pomyślałem że to totalnie nie moje smaki. Oj jak zmieniłem zdanie po zjedzeniu dobrego sushi z knajpy. Trzymac się od tego z daleka.

• Lubię! 1
Opublikowano

Od biedy (biedry?) da się zjeść jak jest na promocji. Ale wszystkie te marketowe sushi to ogólnie twardy wysuszony ryż, kilogram majonezu, kawałek suchej marchewki i pół udawanego "paluszka krabowego". Ani to smaczne, ani tanie, ani zdrowe 

Opublikowano

Kupowanie jakiekolwiek sushi od marketów to profanacja, która nawet nie ma nic wspólnego z sushi. Lepiej iść do restauracji i tam zjeść raz, a porządnie zrobione sushi. Kupiłem kiedyś z Kaufland, no i nigdy więcej, a zapłaciłem chyba 25 zł, no i w błoto tylko poszło xd

Opublikowano

Nie no fajnie, że macie dupy wyżej głowy, ale te produkty raczej przeznaczone są dla osób, które primo: nie mają żadnej tego typu restauracji w okolicy, secundo: chciałyby spróbować czegoś nowego. 

Tak samo jak nikt nie porównuje ramenu instant z tym z knajpy to jakoś nie przeszkadza w istnieniu i sprzedaży jednego i drugiego. 

• Plusik 3
Opublikowano

Nie no, pewnie lepiej polecieć sobie na drugie śniadanie do Tokjo i zjeść sobie sushi u Pana Mijagi

Zawsze mnie to rozwala jak ktoś pisze coś w stylu, pizza mrożona? Fuuu, to już lepiej iść do włoskiej restauracji xD No shit? Serioooooo?

No ale porównując to sushi marketowe na tle innych marketowych produktów to i tak słabo. Jasne, taniej będzie niż w knajpie, mozna raz spróbować, ale bez szału i to właśnie bez przepłacania, bo na pewno stosunek jakości do ceny nie jest tutaj zadowalający 

Opublikowano
2 godziny temu, Rudiok napisał:

Nie no fajnie, że macie dupy wyżej głowy, ale te produkty raczej przeznaczone są dla osób, które primo: nie mają żadnej tego typu restauracji w okolicy, secundo: chciałyby spróbować czegoś nowego. 

Tak samo jak nikt nie porównuje ramenu instant z tym z knajpy to jakoś nie przeszkadza w istnieniu i sprzedaży jednego i drugiego. 

W tym problem. Ktos sprobuje czegos nowego i pomyśli, że to oslawione sushi to straszne guvno. Jakis kwasny ryz z rozgotowanym surimi. Mrozone pitce potrafia byc calkiem niezle (te felicjany czy ewentualnie donatello lodowkowe), ale te zleżałe sushi to właśnie jak zupa z paczki w porównaniu do babcinego rosolu.

PS

w przyszłym tygodniu w Biedrze mają być polskie fonty do wordpressa.

• Haha 1
Opublikowano

jadłem jakieś sushi z lidla dziś i było spoko. ryż był normalnie taki słodkawy a nie kwaśny, ogólnie bardzo zjadliwe tylko dodatki mega chujowe - nawet sos sojowy to jakies gowno, o wasabi w postaci zielonego keczapu i obleśnym imbirze nie mówiąc

z kolei po tym biedronkowym to mam złe wspomnienia

nie jest to jakaś zła opcja jeśli chcemy oszamać sushi jako tako i przy tym nie wyjebać 20zł za 2 sztuki nigiri, gdzie też trochę cholera wie skąd te polskie suszarnie mają rybę(na prowincji to bankowo lecą na lososiu z kauflanda po 4zl za 100g xd)

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...