Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Jako były pracownik browaru potwierdzam, piwo jest lane tak samo dla Biedry jak i dla Żaby albo Lidla, dopiero palety sobie na magazynie oklejają. Te same zbiorniki, te same warki, ta sama linia, a konesrzy i tak "czują różnicę". To tylko świadczy o tym, że efekt placebo i efekt potwierdzenia istnieją i działają.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 258,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Kupiłem dziś w Biedrze czajnik elektryczny, szklany dzbanek, diody led, można ustawić temperaturę, na jaką woda ma się zagrzać. Wszystko fajnie, tylko, że pierwszym gotowaniu pękł xd  

• 6.99 jest piniondz. Mozna bez keczApu. Sentymentem smarować

• Od 6 w górę.   Mejm jaki vinatge man, PS3, Android 5, jeszcze zaraz się okaże, że zamiast auta śmiga na koniu i używa lampy naftowej jako źródła światła

Opublikowano

Trzeba sobie radzić, sam ostatnio się kurwa podobnie wciskałem po żel pod prysznic xd

Opublikowano
  • Autor
W dniu 20.12.2023 o 12:28, Shankor napisał:

Otworzyli u mnie na wsi Aldi... i nie ma tam kas samoobsługowych :balon:

Za moment rok 2024 a tu trzeba czekać jak zwierzę z bułką i napojem aż otworzą kolejną kasę lub patrzeć jak babcia próbuje wypakować rzeczy na taśmę.

Może to dziwnie zabrzmi ale jak już zostawiam 200 zł to chce być obsłużony :) że tylko ładuje do reklamówy towary, a nie mam jeszcze sam się obsługiwać, wyszukiwać te owoce, warzywa, cukierki… a to jeszcze się zblokuje (niby się losowo blokuje jak ktoś dużo rzeczy bierze), a to trza wzywać kasjera bo mam piwo 0%. Pierdolę i idę do zwykłej kasy. Chyba że mam max 5 rzeczy. To wtedy jak panicz - przeważnie kolejka zerowa bo płatność tylko kartą. Co też jest pojebane bo wieki temu w Tesco była płatność gotówką i nawet zmienili czytniki jak weszło nowe 200 zł. 

A w biedrze dalej w samoobsługowych tylko płatność  karta. W 2024 

Opublikowano

No. W 2023 ktoś jeszcze płaci gotówka? Niech tego nie zmieniają bo pojawia się tam babcie z milionem grosików które będą wrzucać do maszyny pojedynczo. Muszę być obsłużony bo wydaje 200zl... A co to burdel? No panie.

Opublikowano

Wiadomo, że jak masz dużo zakupów to idzie się do kasy, bo w samoobsługowej mogą się zwyczajnie nie zmieścić. Ale tak jak pisałem: buła i napój w przerwie w pracy, 2 minuty i wychodzisz. NIE W ALDI!

Opublikowano

u mnie w lidlu są 3 albo 4 (z 12) kasy samoobsługowe xxl, jeśli nie masz 10 zgrzewek wody, to spokojnie zmieścisz cały wózek. szukanie owoców? 3 kliknięcia (owoce-litera-wybór), jakieś 4.5sekundy. Nie ma pamiętam kiedy ostatnio coś mi się zblokowało, a jak kupuję alko, to pani oddelegowana tylko do kas samoobsługowych zaraz podejdzie i odblokuje. Jak masz 80 lat albo wspólne konto z żoną i nie chcesz płacić kartą, to ta sama pani przyjmie też gotówkę.

W Biedronce jest inaczej, ale jak ktoś robi zakupy w Biedronce to sam jest sobie winny

Opublikowano
2 godziny temu, snejk04 napisał:

W Biedronce jest inaczej, ale jak ktoś robi zakupy w Biedronce to sam jest sobie winny

Jak ktoś się pizdą urodził to kanarkiem nie zostanie.

Opublikowano

Biedronka od kilku lat ma kilkadziesiąt, czy tam nawet kilkaset zgłoszeń do UOKiK, przyjmuje kary i płaci. Widocznie im się to opłaca, bo odbijają na robieniu ludzi w chuja.

Opublikowano
13 minut temu, krupek napisał:

Biedronka od kilku lat ma kilkadziesiąt, czy tam nawet kilkaset zgłoszeń do UOKiK, przyjmuje kary i płaci. Widocznie im się to opłaca, bo odbijają na robieniu ludzi w chuja.

Co to znaczy porównując do ilości sklepów i liczby ludzi robiących tam codziennie zakupy?

#teambiedronka #bunit

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, snejk04 napisał:

Jak masz 80 lat albo wspólne konto z żoną i nie chcesz płacić kartą, to ta sama pani przyjmie też gotówkę.

Ale po co te uszczypliwości. Też widzę kolejki przy kasie i prawie zero ludu przy samoobsługowej i myślę, ze ludzie po prostu mają nieopodatkowaną gotówkę i wolą płacić papierkiem. 

Opublikowano

Bieda w wiele rzeczy nie umie, np sery są tam totalnie do dupy. Bezsmakowy wosk i tyle ,Lidl bije pod tym względem Biedrę na głowę , ale jeśli chodzi o śledzie i jego przetwory to wręcz przeciwnie. Ostatnio przez przypadek wrzuciłem te co na zdjęciu. Jeśli o śledzie chodzi to po pierwsze wprost je uwielbiam, np te które w oleju robi moja mama, ale równocześnie jestem wobec nich bardzo wybredny. Co mogę powiedzieć o tych poniżej? Są po prostu FE-NO-ME-NA-LNE!!!:obama: Wpierdzieliliśmy wczoraj cały kubełek w trymiga! Gorąco wszystkim polecam.

IMG_20231223_161350265.jpg

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

Po Giżycku (chyba tak się nazywały) też rewelacyjne, lekko słodkawo korzenne.

Ale ze sery plastik? Zrę te ich goude, Podlaski, morski i żadnej różnicy w porównaniu z innymi marketami. 

Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

Z dyskontowych serów to tylko te z aldi dobre dla mnie, hofburger chyba marka. Z lidla niejadalne.

Sery z Lidla niejadalne???

icegif-357.gif

Opublikowano

Z Lidla spoko, ale masdamer mieli kiedyś lepszego. I nie polecam królewskiego w wersji light, mimo że oryginał jest goty to wersja light sucha i twardawa, coś jak Rycki z biedry, czyli nie dla mnie. Wtopiłem z tym light bo wziąłem 3 paczki na promce 2+1 w poloszmacie. 

Opublikowano
6 godzin temu, Czezare napisał:

Bieda w wiele rzeczy nie umie, np sery są tam totalnie do dupy. Bezsmakowy wosk i tyle

Pierdolisz bzdury jak mało który i to w świętą Wigilię.

hochland-ser-zolty-gouda-w-plastrach-135-g.jpg.bef887cbd13d3703336ad210609af727.jpg

I wszystko jasne. :cool: :lapka:

Opublikowano

Raczej chodziło mu nie o sery dostępne w Biedronce, tylko konkretnie o sery marki biedronka które są faktycznie chujowe. Chyba że coś się zmieniło ostatnio

2 godziny temu, Plugawy napisał:

Z Lidla spoko, ale masdamer mieli kiedyś lepszego

To prawda, kiedyś mój ulubiony ser, z charakterystycznym smakiem, teraz to po prostu kolejna gouda:/

Edytowane przez snejk04

Opublikowano

No tu akurat 100% racji, Hochland to raczej wyrób seropodobny a nie ser. Coś jak porównywanie mielonki do szynki. 

Opublikowano

Harnas, Hochland, Hujjowizna.

Opublikowano

Po czym poznać starość? Że sprawia mi szczęście zapowiedź nowej wersji appki Biedry :fsg:

W końcu lista zakupów, jak będzie można sobie tworzyć listę bezpośrednio z promek, to Bajlando.

No i fakt migracji użytkowników oznacza prawdopodobnie, że to nie tylko "remaster" UI/UX, ale pewnie wybebeszyli architekturę od środka. Może w końcu nie będzie się logowało 30 sekund.

Screenshot_20231227-181948.thumb.png.ec6869b5d052236aee5de0b669c05ba6.png