Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mmm parówki culineo z biedronki w jumbo packu o smaku niskiego statusu spolecznego to to czego dzieciaki chcą.

Dawno nie jadłem lodów i wziąłem tą podjebe magnuma z biedry i no sztosiwo totalne, a 2x tansze niz magnum.

Opublikowano

Magnumy weszly w latach 90, polska od tego czasu mocno wzbogacona a nadal ludzie widza w tych lodach drozyzne i biora zamienniki. Pamietam jak jakies 10-12 lat temu kumpel mi pokazal podrobe w lidlu i tez byly w pyte.

Opublikowano
5 godzin temu, Soban napisał(a):

Dawno nie jadłem lodów i wziąłem tą podjebe magnuma z biedry i no sztosiwo totalne, a 2x tansze niz magnum.

Ostatnio byly w promce 2+2. I zostało dużo biedromagnumów mango w bialej czekoladzie (zwykle ich brakuje). Poszło 8 sztuk do koszyka, ten wariant to nadlody w kategorii na patyku:ohboy:

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś się spotkał z sytuacją, że z karty podpierdolili naklejki? Miałem ponad 120 i wszystko znikło. A nie podaję nr i z nikim się nie dzieliłem. Przez aplikację to zgłosiłem, ale pewnie szansa na odzyskanie jest zerowa. 

O, na Onecie jest nawet artykuł o tym, ale pojebane. 

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/oszusci-wyludzaja-w-biedronce-kolejne-produkty-kasjerka-jest-placz/sv1smv4

Opublikowano
10 godzin temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Ktoś się spotkał z sytuacją, że z karty podpierdolili naklejki? Miałem ponad 120 i wszystko znikło. A nie podaję nr i z nikim się nie dzieliłem. Przez aplikację to zgłosiłem, ale pewnie szansa na odzyskanie jest zerowa. 

https://wiadomosci.onet.pl/krakow/oszusci-wyludzaja-w-biedronce-kolejne-produkty-kasjerka-jest-placz/sv1smv4

Tak. Znany proceder. Ludzie podają nie swoje numery losowo aż wejdzie zniżka na kartę MB. A że w ciul ludzi posiada takie karty to nie jest to nic trudnego. A że dodatkowo dużo osób podaje swoje numery telefonu na głos przy kasie to można sobie zrobić niezłą bazę. 

Opublikowano
W dniu 13.09.2024 o 20:56, Shankor napisał(a):

W Lidlu dostępne są teraz Loopea's chilli & lime. Chrupki z soczewicy, bardzo smaczne i chrupiące. Polecam.

dobre, ale pierdy mam fest po tych chrupsach soczewicowych

Opublikowano
22 godziny temu, Zwyrodnialec napisał(a):

było na wykopie że zakopiańscy :) hotelarze podają numery osób ze swoich kontaktów w tel...

Opublikowano

Tak jak myślałem, zgłoszenie odrzucili, ale podali mi adres sklepu, miejscowość i godzinę o której ktoś odebrał naklejki. Także jeśli wszystko pójdzie sprawnie to niedługo złodziej będzie miał niespodziankę. :ohboy:

Opublikowano
29 minut temu, Zwyrodnialec napisał(a):

Tak jak myślałem, zgłoszenie odrzucili, ale podali mi adres sklepu, miejscowość i godzinę o której ktoś odebrał naklejki. Także jeśli wszystko pójdzie sprawnie to niedługo złodziej będzie miał niespodziankę. :ohboy:

Skoro podał nr telefonu podczas zakupu to w appce powinieneś sam tez widzieć historię transakcji wraz z adresem i datą zakupu? Jedyny problem, że trzeba przelecieć przez wiele pozycji by dostrzec jakiś inny niż zwykle sklep. 

Z ciekawości, co planujesz? Nagranie z kamer czy jak go rozpoznasz?

14 minut temu, Mejm napisał(a):

O co chodzi z tymi naklejkami i kartami? O czym wy mowicie?

Zbierasz podczas zakupów te e-naklejki na pluszowego świeżaka na swojej karcie Moja Biedronka/w appce, a potem jakiś ciul podczas zakupu podaje twój nr telefonu (co zwykle jest rownoznaczne z zeskanowaniem czyjejś karty biedry) i prosi o wydanie wszystkich uzbieranych naklejek fizycznie, czyszcząc ci z nich konto.

Można tak randomowym numerom podbierać naklejki by uzbierać na parówkę patrycje czy inne chujstwo.

• Plusik 1
Opublikowano
36 minut temu, Mejm napisał(a):

O co chodzi z tymi naklejkami i kartami? O czym wy mowicie?

Nie gadaj że aż tak nie siedzisz w temacie? 
Lucek by napisał „żyjesz pod kamieniem?”

Opublikowano
3 godziny temu, Mejm napisał(a):

Nie mam karty biedronka, o apce juz nie mowiac.

Warto mieć, w zależności co kupujesz można sporo oszczędzić. Rocznie to już w ogóle robi się sporą sumka jeśli ktoś regularnie robi tam zakupy.

Co do sprawy, zajmie się tym policja. No przecież sam nie namierzyłbym tej osoby, nawet po monitoringu, którego i tak osobom postronnym nie udostępnią. Ale gdyby tak się stało, no to tak wyglądałby wjazd do domu.

Już jebać naklejki, to tylko bonus, chociaż żeby nazbierać ponad 120 to trzeba wydać sporo pieniędzy. Starczyłoby pewnie na PS5 Prosiaka i napęd.  Bardziej mnie zastanawia kto z jakiejś mieściny w której nigdy nie byłem i nie przypominam sobie bym nawet na allegro z kimś stamtąd handlował, ma mój numer i  korzysta przy zakupach za 40zł. :oh_you:

Opublikowano

W powyższym artykule jest podane rozwiązanie problemu:

Cytat

Jak dodaje dyrektor, każdy klient sieci Biedronka ma dodatkowo możliwość zablokowania identyfikacji swojej Karty Biedronka poprzez numer telefonu. — Można to zrobić przy kasie, w aplikacji, na stronie Moja Biedronka lub na infolinii Biura Obsługi Klienta Biedronki — dodaje dyrektor Złakowski.

Opublikowano

Nigdy nie rozumialem idei rejestracji czegos na numer tel. Juz wtedy jak watsapy czy inne messengery potrzebowaly tego do dzialania. Jakby zwykle konto z mailem nie wystarczylo (JAK DAWNIEJ). I na co biedronce ten numer? Dzwonia do ludzi z informacja czy by sie nie skusili na parowki 2+1 bo beda w weekend rzucone?

Opublikowano

No na początku to dostawałem smsy z promocjami pode mnie, według tego, co kupuję. To samo było w appce, ale teraz już lecą masowo i dostaję info o gównach typu parówki, wędliny, jakiś nabiał, albo chemia, których nie kupuję, więc taki gówno marketing.