Rudiok 3 368 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 No ale każdy ma inny smak. A jeśli dobrze patrzę to producentem biedronkowej gumy jest ta sama firma co wcześniej, więc Twój argument jest inwalidą. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 Jeszcze nie jadlem noweg Turbo, ale jak nie ma brzoskwiniowego posmaku to Andreal ma racje, ze to nie to samo. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 3 lipca 2015 Opublikowano 3 lipca 2015 Mi bardzo smakowała. Właśnie kupiłem kilka i nie zawiodłem się Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Jadł ktoś antrykota z biedronki? Polecacie? No i jak go ewentualnie przygotować? Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 4 lipca 2015 Opublikowano 4 lipca 2015 Calkiem spoko, wystarczy pieprz i sol jak lubisz wolowine. Aczkolwiek z sieciowek to chyba najlepsze mieso jest w auchanie, 2dni terminu i zawsze czerwoniutkie. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Jeszcze nie jadlem noweg Turbo, ale jak nie ma brzoskwiniowego posmaku to Andreal ma racje, ze to nie to samo. Uwaga dementuje. Turbo nie ma nic wspolnego z Turbo sprzed 20 lat. Za to ma bardzo duzo wspolnego z Donaldem bo wlasnie tak smakuje. Jest obrazek z autem ale rozpier.dala mnie to Azami Hiz/Max. Speed xD. Udalo mi sie trafic Ferrari F430, mysle ze ten obrazek to juz rare item, zalaminuje. Turbo byla brzoskwiniowa a to z biedry nie ma z tym smakiem nic wspolnego. Kolejny falszywy mesjasz i przepakowane Donaldy, ktore z tego co kojarze, jakis czas temu w biedrze juz sie pojawily. Acha, sama guma traci smak po 5min zucia. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Jak po 5 minutach to by pasowało do tych starych gum Turbo. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Kupiłem dziś 4, zjadłem wszystkie i żuchwa mnie teraz boli. W smaku całkiem ok, nie jadłem takich od dawna, raczej ciekawostka. Z dzieciństwa bardziej kojarzę takie gumy o smaku coli, w których były naklejki Pokemon i DragonBall. Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Ja bym sobie pozul shabel albo toxic crusaders. Boomerem tez bym nie pogardzil. Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 turbo kupowałem dla "historyjek" jak można zobaczyć na google grafika obrazek był bardziej panoramiczny, zdjęcia lepszej jakości niż to co jest teraz- ciemna kupa a nie fajny obrazek. ode mnie niestety negatywna komentka Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Może to nie produkt z biedry, ale z Lidla - skusiłem się na brie z tygodnia francuskiego. O ile klasyczne każualowe sery pleśniowe typu Turek, President itp. łykam bez popity, to ten tak śmierdzi kozim rowem, że po prostu nie mogę.Pewnie nie tyle jest realnie niedobry, tylko ja nie jestem koneserem zapachu i smaku zgniłego gunwa. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Aż mi się przypomniało jak jakiś czas temu w Dzień Dobry TVN był kącik kulinarny, gotował taki typ, co wygląda na nienormalnego, z łbem jak kartfofel i rozczochranymi włosami po bokach, taki tam popularny kucharzyna w Polsce, zapomniałem jak się zwie. No i on jakieś tam sery świata pokazywał i dał posmakować kawałem Pieńkowskiej, ta wzięła do papy i się jej cofnęło, a kamera szybka zmiana ujęcia, żeby ta mogła wypluć gdzieś Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 https://www.youtube.com/watch?v=4Qm-jyvEbq4 Czy to on? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Niee, tamten to taki stary gruby typ z siwymi włosami. Dość często w TV występuje i ogólnie uchodzi za speca od kuchni świata. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 (edytowane) Edytowane 5 lipca 2015 przez Rozi Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 No już bliżej, podobny wiek i włosy, ale bez wąsów i okularów. Kur.wa, ale kalambury na noc. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Kurde fakt, mam dobre pasty o nim. Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 (edytowane) Przegrałem wyścig na wklejenie foty ;-( Edytowane 5 lipca 2015 przez Shankor Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 5 lipca 2015 Opublikowano 5 lipca 2015 Ragus wygrał moje uznanie do godziny 24.00 Cytuj
Mejm 15 306 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Może to nie produkt z biedry, ale z Lidla - skusiłem się na brie z tygodnia francuskiego. O ile klasyczne każualowe sery pleśniowe typu Turek, President itp. łykam bez popity, to ten tak śmierdzi kozim rowem, że po prostu nie mogę. Pewnie nie tyle jest realnie niedobry, tylko ja nie jestem koneserem zapachu i smaku zgniłego gunwa. Tez kupilem (no bo 7,77 za brie ). I powiem, ze albo nasze Turki czy innie Mlekovity przyzwyczaily nas smakiem do swoich wersji tego sera albo ten z lidla to jakas ch.ujnia. Bo zakladam, ze prawdziwy francuski brie jakis tam smak ma, ten lidlowy nie ma zadnego. @krupek ten typ od ragusa to nie kucharz tylko krytyk kulinarny. Nie wiedzialem, ze cos gotue xD Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 A no możliwe, bo on w sumie zazwyczaj coś tam więcej się mądrzy, aniżeli gotuje. Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Haj mam to samo co Red. Te tanie wyroby jeszcze przemknę ale jak bylem we Francji to nie mogłem nawet małego kawałka skończyć Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Cienkie bolki z was i tyle Te francuskie sery z Lidla są bardzo dobre i chyba najbliższe temu co można dostać w Paryżu (nie mówię o serowarach, ale o średniej półce sklepowej) a taki Pont-l'Évêque jest jednym z lepszych jakie można dostać (niestety w tym rzucie go nie ma). Te seropodobne wytwory od Turka czy innych to wyroby "prawie jak", ale z drugiej strony rozumiem, że polskie podniebienia nie są przyzwyczajone i muszą się zadowalać taką przemysłową miernotą A dobry francuski ser + bagieta + wino + owoce = klasyk. Miłośnikom polecam też odwiedzić Biedronkę po oryginalnego roqueforta od Société (jest teraz na wyprzedażach). Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 6 lipca 2015 Opublikowano 6 lipca 2015 Ja uwielbiam sery i każdego chętnie próbuję. Francuskie ani nawet francuskopodobne jakoś mnie nie przekonują, no ale czasem zjem. W biedronce mozarellę często biorę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.