Mejm 15 296 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Dziś w Biedrze widziałem colę o smaku whisky, ale nie Original, tylko taką cebulacką, etykieta jakby sprzed 15 lat. Piłem ostatnio z Biedry jakąś kawę włoską gazowaną i byłem mocno rozczarowany, nawet nie była przesłodzona żeby podnieść ocenę jej nijakości. Cola whisky z mojego ulubionego sklepu? Nawet nie próbuję. Ale jak bedzie waniliowa to dajcie koniecznie znac. Ostatnio dlugo jej niebylo. A Lucek juz do biedry nie hasa i nie ma infa z pierwszej reki ;/ Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Opublikowano 30 kwietnia 2016 (edytowane) Wczorej byłem u mnie i stoi waniliowa razem z miętową, ale to chyba resztki z ostatniej promocji. Zresztą miętowa jest super nie polecam za to cytrynowej która smakuje jak płyn do mycia naczyń. Edytowane 30 kwietnia 2016 przez Plugawy 1 Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Opublikowano 30 kwietnia 2016 Mój kolega badzo lubi ta cole waniliowa i mowil mi ze zawsze na Boże Narodzenie ja mają a np. latem nie. Orzechowa jest niezła nawet z braku innej z whisky mi fajnie smakowała. Cytuj
messer88 6 453 Opublikowano 1 maja 2016 Opublikowano 1 maja 2016 Mix serów hiszpańskich z lidla za 8 zł, właśnie opi.erdalam i polecam! Cytuj
Shankor 1 605 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Kiełbaski wiedeńskie z Lidla. Nie ruszać nawet kijem. Ch.ujowe parówki bez smaku. Tak mdłe i dziadowskie, że piszę o tym na forum. Obok kiełbasek to nawet nie stało. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Beefmaster wołowina 97% z biedry dziś rano na grillu, bezpośrednio na kratce, żadnych alu tacek - tylko nad białym węglem, 3 minuty z każdej strony i idealny kotlet do bułki. Żeby w makach/bk takie dawali. Na szybko i tanio! Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 (edytowane) Ostatnio u szwagra była kontrola z jakiegoś urzędu co kontroluje jakość żarcia w marketach i firmach robiących szynki, mięcho itp., a że jest dyrektorem to pogadał sobie z kolesiem i ten powiedział, że z tych wszystkich dyskontów najlepiej właśnie wypada mięcho z biedry. Pozostaje wierzyć i kupować Edytowane 7 maja 2016 przez Plugawy Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 No nie wiem, cycki kurczaka takie podejrzane. Ale ze najblizej do biedry to czasem kupuje. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 No na pewno naładowane, w PiP są od kurczaków z wolnego wybiegu i bez antybiotyków, dużo droższe chyba nie są, ale jak się dużo kupuje to różnica odczuwalna. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 W każdym markecie są ładowane nikt nie mówi, że nie. Ostatnio dostałem kurę z wiochy gdzie sobie biegają i nie daje im się antybiotyków itp, to piersi ciężko rozbijało się tłuczkiem, mięso było bardziej sprężyste i żadna woda nie wyciekała na patelni. Czasem jak te biedronowe rozbijam to chlapią równo XD Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 maja 2016 Autor Opublikowano 7 maja 2016 Nom te biedronowe takie ładne, gładziutkie, zero krwi, żył, chrząstek. A wziąłem w mięsnym to były jakieś małe kosteczki, piersi jakieś niekształtne, trochę żyłek musiałem odkroić, ale... na patelni nie było wody, a i zapach o wiele lepszy. Te z biedry w ogóle nie pachną podczas smażenia. Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 To, że nie ma krwi, chrząstek i żyłek to akurat ok, dobrze wyczyszczone są. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Podejrzewać, że z mięsem jest coś nie tak bo nie ma żyłek? Paranoja! Wiadomo, że swojskie najlepsze, tak samo jak jajka ale nie popadajcie w obłęd. Jakby każdy był pryskany albo sprzedawany stary to by się ludzie truli i byłaby afera. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 maja 2016 Autor Opublikowano 7 maja 2016 Ojej no może źle sięwyraziłem, ale chodziło mi, że w mięsnym te cycki bardziej wyglądają "swojsko", niż takie sterylne czyściutkie, ładne, równiutkie filety, jak z biedry/lidla/tesco. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 To żadna wada Panie kolego - można śmiało jeść będziesz żył! Ja nawet takie wolę, nie lubię tracić czasu na wykrawanie. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 7 maja 2016 Autor Opublikowano 7 maja 2016 A takei swojskie nie mają tyle wody i... ładniej pachną podczas smażenia:) Cytuj
Rudiok 3 356 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 Nie ma porównania między drobiem z dyskontu a takim od lokalnego dostawcy. I nie mówię o kupowaniu od razu kury prosto z zagrody, ale wystarczy poszukać w okolicy jakiegoś Społem albo GSu, mają głównie swoich i lokalnych dostawców. Taki filet nie ma w sobie 30% wody i nie smakuje jak papier. Różnica jest zauważalna. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 My chcemy teraz na próbę zamówić coś takiego: http://www.gruszka-pietruszka.pl Wygląda na dobrą alternatywę jak komuś nie chce się szukać lokalnych dostawców. Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 w biedrze są teraz lodówki z ciastami dostarczane przez jakąś cukiernie. Karpatka naprawdę świetna i rurki z kremem również. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 8 maja 2016 Autor Opublikowano 8 maja 2016 My chcemy teraz na próbę zamówić coś takiego: http://www.gruszka-pietruszka.pl Wygląda na dobrą alternatywę jak komuś nie chce się szukać lokalnych dostawców. Fajna inicjatywa. Po humble bundle (gierki), weszły joyboxy (kosmetyki dla lasek), a teraz swojskie mięcho, warzywa i owoce. Szkoda tylko, że na razie Wrocek. A jaki koszt takiej skrzynki? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 8 maja 2016 Opublikowano 8 maja 2016 http://www.gruszka-pietruszka.pl/index.php#packs tutaj są ceny wszystkich pakietów z opisem co i jak 1 Cytuj
obrazus 20 Opublikowano 10 maja 2016 Opublikowano 10 maja 2016 Dobrze ktos pomyslal z tym, siana nabije - rano na gielde po warzywa, skrzynki hurtem kupi i z 70% zysku z 1 sztuki pewnie 1 Cytuj
Mejm 15 296 Opublikowano 10 maja 2016 Opublikowano 10 maja 2016 3,5kg warzyw za stowe? Mnie nie stac. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 10 maja 2016 Autor Opublikowano 10 maja 2016 Podejrzewam, że to wymyślił jakiśsłoik z pod wrocka, gdzie wyjechał na studia do wroca i wpadł na pomysł jakby tu pomóc starym, którzy mają gospodarkę. Pomysł ok, jakby była dostawa w moim mieście, to bym wziął na próbę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi