Gość Rozi Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 W Lidlu są duże butle sosów Heinza: Firecracker, Mango Curry, remulada, algierski. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 13 godzin temu, Rozi napisał: W Lidlu są duże butle sosów Heinza: Firecracker, Mango Curry, remulada, algierski. Algierski do tortilli z kurakiem i Mango curry do frytek Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Mango curry kiedyś podczas likwidacji Almy nabrałem na kilogramy bo buteleczki 300ml były po 99gr xD Lałem do wszystkiego, ale jak to z każdym sosem, w końcu lekki porzyg. Zjadłbym znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Jak już jesteśmy przy różnych sklepach, bywacie czasami w Aldi? Jest tam coś ciekawego? Bo niedługo pierwsze sklepy pojawią się w Trójmieście i ciekaw jestem, czy coś tam można znaleźć fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Byłem pare razy. Ot, coś pomiędzy lidlem a biedrą, tez mają swoje produkty. Jest w miarę tanio i maja np ostre jalapeno w zalewie, czy pesto zielone (lepsze niz w biedrze/lidlu). Alkohole tez maja zamienniki niemieckie. Oczywiście są tez produkty polskie, ale jest dużo niemieckich i tańszych zamienników. Na lodówkach tez czasem znajdziesz jakieś importowane szynki, jakich nie ma np w polo markecie. U mnie sklep dość mały ale wszystko jest, a i nie ma ludzi tyle co w biedrze. Robisz zakupy na spokojnie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Byłem w Aldi w Łodzi dwa tygodnie po tym jak go wybudowali i szczerze to słabo od środka wyglądał. Sporo niezagospodarowanej powierzchni, biało, szaro, smutno i ten niebieski kolor. Coś tam kupiłem, chyba energola i nic szczególnego. Wtedy to wyglądało na taki odpowiednik Biedry, ale Biedra od tego czasu poszła sporo do przodu nie tylko w kwestii wyglądu produktów ale i jakości (oprócz mięsa), a czy Aldi poszedł w przód to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Warto sprawdzic a nuz cos wpadnie w oko, ale po kilku wizytach na przestrzeni lat nie ma tam czegos po co chcialbym wracac. Cenowo to tez nie wiem nawet jak sie maja, pewnie podobnie do lidla/biedry. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Do aldiego mam sentyment bo w czasach jak u nas dopiero pojawiały się społemowskie guwnomarkety, to stary przywozil z niemieckich aldich nussbajsera, snickersy, soki w kartonach. To moje dziecinstwo, a dziś zwykły dyskont Chociaz z Aldiego poletzam Chicken Chips, takie nuggetsy z fileta, w zamrazarce, ale ze swietnym składem. Lepsze niż mielonki z Biedry. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 A to one były w Biedrze, zanim były były modne. Sto pro pierś w panierce, dobry skład miały. Kiedyś regularnie kupowałem, tak samo kabanosy Konspol. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ja aldi czasami odwiedzam chociaż częściej jednak lidl i biedra, zawsze sprawdzam tam alkohole bo trafiają się naprawdę spoko ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Mnie ciekawi ten ruski dyskont Mere. Podobno 30% taniej niz lidl xDD Poki co tylko Czestochowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Widziałem screeny z noname pasztetowymi uginającymi palety xD. No nie wiem, lubie racjonalizować wydatki, ale trochę bałbym się takich pokarmów czy proszków do prania po 3 zeta za kg. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 W sumie racja. Ale nie mialbym nic przeciwko kilku takim obiektom na dzielnicy coby odtloczyly biedronki i lidle z patusow i wasaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 875 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Ja lubię w stokrotkach kupować, czysto, towary fajnie poukładane, normalny dział mięsny, brak palet na ziemi, regionalne pieczywo i mięsa, masa polskich produktów. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Ukukuki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 To jakaś wyjątkowa ta Stokrotka, bo w Galerii Katowickiej syf niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 875 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Może bo w sumie chodzę tylko do dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Rozi napisał: To jakaś wyjątkowa ta Stokrotka, bo w Galerii Katowickiej syf niesamowity. I tak nic nie zastąpi syfu w biedrze na dworcu w Wawie wschód, masakra XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Mnie netto odrzuca, ponure jakies te sklepy, wszystkie w ktorych byłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 I chyba jest najgorzej zatowarowane ze wszystkich dyskontow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 W dniu 5.08.2020 o 20:11, Rozi napisał: W Lidlu są duże butle sosów Heinza: Firecracker, Mango Curry, remulada, algierski. Właśnie tak jeździłem do lidla łudząc się, że znowu wrzucą, i się doczekałem. Prawilnie butla Firecrackera kupiona. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Jest Seagrams w lidlu? Nigdy nie zwracałem uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Bywa na półkach z alkoholami specjalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 9 godzin temu, messer88 napisał: Jest Seagrams w lidlu? Nigdy nie zwracałem uwagi. Dosyć często go widzę, kiedyś chyba mieli go w stałej sprzedaży. Z biedry moja kupiła "smalczyk" z fasoli chyba i był bardzo dobry, spoko alternatywa jak ktoś nie chce prawdziwego, tylko składu nie zdążyłem zobaczyć bo wywalone opakowanie zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Głównie fasola i olej roślinny. Lidlowy z jabłkiem chyba najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Smakowo czy składowo? Na pewno wezmę jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi