_Red_ 11 990 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Jeśli to extra dziewica to najtansze w necie na pierwszej stronie Googla od 30zł/750ml widzę. Zatem chyba promocja Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Długo oliwy nie kupowałem to i nie wiedziałem, że po tyle lata w promo. Nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Przeciez jakis obejs.rany kujawski chodzi po 13 za 0.5 xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Ktos tu zakupow nie robi, albo nie patrzy na ceny Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Polecam patelnię tefal i smażenie bez tłuszczu. Jednorazowy wydatek a 15 zł miesięcznie w kieszeni więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Ja tam w to nie wierzę. Miałem tefale, gerlachy i inne gówna. Każda po pół roku spalona, przykleja itp. Suchy cyc z kury jeszcze może, ale posypany czymś i game over. Najlepiej ponoć smażyć na szmalcu. Tani i wysoką temperature znosi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 U mnie żona robi tylko chińszczyznę, więc olej kupujemy w baniakach 5l. Jakby komuś się zniżka trafiła to chętnie przygarnę Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 30 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Chińszczyzna, to aktualnie chyba najtańsze domowe żarło. Shitake + ramen/ryż + bambus w puszce + piersiak kurakowy + trochę soya sauce, /najlepiej ten co został z dostawy sushi/+ jakieś dowolne goowno = ok max 60zeta i jest spoczko oriental. Zapewne przeciętny, nie posiadający karty nfz żółty chińczyk złapał by się za żółty łeb czytając to, ale Polak przełknie bez przepijania sake. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Najtańsze domowe żarcie i 60zetta xD Najtańszy to jest makaron spaghetti, puszka pomidorów, fix knorra i sobie bazylią można na koniec posypać, chyba, że ktoś ma ser w domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Za te 60 zetta to chyba na dwa dni żarcia styknie. Twój przepis da się odchudzić - wywalić fix Knorra. Nie raz robiłem makaron spaghetti, pulpa pomidorowa w kartoniku 500g, sól pieprz bazylia. Fix to luksusowy dodatek xd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 No to ona właśnie złapałaby się za łeb, bo mówię o prawdziwej chińszczyźnie, czyli tym co jadała u siebie xD Ma straszną alergię na nazywanie czegoś "chińskim", kiedy to jakiś wymysł z polvietów. I fakt, większość jej dań jest prosta i tania, chociaż niektóre przyprawy trzeba dokupować dość regularnie (pasta douban, sos laoganma, jakieś pieprze syczuańskie i inne badziewia), na co też schodzi całkiem sporo hajsu. Muszę w końcu kupić nowy gar do hot pota, bo w starym wysiadła grzałka i nikt tego naprawić nie chciał, a mam ochotę. A wyjście do hotpociarni to 130 zł od osoby (fakt, że bufet, no ale bez przesady), więc lepiej samemu zrobić, a tam iść od święta :v W ogóle odnośnie tej pierwszej kwestii, to Biedronka miała kiedyś książkę z "azjatyckimi" przepisami. O co się nawkurzała dziewczyna, to jej xD Jakieś pomieszane dania z dziwnymi składnikami, koreańskie opisane jako chińskie i vice versa. Do teraz trzymam książkę tak, żeby nie widziała XD Kurde, dzisiaj znowu nie ma trzepania, smuteczek. Ale widzę, że jutro znowu arbuz po 1,99 to będzie trzeba wziąć przy okazji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 No, ale najtańsze musi być też zjadliwe. Takie szpagetti bez miensa? Z jakimś fiksem? Jak zwierzę? Nie, nie i nie. Zresztą masa rzeczy jest w domu i czeka tylko na zaimplementowanie do gara. Sezam, wspomniane shitake, czy mun. Ramen, sos sojowy, rybny, bambus. Zawsze uzupełniam te składniki przy zwykłych zakupach, wtedy nie odczuwa się tak bardzo przy kasie, jak zwykły wypad po składniki na "chińczyka". 45 minut temu, Plugawy napisał: Najtańsze domowe żarcie i 60zetta xD A zdarza Ci się wrócić z zakupów i wydać mniej? Ostatnio u mnie tak nie było, bo ceny paszy wyjebały w kosmos. Jak coś, to podaj namiary na sklep Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 zapomniales tam dojebac tone MSG do tej chinszczyzny xD a jezeli chodzi o oplacalnosc tego przedsiewziecia to juz dawno doszedlem do wniosku ze nie ma najmniejszego sensu robienie takiego stir fry samemu, podczas gdy kupie takie cos za 6-8 euro, to samemu musialbym zmarnowac z 2h i wydac kolo 20 euro na skladniki. Pewnie nawet bym polowy tego nie zjadl i by poszlo do smieci no i jak sie zastanawiasz czmu u chinczyka jednak smakuje to lepiej to wlasnie MSG Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Z tego co pisałeś w poprzednim poście to zrozumiałem, że jedno danie czy tam jeden posilek robisz za 60zl i nazywasz to najtańszym żarciem. No nie jest to najtańsze żarcie, chyba że źle Cie zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Masz rację, 6dych to nie najtańsze żarcie. W tej kategorii zawsze zwyciężą frytki i sadzone jajka plus kefir, albo opcjonalnie kiełbaski śląskie z patelni. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Najtańszy jest ryż z jajkiem Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 31 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Te flaczki ze słoika tez całkiem spoko i tanie. Kiedyś kumpel przyniósł na kaca, doprawilismy sriracha czy innym ostrym sosem i postawiło na nogi. W sumie tak to zapamiętałem ze jakiś czas później, nastepny słoik również doprawilem jakimś tabasco. I nastepny. W sumie nie wiem jak to powinno smakować bez tej ostrości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Kg ziemniaków tańszy niż ryz, wystarczy opiec w ognisku zrobionym z chrustu który można za darmo zbierac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 13 minut temu, grzybiarz napisał: W sumie nie wiem jak to powinno smakować bez tej ostrości. Pewnie jak to z czym flaki maja najczesciej kontakt czyli go.wno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 38 minut temu, _Red_ napisał: Najtańszy jest ryż z jajkiem W sumie to dzisiaj żona robi, forumkowy kolega pewnie approves . Tyle że jeszcze marchewka, żeby WITAMINKI były xd Nie chce jej się dzisiaj nic więcej robić, wczoraj była "wieprzowina o zapachu ryby" (słodko-ostra, po chińsku yuxiang rousi). Ale MSG nie będzie, bo żona nie lubi go dodawać. Wczoraj akurat zrobiliśmy olej z chili, calutki słoiczek, to będzie dobrze wchodziło z ryżem :V Polecam jako dodatek do wszystkiego gdzie podpasuje ostry, oleisty smak. Ryż też kupujemy od Wietnamczyków, w workach po 5 kg, całkiem nieźle to wychodzi, a smakowo jest nieporównywalnie lepszy do tego marketowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 13 godzin temu, _Red_ napisał: Ja tam w to nie wierzę. Miałem tefale, gerlachy i inne gówna. Każda po pół roku spalona, przykleja itp. Suchy cyc z kury jeszcze może, ale posypany czymś i game over. a u mnie nic tylko czasem odrobinę oleju daje, ale tak 1/10 tego co na zwykłej patelni Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Jak znasz konkretny model swojej patelni to zapodaj, obadam. Tez chciałbym na sucho smażyć, ale jedyne co się da to tłusty boczek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Pierwsze slysze zeby brac doslownie to nonsticking i nie lac jakiegos tluszczu. 3 godziny temu, _Red_ napisał: jedyne co się da to tłusty boczek To. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 5 godzin temu, _Red_ napisał: Jak znasz konkretny model swojej patelni to zapodaj, obadam. Tez chciałbym na sucho smażyć, ale jedyne co się da to tłusty boczek. No u mnie działa, przecież bym was nie okłamał Tefal Ingenio Expertise 3 wiadomo, że lepiej smażyć na tłuszczu ale jak zapomnę polać to też wychodzi ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 990 Opublikowano 31 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 180 zł za 3 rozmiary w jednym, fajnie, dopisane do listy zakupów. edit a nie, w tej cenie to trzyczęściowe to było Elegance a nie Expertise Ten twój to drogi skurwesyn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi