Skocz do zawartości

The Man In The High Castle

Featured Replies

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=UIDKPydxAFM

Dziwię się, że nie ma jeszcze tematu o tej świeżynce serialowej. Krótko: serial powstaje w oparciu o powieść Phillipa K. Dicka o tym samym tytule, czyli - Naziści nie przegrywają wojny, a zajmują wraz z Japonią Stany Zjednoczone. Po pilocie jestem pozytywnie nastawiony, bo klimacik kipi, zdjęcia są przepiękne. Myślę, że warto czekać na kolejne odcinki, bo Amazon wykupił prawa do całego sezonu. 

PS. Ridley Scott producentem.

Edytowane przez Rozi

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 69
  • Wyświetleń 6,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

W końcu łyknąłem ten pilot i stwierdzam, że jest całkiem solidny.

Zresztą nie pamiętam, kiedy ostatnio oglądałem serial rozgrywający się w alternatywnej rzeczywistości (oprócz tych supernaturalnych, gdzie bóg i magia istnieją)

więc to następny plus.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kozacki zwiastun, obejrzałem ze 20 razy. Oby sezon trzymał poziom zwiastuna a nie pilota, który był tylko poprawny. Chciałbym żeby to był nr 1 tej jesieni, bo potencjał jest duuuży.

Opublikowano

12112162_1639094623016590_15599808120332

Typowa, amerykańska rodzina.

Opublikowano

To jest chyba jeden z niewielu settingów w USA, które są powszechnie znane a jeszcze niewyeksploatowane.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drugi odcinek już dostępny.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

11988288_1648721185387267_15800945309043

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja oglądam i po 3 odcinkach jestem bardzo na tak. Na recenzje za wcześnie ale dobrze się ogląda i nawet narzeczonej się spodobało.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

czy to nie jest przypadkiem doklejone na siłę,   końcówka 1 sezonu  była spaprana i nie do odkręcenia?

Nie wiem dlaczego, ale chyba będę oglądał.

Opublikowano

Nie wiem co rozumiesz przez 'spaprana'.

Pierwszy sezon widziałem, był dobry i twórcy od początku planowali ciąg dalszy.

Opublikowano

szan tsung budzi  się w przyszłości na ławeczce, chyba zę nie odkryłem 4 dna, i to mu sie śniło.

Edytowane przez milan

Opublikowano

Jakiej przyszłości? On przeniósł się do alternatywnej historii - naszej.

ok, to w  takim razie co się dzieje w sezonie 2?

Opublikowano

Z trailera wnioskuję, że Shang jakoś wraca do swojej rzeczywistości chyba że sceny z nim to jednak alternative dimension.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

W 4 dni obejrzałem całość. Ale to było dobre :fsg:  Poziom wyżej niż pierwszy sezon. Gra aktorska, kostiumy, scenografia, muzyka niczym z Interstellar (w pewnych momentach) i intryga na poziomie top. Końcówka sezonu i przemówienie do 150 tys. Nazistów mocarne. Jedyny zarzut jaki mam do drugiego sezonu (do pierwszego także): dlaczego tylko 10 odcinków? Powinni po 13 na sezon robić.

Edytowane przez Kymel